19 Eylül 2024 Perşembe

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Kas hastası Yakup bebeğin babası Ertan Çalık: “Çocuğumuzun tedavisi için 3 milyon 200 bin dolar paraya ihtiyacımız var”


Edirne`de ölümcül kas hastalığı ile mücadele 4 yaşındaki Yakup Çalık`ın Dubai`deki tedavisi için 3 milyon 200 bin dolar paraya ihtiyacı var. Edirne Valiliği onaylı başlatılan yardım kampanyası için hayırsever vatandaşlara seslenen baba Ertan Çalık, “3 milyon 200 bin dolar paraya ihtiyacım var. Çocuğum 3 hafta önce Dubai`ye gitti. Kan testi ve fiziksel muayeneden geçti. Her şey olumlu, şu anda tam tedavi yaşında olduğu söylendi. Parayı topladığımız takdirde en kısa sürede çocuğumuzu tedavi edecekler” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2024 Pazartesi 16:10   Okunma : 456

Edirne`de yaşayan Ayfer-Ertan Çalık çiftinin 2 çocuğundan biri olan 4 yaşındaki Yakup Çalık, ölümcül kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) ile mücadele ediyor. Baba Ertan Çalık, oğlunun yaşaması için 3 milyon 200 bin doları toplamak için mücadele veriyor. Baba Çalık, 40 günde 450 bin TL yardım topladığını, kampanyanın sona ermesi için 2 yıl süre olduğunu söyledi ve ilacın en kısa zamanda Türkiye`ye getirilmesini talep etti. Çalık, şunları söyledi:

``Şu anda tam tedavi yaşında olduğu söylendi``

“450 bin Tl civarında yardım toplandı. Kampanyaya başlayalı yaklaşık 40 gün oldu. 40 gün içerisinde bu kadar para toplandı. Bir sene müsaade ediliyor. Toplayamadığımız takdirde tekrar bir sene daha veriyorlar, toplamda iki sene, iki senede toplayabileceğimiz miktar 3 milyon 200 bin dolar paraya ihtiyacım var. Bu parayı topladığımız takdirde Dubai`de çocuğumuzu tedavi ettireceğiz. Çocuğum 3 hafta önce Dubai`ye gitti. Kan testi ve fiziksel muayeneden geçti. Her şey olumlu, şu anda tam tedavi yaşında olduğu söylendi. Parayı topladığımız takdirde en kısa sürede çocuğumuzu tedavi edecekler.

``İlacın en kısa zamanda ülkemize getirilmesini istiyoruz``

Hayırseverlerden bize ve bizim gibi insanlara yardım etmelerini, destek vermelerini bekliyoruz. Ben asgari ücretle çalışıyorum. Şu anda çalışamıyorum. İşimi de aksatıyorum. Umudumuz olmasa zaten ne ben ne diğer aileler bu kampanyaları yürütemeyiz. Çocuğumuz için umutlu olmamız lazım umutluyuz da. Ben bu parayı toplayıp tedavi ettirmek istiyorum. Olacak diye umut ediyorum. Biz Duchenne Musküler Distrofi (DMD) aileleri olarak çocuklarımıza FDA onaylı ilacın en kısa zamanda ülkemize getirilmesini istiyoruz. Bütün çocuklarımıza uygulanmasını istiyoruz.``

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA