10 Aralık 2025 Çarşamba

14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:48   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:40   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:37   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI   11:15   TÜRKIYE’DE REKOR: FAIZ ZIRVEDE, BÜTÇE DIPTE!  
 
     
   

CHP heyeti, "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Gaziantep`te... Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönmediğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz"


CHP`nin eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı farklı illerdeki "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönemdiğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında Milli olan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye`nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu" dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 02:12   Okunma : 563

(GAZİANTEP) - CHP`nin eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı farklı illerdeki "Eğitim Buluşmaları" devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönemdiğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında Milli olan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye`nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu" dedi.

CHP, eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek için başlattığı "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde "Eğitim Buluşmaları" düzenliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`ın başkanlığındaki CHP heyeti, Hatay ve Kahramanmaraş`ın ardından Gaziantep`i ziyaret etti. 

CHP heyeti, gündüz Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep İslam ve Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Şehmus Demir`i ziyaret ederken, akşam Şehitkamil Belediyesi Korupark`ta halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya katılan vatandaşlar ile CHP heyeti, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Sorunların yanı sıra çözüm önerileri de tartışıldı. 

Özel üniversitelerin fiyatlarına dikkat çeken bir katılımcı, "Özel üniversitelerde Türkiye`den bağımsız çok ciddi enflasyon var. 60-70 bin sırlama yapamayan öğrencilerin tamamı özel üniversitelere fahiş fiyatlarla mecbur bırakılıyor" dedi.

Türk öğrenciler yerine bazı alanlarda yabancı öğrencilere öncelik verilmesini eleştiren bir mimarlık öğrencisi, "Yabancı öğrenciler okullarda Türk öğrencilere göre çok fazla kayırılıyor. Eğitim ve barınma konularında eşitsilik mevcut" ifadelerinde bulundu. 

Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise yanıt olarak, "Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı öğrencilerin okul ücretleri bazı okullarda yurtdışından gelen öğrencilerden daha pahalı" dedi.

Deprem bölgesinin sorunlarının çözülmesi için çok çalışacaklarını vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Zor bir coğrafyada hayata tutunmaya çalışıyoruz. Suat Beyin hem yasamada hem de sahada gösterdiği faaliyetleri çok anlamlı buluyorum. Hele ki deprem bölgelerinde barınma, sağlık ve eğitim gibi temel unsurlar bizim için çok kıymetli. Çünkü bunlar iyi olduğu zaman biz hayata tutunabiliriz. Bu yüzden elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

AK Parti iktidarında defalarca müfredat değişikliğine gidildiğini söyleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, "Müfredatta Cumhuriyet`e dönmediğiniz sürece eğitimi düzeltemezsiniz. Adında Milli olan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye`nin en büyük kurumu ama en problemli kurumu. Bu problemleri düzeltemediler. Eskiden eğitim alanından uzmanlar bir araya gelerek müfredat değişikliklerine karar verirdi. Şimdi ise 2-3 adamın ağzından çıkanlarla müfredat oluşuyor" dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, programın sonunda yaptığı konuşmada, "Her alanda yüzlerce sorun var. Sınav sistemi bir sorun. Maarif Model bir sorun. Akademisyenlerimizle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tabii Milli Eğitim Bakanı`nın yapması gerekenler var, bunları yaptırmaya çalışıyoruz" sözlerine yer verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA