21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

EMEP`li Karaca`dan Bakan Tekin`e tek soruluk önerge: ``Okullarda Ücretsiz yemek İçin İlettiğimiz on binlerce dilekçeyi ne yaptınız?``


Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e tek soruluk bir önerge verdi. Karaca, Tekin`e, ``Ülkenin dört bir yanında yurttaşların Tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkının sağlanması için imzaladığı, 14 Kasım 2024 tarihinde Meclis`te size bizzat ilettiğimiz on binlerce imza atılan dilekçeyi ne yaptınız?`` sorusunu yöneltti.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 15:13   Okunma : 230

(ANKARA) - Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e tek soruluk bir önerge verdi. Karaca,  Tekin`e, ``Ülkenin dört bir yanında yurttaşların Tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkının sağlanması için imzaladığı, 14 Kasım 2024 tarihinde Meclis`te size bizzat ilettiğimiz on binlerce imza atılan dilekçeyi ne yaptınız?`` sorusunu yöneltti.

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek uygulamasının hayata geçirilmesi çağrısını yenilerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e ücretsiz yemek talebinin tüm okullarda uygulanması için toplanan imzaların akıbetini sordu.

Çocuk yoksulluğunun son dönemde iyice arttığını belirten Karaca, “Özellikle son yıllarda, eğitim emekçilerinin de dikkat çektiği üzere okullarda açlıktan bayılan, ders dinleyemeyen, içme suyu ihtiyacını tuvalet musluklarından gideren öğrenci sayısı da günden günde artmaktadır. Bu nedenle; okulların açıldığı şu günlerde ülkedeki hemen her velinin en büyük sorunlarından biri çocukların beslenmesi olmuştur” dedi.

``Size bizzat ilettiğimiz dilekçeyi ne yaptınız?``

Çocukların yetersiz beslenmesinin zihinsel ve fiziksel sonuçları bilimsel araştırmalarla ortaya konduğunu, çocuklarda ağır kansızlık ve kas sorunları yaşama oranlarında artış yaşandığını, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin Avrupalı yaşıtlarına göre geri olduğunun verilerle de ortaya serildiğini aktaran Karaca, okul yemeği uygulamasının bu yoksulluk koşullarında hayati öneminin arttığına dikkati çekti.

Ekmek ve Gül, veli dernekleri, kadın örgütleri, emek ve meslek örgütleri, mahalle inisiyatifleri ile birlikte 2022 yılında başlatılan kampanyayı hatırlatan Karaca, bu kampanya kapsamında kadınların ülkenin pek çok kentinde sokak sokak, okul okul imza topladığını, bir öğün ücretsiz yemek sağlanmasını talep eden imzaların Meclis`e ve Milli Eğitim Bakanlığına iletildiğini söyledi. Kampanyanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı`nın bir eğitim öğretim dönemi boyunca okul öncesi kademesinde ücretsiz öğle yemeği uygulaması başlattığını ama genel seçimlerin ardından bu uygulamanın hiçbir açıklama yapılmadan kaldırıldığını söyleyen Karaca, 2024 yılının TBMM`deki bütçe görüşmeleri sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında Ekmek ve Gül`ün kampanyası sonucu toplanan on binlerce imzayı ve talebi bakana bizzat ilettiğini hatırlattı.

Sevda Karaca, Tekin`e ``Ülkenin dört bir yanında yurttaşların ‘Tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek` hakkının sağlanması için imzaladığı, 14 Kasım 2024 tarihinde Meclis`te size bizzat ilettiğimiz on binlerce imza atılan dilekçeyi ne yaptınız?`` sorusunu yöneltti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA