12 Nisan 2026 Pazar

12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”  
 
     
   

Araç Sahipleri Dikkat ! TÜVTÜRK İçin Milyarlık Soru: ’767 Milyon TL Nerede ?’


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, araç muayene ücretlerindeki fahiş artışlar ve TÜVTÜRK’ün mali yapısına dair Bakanlığa sunduğu önergeye gelen yanıtı sert sözlerle eleştirdi. 32 milyonu aşkın araç muayenesinden elde edilen devasa gelirin akıbetini soran Kış,

 

Tarih : 11 Nisan 2026 Cumartesi 11:30   Okunma : 409

MERSİN – Araç muayene istasyonlarındaki ücret artışları ve tekelleşme tartışmaları Meclis gündeminde tansiyonu yükseltti. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sunduğu soru önergesine aldığı yanıtın şeffaflıktan uzak olduğunu belirterek kamuoyuyla paylaştı.

"32 Milyon Araç Muayene Edildi, Gelir Verisi Yok!"

Bakanlığın paylaştığı verilere göre, 2024 ve 2025 yıllarında toplamda 32 milyonu aşkın araç muayene işleminden geçti. Bu devasa işlem hacmine rağmen elde edilen toplam gelirin ve Hazine'ye aktarılan payın gizlendiğini savunan Kış, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşın tercih şansı yok, alternatifi yok. Zorunlu bir hizmette milyarlarca liralık bir hacim dönüyor ama bu paranın ne kadarının kamuya gittiği belli değil. Şeffaflıktan bu kadar uzak bir tablo kabul edilemez."

"Birkaç Dakikalık İşlem İçin Binlerce Lira"

Araç muayene ücretlerindeki artış oranlarının bazı gruplarda yüzde 140'lara ulaştığına dikkat çeken Mersin Milletvekili, maliyet kalemlerinin açıklanmamasını eleştirdi. Standart bir kontrol işlemi için vatandaşın cebinden çıkan paranın hangi kriterlere göre belirlendiğinin belirsiz olduğunu vurguladı.

Kredi Kartı Komisyonu Skandalı: "Hukuki Dayanağı Yok"

Vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan kredi kartı ödemelerindeki "ek hizmet bedeli" konusuna da değinen Kış, Bakanlığın bu durumu "Vatandaş tercih ederse ödüyor" diyerek geçiştirdiğini söyledi. Kış, kanunun açık olduğunu ve zorunlu bir hizmette bu tür ilave paraların alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirtti.

767 Milyon TL'lik Sır Perkesi

Önergesindeki en çarpıcı maddelerden birinin cevapsız bırakıldığını belirten Gülcan Kış, kamuoyuna yansıyan 767 Milyon TL değerindeki hatalı veya eksik mali işlemlerin detaylarını sordu. Kış, "Hangi yıllar, hangi kalemler, nasıl bir hata yapıldı? Hiçbirine yanıt yok. Bu yaklaşım gerçeğin üzerini örtmektir" diyerek konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  #TÜVTÜRK #AraçMuayene #GülcanKış #Mersin #AraçMuayeneÜcretleri #EkonomiHaberleri #Sondakika #UlaştırmaBakanlığı #Hazine #Vergi #MersinHaber #Keşfet #SEO

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA