15 Şubat 2025 Cumartesi

14:19   GÖKAN ZEYBEK: “EKREM İMAMOĞLU, CHP`NIN YıLDıZıDıR. ONA DOKUNMAYA ÇALıŞıRSANıZ MILYONLARLA SIZIN KARŞıNıZA DIKILIRIZ”   13:14   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DEĞIRMENÇAY`DA KAR TEMIZLEME VE YOL AÇMA ÇALıŞMASı   13:04   KAMU HASTANELERINDE DIŞ HEKIMLERI IŞ BıRAKTı...BIRLIK SAĞLıK SEN GENEL BAŞKANı DOĞRUYOL: "DIŞ HEKIMLERIMIZ, SAĞLıK BAKANLıĞı VE HASTALAR ARASıNDA SıKıŞıP KALMAKTADıR"   12:54   MANSUR YAVAŞ: "TÜSİAD GIBI KURUMLARıN GÖRÜŞLERINI DILE GETIRMESI, DEMOKRATIK BIR TOPLUMUN GEREĞIDIR VE SAYGıYLA KARŞıLANMALıDıR"   12:38   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ÖCALAN`ıN YAPACAĞı ÇAĞRı BEKLENIRKEN ÖCALAN, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK, PYD ILE KUZEY IRAK YÖNETIMLERINE BIRER MEKTUP GÖNDERDI   12:31   GÜL ÇIFTCI, ÖN SEÇIM TAKVIMINI AÇıKLADı: "21 ŞUBAT, BAŞVURULAR IÇIN SON GÜN. 24 ŞUBAT`TA ÖN SEÇIMDE KULLANıLACAK OY PUSULALARıN BASıMıNA BAŞLANACAK"   12:23   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI TABURCU EDILDI   12:10   YOZGAT`TA ÇIFTÇILERIN PANCAR KOTALARıNıN IPTAL EDILMESINE TEPKI   11:40   `KENT UZLAŞıSı` OPERASYONUNA 10 TUTUKLAMA... TANRıKULU: "BU BIR YARGı FAALIYETI DEĞIL AMA ELBET DEVRAN DÖNECEK"   11:40   BM`YE BAĞLı ATOM ENERJISI AJANSı ÇERNOBIL`DE BIR PATLAMA GERÇEKLEŞTIĞINI DUYURDU   11:34   ÇIĞDEM BAYRAKTAR ÖR`ÜN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI... AVUKATı ERSÖZ: ``BABASı ENTÜBE DURUMDA``   11:28   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ŞAHBAZ: ``SAĞLıK BAKANLıĞı`NıN AÇıKLADıĞı 5 BIN 88 KıZAMıK VAKASı GERÇEĞI YANSıTMıYOR``   11:09   CHP`LI SEVDA ERDAN KıLıÇ, “CUMHURBAŞKANıNA HAKARET” SUÇUNUN YÜRÜRLÜKTEN KALDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   11:07   EKREM İMAMOĞLU: "PARTIMIZIN ÖNÜNDE BIR ÖN SEÇIM VAR. ADAY BELIRLENDIKTEN SONRA MUHALIF PARTILER, MUHALIF AKTÖRLER, STK`LARLA GÖRÜŞMELER VAR"   10:51   TAŞCıER`DEN TÜİK YEMEKHANESI ÖRNEĞI: "TÜİK`TE ÇALıŞAN BIR ASGARI ÜCRETLI, AILESIYLE BIRLIKTE KURUMUN YEMEKHANESINDE TEK ÖĞÜN YEMEK YESE MAAŞı YETMEDIĞI GIBI 9 BIN 100 LIRA DA BORÇLANıYOR"   10:49   CEM AYDıN: ÜLKESINI EN ÇOK SEVEN GENÇLERIN, EN ÇOK ÇILEYI ÇEKTIĞI BIR DÖNEMDEYIZ   10:41   AVRUPA PARLAMENTOSU TÜRKIYE`DEKI KAYYUM ATAMALARıNı KıNADı   10:30   SILIFKE BELEDIYESI, KAR YAĞıŞıNıN ETKILI OLDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERINDEN 8 ILÇEDE KARLA MÜCADELE MESAISI   09:55   DEM PARTI PARTI MECLISI SONUÇ BILDIRGESI: "BARıŞ SÜRECINI DARALTMAK, ONU YALNıZCA BELLI BIR KESIMIN MESELESIYMIŞ GIBI GÖSTERMEK, IKTIDARıN BILINÇLI BIR TERCIHIDIR"  
 
     
   

CHP heyeti, "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Gaziantep`te... Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönmediğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz"


CHP`nin eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı farklı illerdeki "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönemdiğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında Milli olan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye`nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu" dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 02:12   Okunma : 437

(GAZİANTEP) - CHP`nin eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı farklı illerdeki "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönemdiğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında Milli olan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye`nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu" dedi.

CHP, eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde "Eğitim Buluşmaları" düzenliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`ın başkanlığındaki CHP heyeti, Hatay ve Kahramanmaraş`ın ardından Gaziantep`i ziyaret etti. 

CHP heyeti, gündüz Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep İslam ve Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Şehmus Demir`i ziyaret ederken, akşam Şehitkamil Belediyesi Korupark`ta halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya katılan vatandaşlar ile CHP heyeti, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Sorunların yanı sıra çözüm önerileri de tartışıldı. 

Özel üniversitelerin fiyatlarına dikkat çeken bir katılımcı, "Özel üniversitelerde Türkiye`den bağımsız çok ciddi enflasyon var. 60-70 bin sırlama yapamayan öğrencilerin tamamı özel üniversitelere fahiş fiyatlarla mecbur bırakılıyor" dedi.

Türk öğrenciler yerine bazı alanlarda yabancı öğrencilere öncelik verilmesini eleştiren bir mimarlık öğrencisi, "Yabancı öğrenciler okullarda Türk öğrencilere göre çok fazla kayırılıyor. Eğitim ve barınma konularında eşitsilik mevcut" ifadelerinde bulundu. 

Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise yanıt olarak, "Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı öğrencilerin okul ücretleri bazı okullarda yurtdışından gelen öğrencilerden daha pahalı" dedi.

Deprem bölgesinin sorunlarının çözülmesi için çok çalışacaklarını vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Zor bir coğrafyada hayata tutunmaya çalışıyoruz. Suat Beyin hem yasamada hem de sahada gösterdiği faaliyetleri çok anlamlı buluyorum. Hele ki deprem bölgelerinde barınma, sağlık ve eğitim gibi temel unsurlar bizim için çok kıymetli. Çünkü bunlar iyi olduğu zaman biz hayata tutunabiliriz. Bu yüzden elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

AK Parti iktidarında defalarca müfredat değişikliğine gidildiğini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönmediğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında Milli olan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye`nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu. Bu problemleri düzeltemediler. Eskiden eğitim alanından uzmanlar bir araya gelerek müfredat değişikliklerine karar verirdi. Şimdi ise 2-3 adamın ağzından çıkanlarla müfredat oluşuyor" dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, programın sonunda yaptığı konuşmada, "Her alanda yüzlerce sorun var. Sınav sistemi bir sorun. Maarif Model bir sorun. Akademisyenlerimizle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tabii Milli Eğitim Bakanı`nın yapması gerekenler var, bunları yaptırmaya çalışıyoruz" sözlerine yer verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA