CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul ve Şanlıurfa’nın ardından Kahramanmaraş Ayser Çalık Ortaokulu'nda yaşanan saldırı sonrası sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarındaki şiddet sarmalının artık "münferit" bir vaka olmaktan çıktığını belirten Özel, hükümete çok net bir güvenlik paketi çağrısı yaptı.
"Fatma Öğretmenin Feryadı Duyulmadı"
İstanbul’da öğrencisi tarafından öldürülen Fatma öğretmenin "Can güvenliğimiz yok" haykırışını hatırlatan Özgür Özel, devletin en temel görevinin eğitim emekçilerini ve çocukları korumak olduğunu hatırlattı. Özel, Kahramanmaraş’taki olayı incelemek üzere partiden 4 kişilik bir heyetin bölgeye ulaştığını ve sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.
Çözüm Planı: 65 Bin Uzman Çavuş Okullara Atanmalı
Okul güvenliğinin sağlanması için somut bir çözüm önerisi sunan Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye’nin en acil gündemi okul güvenliğidir. Giriş-çıkış denetimleri, kamera sistemleri ve kolluk devriyeleri artırılmalıdır. Daha önce de önerdiğimiz gibi; ataması yapılmamış uzman çavuşlarımız arasından 65 bin güvenlik görevlisi derhal okullarımıza atanmalıdır. Bu ihmaller artık mazur görülemez."
Özgür Özel’in Acil Güvenlik Paketi Maddeleri:
-
Personel Desteği: 65 bin eski uzman çavuşun okul güvenlik görevlisi olarak atanması.
-
Sıkı Denetim: Okul giriş ve çıkışlarında eksiksiz kontrol sağlanması.
-
Teknolojik Altyapı: Kamera sistemlerinin güçlendirilmesi ve modernizasyonu.
-
Kolluk Gücü: Okul çevrelerinde polis ve jandarma devriyelerinin sıklaştırılması.
-
Kriz Yönetimi: Her okul için özel "Acil Kriz Planı" hazırlanması.