21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Kamala Harris: Gazze`deki acılara kayıtsız kalamayız, savaşın sona ermesinin zamanı geldi


ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti`nin Kasım 2024 seçimlerindeki muhtemel adayı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından, Gazze`deki acılar konusunda `sessiz kalmayacağım` dedi. Harris`in açıklamaları İsrail hükümeti yetkililerince eleştirildi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 11:03   Okunma : 274

(ANKARA) - ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti`nin Kasım 2024 seçimlerindeki muhtemel adayı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından, ``Gazze`deki acılara sessiz kalmayacağım`` dedi. Harris`in açıklamaları İsrail hükümeti yetkililerince eleştirildi.

ABD başkan yardımcısı Harris, Washington`u ziyaret eden İsrail Başbakanı ile yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, Gazze`deki "vahim" duruma "sessiz kalmayacağım" dedi. 

“Son dokuz ayda Gazze`de olanlar yıkıcı. Ölü çocukların ve ikinci, üçüncü veya dördüncü kez güvenlik için kaçan, çaresiz ve aç insanların görüntüleri” diyen Harris`in açıklaması, ABD ve Avrupa medyasınca "sert" olarak nitelendirildi.

Harris, Biden`ın üç aşamalı ateşkes ve esir takası planını işaret ederek ‘`Gazze`deki savaşın sona ermesi gerektiğini`` ve Netanyahu`ya ``bu ateşkes planının uygulanmasının zamanının geldiğini söylediğini`` belirtti.

Harris, Hamas`ın 7 Ekim`de başlattığı saldırıları hatırlarak, Hamas`ı “dehşet verici cinsel şiddet eylemleri” gerçekleştiren acımasız bir terör örgütü olarak niteledi ve “İsrail`in kendini savunma hakkı var`` dedi. İsrail`in kendini nasıl savunduğunun önemli olduğunun altını çizen Harris, Gazze`deki insani trajedi karşısında gözlerin kapatılamayacağını belirtti ve "acılara karşı duyarsızlaşamayız ve ben sessiz kalmayacağım” dedi.

Netanyahu hükümetinin Gazze`deki savaşı sürdürmek konusundaki ısrarı ABD`de yaşayan Yahudilerin önemli bir kısmı tarafından da eleştiriliyor. Netanyahu`nun ABD ziyareti öncesinde bir grup İsrailli iş insanı ve eski askeri yönetici, ABD Kongresi liderlerine bir mektup yazarak, Netanyahu`ya karşı uyardı. İsrailli eski yöneticilerin mektubunda Netanyahu`nun uyguladığı savaş politikalarıyla İsrail için "varoluşsal bir tehdit unsuru" haline geldiği ifade edildi. ABD`ye ziyareti sırasında Netanyahu`ya karşı gerçekleştirilen protesto eylemlerine çok sayıda Yahudi de katılmıştı.

İsrail Harris`in yaptığı açıklamadan rahatsız

Harris`in Netanyahu ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamanın, ABD Başkanı Joe Biden`ın İsrail politikasından bir sapma işareti olup olmadığı tartışılırken İsrail medyasında Harris`in ateşkes görüşmelerine zarar verdiği iddia edildi.  

İsrail medyasına konuşan İsrailli üst düzey diplomatlar, Harris`in basına yaptığı açıklamalara dair "şaşkınlıklarını" ifade ederek, Harris`in "rehine anlaşmasında uzlaşıyı zorlaştırmış olabileceği" söylediği aktarılıyor.

İsrail medyasında yer alan haberlerde yetkililerin "Harris`in açıklaması İsrail ile ABD arasında bir görüş ayrılığı olduğu izlenimi verdiği için rehine anlaşmasına ulaşmayı zorlaştırmayacağını umuyoruz" dediği bildirildi.

Netanyahu bugün akşam saatlerinde dört yıl aradan sonra ilk kez ABD eski Başkanı ve Kasım seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump ile görüşerek ABD ziyaretini tamamlayacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA