ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İran ile "çok iyi ve verimli görüşmeler yapıldığını" belirterek, enerji santrallerine yönelik planlanan saldırıları ertelediğini bildirdi.
Bu gelişmenin ardından İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tahran ile Washington arasında herhangi bir görüşmenin olmadığı" belirtilerek, "Trump'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı" kaydedildi. Bakanlık, "Trump’ın açıklamalarının, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik bir çabanın parçası olduğunu ve askeri planlar için zaman kazanmaya hizmet ettiğini" öne sürdü.
Bölge ülkeleri tarafından gerilimi azaltmaya yönelik girişimlerde bulunulduğu, ancak İran’ın bu girişimlere yanıtının net olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu savaşı başlatan taraf biz değiliz ve tüm bu talepler Washington’a yönlendirilmelidir" denildi.