22 Eylül 2024 Pazar

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Dinçer: "Tasarruf tedbirleri adı altında önce işçinin, ardından da çocukların servis hakkını elinden aldınız"


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, taşımalı eğitim sistemiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Dinçer, Bakan Tekin`e; "Tasarruf tedbirleri adı altında önce işçinin, ardından da çocukların servis hakkını elinden aldınız. Okullar açıldı ve üç hafta geçti. Öğrenciler servis sorunları nedeniyle hâlâ evde kalmak zorunda. Eğitimdeki bu gecikmeyi nasıl telafi edeceksiniz" diye sordu.

 

Tarih : 22 Eylül 2024 Pazar 14:33   Okunma : 233

(ANKARA) - CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, taşımalı eğitim sistemiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Dinçer, Bakan Tekin`e; "Tasarruf tedbirleri adı altında önce işçinin, ardından da çocukların servis hakkını elinden aldınız. Okullar açıldı ve üç hafta geçti. Öğrenciler servis sorunları nedeniyle hâlâ evde kalmak zorunda. Eğitimdeki bu gecikmeyi nasıl telafi edeceksiniz" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, taşımalı eğitim sisteminin tüm ülkede olduğu gibi Mersin ve ilçelerinde büyük sorun olduğunu vurgulayarak, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi.

Önergesinde taşımalı eğitim sisteminin tıkandığını ve bir çok yerde olduğu gibi Mersin`de de sıkıntılar yaşandığını kaydeden Dinçer, şu ifadelere yer verdi:

"2024-2025 eğitim ve öğretim yılı başladı, ancak taşımalı eğitim sistemi yine sınıfta kaldı. Öğrenciler okula gitmek yerine evde kaldı. Her yıl velilerin ve öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği eğitim yılı, okulların açılmasının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen bir `çile yılı` oldu. Taşımalı eğitim sistemi, tüm ülkede olduğu gibi Mersin ve ilçelerinde de tıkanmış durumda. Öğrenciler okullarına ulaşamıyor, veliler çaresiz, eğitim birimleri işleyişini sürdüremiyor ve servisçi esnafı kontak çeviremiyor. Herkes bu aksayan sistemin mağduru olmuş, çözüm arayışında. Ülkemizde adalet, sağlık ve güvenlik gibi temel konularda yaşanan zafiyetlere bir yenisi daha eklendi; yeni eğitim yılı, ne yazık ki büyük sorunlarla başladı. Tasarruf tedbirleri adı altında önce işçinin, ardından da çocukların servis hakkını elinden aldınız. Geçimini servisle sağlayan esnafı ve çaresiz velileri karşı karşıya getirdiniz."

"Okulların inşasında ihmal mi var, yoksa rant amacı mı güdüldü"

Dinçer, Bakan Tekin`e şu soruları yöneltti:

"Her yıl ağustos ayında yapılan taşımalı eğitim ihalesi, bu yıl okullar açıldığı halde neden sonuçlanamadı? Bu yaşanan gecikmeyi nasıl açıklıyorsunuz?

Okullar açıldı ve üç hafta geçti. Öğrenciler servis sorunları nedeniyle hâlâ evde kalmak zorunda. Eğitimdeki bu gecikmeyi nasıl telafi edeceksiniz?

Mersin`de 76 okulun 6 Şubat depreminden etkilendiği tespit edilerek boşaltıldı, 63 okul yıkıldı. Adana`da 10 okul etkilenirken, daha uzak olan Mersin`de bu kadar fazla okulun zarar görmesinin nedeni nedir? Okulların inşasında ihmal mi var, yoksa rant amacı mı güdüldü?

2023-2024 yılında yıkılan okulların, 2024-2025 eğitim yılında açılacağını söylediniz. Şu ana kadar kaç okulun inşaatı tamamlanarak eğitime başladı?

Mersin kontrolsüz göç alan bir kent. Sınıflardaki öğrenci sayısı kaç? Bu kalabalık sınıflarda öğrencilerin yeterli eğitimi aldığını düşünüyor musunuz?

Yıkılan okulların diğer okullarla birleştirilmesiyle ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya indirildi. Bu kısıtlamaya yönelik acil bir önlem alacak mısınız?

 Okullarda güvenlik personeli bulunmaması ve temizlik görevlilerinin yetersiz olması konusunda ne yapmayı planlıyorsunuz?"

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA