8 Eylül 2024 Pazar

16:29   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ÇAĞLAYAN ADLIYESI`NDE...   16:24   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı KıLıÇ`TAN "MEHMET KASıM GÜLPıNAR" TEPKISI   15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:07   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN`DEN ‘OKULLARDA TEMIZLIK GÖREVLISI` AÇıKLAMASı   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: ``OLAY HER YÖNÜYLE INCELENMEKTEDIR``   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCİ ÖĞRENCI DANıŞMANLıK MERKEZI`NDEN OKULA UYUM SÜRECI TAVSIYELERI    11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:33   KAŞLı GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI, MERSINLI SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINI KONUK ETTI   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    18:35   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NA: "KIMSE YARGıYA PARMAK SALLAYAMAZ"   17:51   1 MAYıS TUTUKLULARıNA TAHLIYE KARARı   16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:48   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER SPORUN ÖNEMINE DIKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Pazarda alışveriş yapan emekli vatandaş isyan etti


Artvin’in Ardanuç ilçesinde kurulan halk pazarında esnaf satışların düşük, vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından şikayet etti.

 

Tarih : 25 Temmuz 2024 Perşembe 12:57   Okunma : 526

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN) - Artvin`in Ardanuç ilçesinde kurulan halk pazarında alışveriş yapan Alâeddin Kılıç, "Emekliyim fakat param yetmiyor. Şimdi 2 kilo domates aldım ve başka da bir şey alabilecek durumum kalmadı. Her şey pahalı ve 50 liradan aşağı bir şey yok" dedi.

“Pazarda 50 liradan aşağı bir şey yok”

Pazara alışverişe gelen emekli Alâeddin Kılıç "Emekliyim fakat param yetmiyor. Şimdi 2 kilo domates aldım ve başka da bir şey alabilecek durumum kalmadı. Her şey pahalı ve 50 liradan aşağı bir şey yok ve ne alıyorsan her şey pahalı. Ancak bir ya da iki kilo alabiliyorum ve öyle gidiyorum eve ne yapalım. Bundan başkada olacak bir şey yok, aç geziyoruz cepte beş kuruş para yok” diye belirtti.

Satışlarımız iyi olsa da emeğimizin karşılığını alamıyoruz diyen pazarcı Leman Gündüz şu şekilde konuştu:

"Satışlarımız iyi ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Ne bileyim her şey pahalı diye almıyorlar. Biz de emek veriyoruz bir sürü masraf ediyoruz bize de yazık. Peynir 200- 250 lira maliyetini sormayınız orası çok pahalı, otu pahalı, yemi pahalı, çoban parası pahalı. Vatandaş `alamıyoruz` diyor, bize de hak veriyorlar ama yine de biz mağdur oluyoruz. Emeklilerin hali belli, emeklilere de para vermediler. Emeklilerde diyor ki `Bize doğru dürüst para vermediler ki biz alalım.` Evet onla da haklı bir şey diyemiyoruz. Geçim zor, bir tüp çıkmış 750 liraya, biz ne satacağız ki ne alalım?”

“Emeklileri asgari ücretle geçinmeye davet ediyorum”

Pazarda satış yapan vatandaş, “Pazarda satışlar hiç iyi değil ve hiçbir şey satılmıyor, geliyoruz bekleyip gidiyoruz” dedi.

Pazarcı Selahattin Denizbaş, milletvekillerini asgari ücretle geçinmeye davet ederek, "İşler yok bir milletvekili 200 milyon (bin) alıyor. 17 milyona (bin) asgari ücretli çalışıyor ev kirası 10 milyon (bin), 7 milyonla (bin) ev mi geçindireceğiz? Bir tane milletvekili 7 milyonla (bin) ev geçindirsin bakalım. Cumhurbaşkanı 300 milyon (bin) aylık alıyor, oh dolapta kıyma var. Bir sigara olmuş 75 lira, bir çay 10 lira, bir kap yemek olmuş 300 lira. Bunu yapanlar utansın” şeklinde konuştu.

“Milletvekilleri, siyasiler yani ülkeyi yönetenler düzene sokması lazım”

Ankara`dan Ardanuç`a misafir gelen vatandaş, "Her şey çok pahalı ve fiyatlar almış başını gitmiş. Baştakiler onlar düzeltecek ve böyle olmaz her şey ateş pahası. Milletvekilleri, siyasiler yani ülkeyi yönetenler düzene sokması lazım” dedi.

Pazarda satış yapmaya çalışan vatandaş, "Fiyatlar pahalı ama piyasada pahalı. Biz de o yüzden böyle veriyoruz. Her şey pahalı, hiçbir şeye bakılmıyor bir tane ekmek 12 buçuk lira olur mu? Bir tane ekmek alıp kendi sebzemizle pazarda yiyoruz. Ne yapalım her şey pahalı olunca geliyoruz beş on kuruş kazanalım diye” diye belirtti.

Pazarcı Ali Ayaydı,n “İşler şuanda durgun, yazın kalabalık var ama maddi durumlar iyi değil. Mal pahalı maddiyatta düşük olduğu için insanlar alışveriş yapamıyor dolayısıyla da işler düşük” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA