27 Eylül 2024 Cuma

17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   16:12   EŞI EMRAH ALA TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN MINE NUR ALA`NıN POLISLERIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLÜMLE TEHDIT EDILDIĞI ORTAYA ÇıKTı   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı   15:11   İYİ PARTILI ZORLU`DAN BAKAN TEKIN`E: “30 BIN TEMIZLIK PERSONELI ALıNACAK AMA 54 BIN OKUL VAR. HER OKULA BIR GÖREVLI DÜŞMEKTE MIDIR?“   13:41   CHP HEYETINDEN TARSUS`A ZIYARET…   11:04   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ESNAFı DINLEMEYE DEVAM EDIYOR   10:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "SOSYAL KONUT SÖZÜMÜZÜ TARSUS BELEDIYESI IŞ BIRLIĞINDE YAPACAĞıZ"   09:53   MERSIN`DE KıRSAL MAHALLE BULUŞMALARı`NıN YENI ADRESI, PIRÖMERLI MAHALLESI OLDU   09:21   GÜLCAN KıŞ, BAKAN ALI YERLIKAYA`YA SESLENDI   01:24   GALATASARAY SAHASıNDA PAOK`U 3-1 MAĞLUP ETTI   22:40   GALATASARAY KADıN FUTBOL TAKıMı, ŞAMPIYONLAR LIGI`NE KATıLAN ILK TÜRK KADıN TAKıMı OLDU   21:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KıBRıS BARıŞ HAREKATı`NA “IŞGAL” DIYEN KıBRıS RUM KESIMI TEMSILCISINE TEPKI: “HEM TÜRKLERE HEM RUMLARA BARıŞ GETIRMEK IÇIN YAPıLDı"   18:52   YALÇıN KARATEPE: BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı AYDıN`ıN KENDI ÖZEL DÜĞÜNÜNE, DENETLEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU BANKALARıN GENEL MÜDÜRLERINI DAVET ETMESI VE BU KIŞILERIN DÜĞÜNE KATıLMALARı TAM ANLAMıYLA BIR SKANDALDıR   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÇOCUKLARıMıZı DÜŞÜNEREK GÜNDÜZ BAKıMEVINI AÇıYORUZ"   17:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "HAMAS`A BIR TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK BAKMıYORUM"   16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"  
 
     
   

Eşi Emrah Ala tarafından öldürülen Mine Nur Ala`nın polislerin gözü önünde ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı


Eşi Mine Nur Ala`yı öldüren sanık Emrah Ala`nın yargılanmasına devam edildi. Mine Nur Ala`nın defalarca polise şikayete bulunduğu, sanık Ala`nın polisler önünde de Mine Nur`u "seni öldürürüm" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı. Duruşma sırasında Mahkeme Başkanı, bir kadın tanığı kıyafeti nedeniyle eleştirerek, “Önünüzde düğme yok mu? Dışarıda böyle giyinebilirsiniz ama şu an Mahkeme Heyeti önündesiniz. Ne diyorsunuz siz, büstiyer mi? Hoş olmamış" ifadelerini kullandı. Duruşmayı takip eden avukatlar, Mahkeme Başkanının böyle bir yetkisi olmadığını belirterek tutanak tuttu.

 

Tarih : 26 Eylül 2024 Perşembe 16:12   Okunma : 421

HABER: ESRA TOKAT

Ankara`da Mine Nur Ala, boşanma aşamasında olduğu eşi Emrah Ala tarafından 10 Aralık 2023`te öldürülmüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emrah Ala hakkında "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi`nde dava açtı. Davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Duruşma öncesi Mine Nur Ala`nın annesi Döndü Esen mahkeme salonu önünde baygınlık geçirdi. Duruşmaya Mine Nur Ala`nın ailesi, yakınları ve avukatları ile tutuklu sanık Emrah Ala ve avukatı katıldı. Duruşma Mine Nur Ala`nın ailesinin avukatı Çisel Demirkan`ın dosyaya ilişkin tanıkların dinlenilmesi talebiyle başladı. Mahkeme Başkanı, dört tanığının dinlenmesine karar verdi.

"Parkta tartakladığını gördüm"

İlk olarak M.Y. isimli tanık dinlendi. Mine Nur Ala`nın ailesi ile aynı apartmanda oturduğunu ifade eden tanık, "Komşuluk ilişkimiz var. Bir keresinde parkta karşılaştık öldürülmeden yaklaşık bir buçuk ay önce. Ben çocuklarımı parka getirmiştim. Sanık Emrah`ın Mine`yi tartakladığına şahit oldum parkta. Diğer komşularla müdahale ettik. Söz konusu tartaklama, ağız dalaşı şeklinde eve kadar devam etti. Eve geldiğimizde ise binadan ‘seni öldürürüm` şeklinde sözlerini duydum sanığın. Döndü teyzeden de duyuyorduk hep ‘yine geldi, dövdü gitti` şeklinde” dedi.

"Polisin gözü önünde ölüm tehditlerinde bulundu sanık"

M.Y.`nin ardından tanık F.Y. dinlendi. Kendisinin de Mine`nin komşusu olduğunu beyan eden F.Y., "Parka çocuklarımızı götürmüşken sanığın Mine`yi kolundan tutarak çektiğini gördük. Ardından polis ekipleri geldi. Mine`ye burada da ‘seni öldürürüm` şeklindeki tehditleri devam etti. Polisin gözü önünde ölüm tehditlerinde bulundu sanık. Mine zaten çok korkuyordu" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Biz burada polisleri yargılamıyoruz" diyerek araya girdi.

"3 defa KADES uygulamasına bastı ancak kimse gelmedi"

Mine Nur Ala ile aynı apartmanda oturan tanık G.E. ise "Arkadaşımdı, çok sık görüşürdük. 2023 yazında evin hemen aşağısındaki parka çocuklarımızı götürdük. Sanık dolmuştan geçerken Mine`nin güldüğünü görmüş parkta. ‘Sen kime gülüyorsun` diyerek dolmuştan indi ve ‘sen elin adamlarıyla burada …` diyerek sinkaflı küfürler etti. Oysa o sırada Mine bana gülüyordu, biz sohbet ediyorduk. Eve doğru giderken de sanık küfürlerine devam etti. Mine bu sırada 3 defa KADES uygulamasına bastı ancak kimse gelmedi. Bunun üzerine evin önünde ayrıca polisleri aradı ve ‘neden gelmiyorsunuz` dedi. Yarım saat sonra karakoldan polisler geldi. O sırada sanık bana da ‘senin de çocuğun var, ayağını denk al bu işin sonu kötü` dedi. Ardından karakola gittik." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı tanığın kıyafetine karıştı: "Büstiyer mi ne diyorsunuz siz hoş olmamış"

Son olarak tanık H.B. dinlendi. Bu sırada Mahkeme Başkanı tanığın kıyafeti hakkında "Önünüzde düğme yok mu? Dışarıda böyle giyinebilirsiniz ama şu an Mahkeme Heyeti önündesiniz. Ne diyorsunuz, siz büstiyer mi? Hoş olmamış" ifadelerini kullandı. Tanık H.B. de bunun üzerine “3 aylık bebeğimi bıraktım geldim, emziriyorum ben`` dedi. Mahkeme Başkanı da ``neyse`` diyerek, tanık H.B.`nin ifadesini aldı. Tanık H.B. şunları söyledi:

"Ben Mine`nin çocuklarının öğretmeniyim. Çok kez okulda şiddet olayın şahit oldum. Çocuklar özel çocuklar, şiddet olayı çocuklar üzerine çok net bir şekilde yansıyordu. Vücudunda morluklar görüyordum Mine`nin. Ona bu morlukları sorduğumda o da şiddet gördüğünü anlatıyordu. Bir defa kurum içerisinde sanık bizim yanımızda eşi Mine`ye sinkaflı küfürler etti ve ayağı ile tekme attı. Mine de bu ana ait kamera görüntülerini kurumdan alarak karakola gitti."

"Mine`nin şikayetleri dikkate alınsaydı belki de Mine bugün yaşıyor olurdu"

Tanıkların beyanının ardından söz alan avukat Çisel Demirkan, "Mine`nin şikayetleri dikkate alınsaydı, karakoldaki beyanları dikkate alınsaydı belki de Mine bugün yaşıyor olurdu. Mine`ye karşı sistematik şiddetin olduğu tanık beyanlarından oldukça açık. Taciz ve tehdidin sürekli olduğu, yardım çağrılarının cevapsız kalmasından dolayı sürecin buraya geldiğini görüyoruz. Mine`nin adım adım öldürülmeye gittiği açık. Biz sanığın tutukluluk halinin devamını ve en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz” talebinde bulundu.

Bir sonraki duruşma 26 Mart`ta

Sanık Emrah Ala ise tanıkların ifadelerine karşı "Tüm tanık beyanları yalan” savunmasını yaptı. Savcılık beyanların ardından sanık Emrah Ala`nın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme de sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken 10 Nisan ve Esat Karakolu`na müzekkere yazılarak Mine Nur Ala`nın şikayetlerinin tespitine ve ne zaman yapıldığına karşı rapor istenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 26 Mart 2025 saat 10.30`a ertelendi.

Mahkeme Başkanı hakkında tutanak: "Cinsiyetçi ve rahatsız söylemler"

Öte yandan duruşmayı takip eden avukatlar, Mahkeme Başkanı`nın tanık kıyafetine karışmasına ilişkin tutanak tuttu. Söz konusu tutanakta, “Bilindiği üzere tanıklara ilişkin kıyafet düzenlemesi olmadığı gibi Mahkeme Başkanı`nın bu yönde bir denetim görevi de bulunmamaktadır. Bir kadın cinayeti dosyası duruşmasında, bir kadın tanığa yönelik cinsiyetçi ve rahatsız edici söylemlerde bulunan hakim hakkında işbu tutanak, duruşmada bizzat bulunan kişiler tarafından tanzim edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA