25 Eylül 2024 Çarşamba

16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:37   ÇERKEZOĞLU, SARAÇHANE`DEN IKTIDARA SESLENDI   16:24   FERNAS MADENCILIK IŞÇILERI SOMA`DAN ANKARA`YA YÜRÜYOR... "BIZI INSAN OLARAK GÖRMÜYORLAR Mı? ÖLÜM OLSA BU IŞIN UCUNDA BEN GIDECEĞIM"   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "İTFAIYE TEŞKILATıMıZLA GURUR DUYUYORUM"   16:05   SILAHLı POZLARıNı SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞAN YUNUS EMRE GEÇTI`NIN KUZENI K.G. DE GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA SUÇTAN KAYDı OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı   16:03   AYSU BANKOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ABD GEZISINI ELEŞTIRDI: “ÇOCUKLAR KÖYDEN OKULA GIDEMIYOR, SARAY AHALISI 12 BIN KILOMETRE ÖTEDE FOTOĞRAF ÇEKTIRMEK IÇIN MILYONLAR SAVURUYOR“   15:28   DEPREMDE CENAZELER KARıŞTı, GERÇEK 19 AY SONRA ORTAYA ÇıKTı   15:22   ANTALYA İKLIM DEĞIŞIKLIĞINE UYUMDA SU YÖNETIMI ÇALıŞTAYı... GÖKAN ZEYBEK: "CHP BELEDIYECILIĞI, YETIŞTIRDIĞI NITELIKLI KADROLARLA TÜRKIYE`YI ÇOK DAHA IYI YÖNETEBILECEĞININ GÖSTERGESIDIR``   15:12   BITLIS`TE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   15:08   YENILENEN SPRINTER PANELVANLAR, TÜRKIYE`DE KARAVAN PAKETI VE KARAVANA ÖZEL OPSIYONLARı ILE SATıŞTA   14:48   ANKARA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN OKULLARA TEMIZLIK MALZEMESI YARDıMı... MANSUR YAVAŞ: ``EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI VE SAĞLıKLı BIR GELECEK ADıNA KARARLıLıKLA ILERLIYORUZ``   14:45   FAIK ÖZTRAK: "BU KÖTÜ YÖNETIM, ÜLKEMIZI OECD ÜLKELERI ARASıNDA SEFALET ENDEKSI`NDE BIRINCILIĞE TAŞıDı   14:43   ESENYURT BELEDIYESI ZABıTA MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN OKULLARıN ÇEVRESINDE SıKı DENETIM   14:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ESNAFıMıZA HER ZAMAN KAPıMıZ AÇıKTı, ŞU ANDA DA AÇıK"   14:17   SOMA`DAN ANKARA`YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATAN FERNAS MADENCILIK IŞÇILERI MADENCI ŞEHITLIĞI`NI ZIYARET ETTI... "BIZ DE ÖLMEYELIM DIYE IŞ GÜVENLIĞI ISTEDIK"   14:03   "PARA SAYMA” DAVASı ERTELENDI... ÇIFTCI: “MAALESEF YARGıNıN YINE SIYASET ÜZERINDE MAŞA OLARAK KULLANıLDıĞı BIR YARGıLAMA SÜRECINI IZLEDIK"   13:49   GÖKAN ZEYBEK: “CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYıNı MAHKEMELER BELIRLEYEMEZ”  
 
     
   

Deniz Yavuzyılmaz: Türkiye`nin seyrüsefer hizmetlerinde zararı 225 milyar lira. Suç duyurusunda bulunacağız


CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye`nin en fazla hava trafik hizmeti veren ikinci ülke olmasına rağmen havayolu şirketlerinin ödediği ücrette 34`üncü sırada olduğunu belirterek, “Türk hava sahasındaki hava seyrüsefer hizmet alıcılarının yüzde 68,87`sinin yabancı havayolu şirketleri olduğu dikkate alındığında, 225 milyar liranın büyük kısmı bu yabancı havayolu şirketlerinin kasasında kaldı. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2024 Pazar 13:08   Okunma : 345

(ANKARA) - CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye`nin en fazla hava trafik hizmeti veren ikinci ülke olmasına rağmen havayolu şirketlerinin ödediği ücrette 34`üncü sırada olduğunu belirterek, “Türk hava sahasındaki hava seyrüsefer hizmet alıcılarının yüzde 68,87`sinin yabancı havayolu şirketleri olduğu dikkate alındığında, 225 milyar liranın büyük kısmı bu yabancı havayolu şirketlerinin kasasında kaldı. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü`nün (EUROCONTROL) Türkiye`ye yaptığı ödemelerin olması gerekenden daha düşük olduğunu açıkladı. Yavuzyılmaz, “EUROCONTROL üyesi 41 ülke arasında, her yıl Fransa`nın ardından 2`inci sırada en fazla hava trafik hizmeti veren ülke Türkiye olduğu halde, havayolu şirketlerinin ödediği uçak başı hava trafiği hizmet bedellerinde 34`üncü sırada” dedi.

Yavuzyılmaz, seyrüsefer hizmetlerinin maliyetinin EUROCONTROL tarafından karşılandığını ancak personel maaşları düşük tutulduğu için Türkiye`ye gelen paranın eksik olduğunu aktardı. Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

“Ülkenin EUROCONTROL`e bildirdiği hava hizmetlerinin toplam maliyetinin, ülke hava sahasını kullanan uçaklardan tahsil edilmesiyle belirleniyor. Bu hizmetler; teknik yatırım, kule yapımı, inşaat, maaş tutarları, hizmetler, radar. AK Parti yeterli yatırımları yapmadığı ve personel maaşlarını düşük tutup EUROCONTROL`e o şekilde bildirdiği için, yıllardır havayolu şirketlerinin ödediği uçak başına hava seyrüsefer hizmet bedelleri çok düşük kalıyor.”

“Güncel kurla zarar 225 milyar lira, suç duyurusunda bulunacağız“

Türkiye`nin EUROCONTROL üyesi ülkeler arasında en fazla hizmet veren ikinci ülke olduğunu hatırlatan Yavuzyılmaz, son 10 yıldaki zararın 6 milyar 283 milyon euro olduğunu belirterek, “EUROCONTROL`ün her yıl aynı standartta ve yaklaşık aynı sayıda hava seyrüsefer hizmeti veren Fransa ve Türkiye`ye yaptığı ödemeler kıyaslandığında, 2013-2023 yılları arasında Türkiye`nin zararı 6 milyar 283 milyon euro. Güncel kurla  225 milyar lira. Türk hava sahasındaki hava seyrüsefer hizmet alıcılarının yüzde 68,87`sinin yabancı havayolu şirketleri olduğu dikkate alındığında, 225 milyar liranın büyük kısmı bu yabancı havayolu şirketlerinin kasasında kaldı. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Kontrolörler DHMİ`de yapılacak düzenlemeyi bekliyor

Hava Trafik Kontrolörleri ve ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN) dün konuya ilişkin ANKA`ya açıklama yapmıştı. Kontrolörler, Hazine`ye yük bindirmeden kontrolörlerin özlük haklarına alabileceklerini şu sözlerle aktardı:

"EUROCONTROL üyeleri arasında seyrüsefer ve işletmeyi ayırmayan tek ülke Türkiye. Aslında DHMİ`ye bağlı olmamalıyız. Biz pilotlarla eş iş yapıyoruz. EUROCONTROL seyrüsefer personelinin ücretlerini karşılıyor ancak bizim ülkemizde işletme hizmetleri ile seyrüsefer hizmetleri aynı kurum içinde yürütüldüğü için muhasebesinde sıkıntılar çıkıyor. Bir düzenlemeyle yapı diğer EUROCONTROL ülkelerindeki gibi ayrılır ve seyrüsefer idari ve mali özerkliğe sahip bir kuruluş olarak yapılandırılırsa devlet Hazinesine bir yük olmayacak. Hatta böyle bir yapı kurulması halinde eşdeğer ülkelerdeki gibi hava trafik hizmetlerinden sağlanacak gelir artacak ve EUROCONTROL`ün Türkiye`ye ödeyeceği 1,5 milyar euronun bir kısmı gelir vergisi yoluyla doğrudan devlet Hazinesine aktarılacak."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA