16 Eylül 2024 Pazartesi

16:10   KAS HASTASı YAKUP BEBEĞIN BABASı ERTAN ÇALıK: “ÇOCUĞUMUZUN TEDAVISI IÇIN 3 MILYON 200 BIN DOLAR PARAYA IHTIYACıMıZ VAR”   15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   15:47   DEM PARTI`NIN 4 GÜN SÜREN MERKEZI ÖRGÜTLENME KONFERANSı SONA ERDI...   15:37   ANAYASA MAHKEMESI, MAAŞ ZAMMıNı BEĞENMEYIP YÖNETICIYE MAIL ATAN IŞÇIYI HAKLı BULDU   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   11:23   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... MAHKEME ARA KARARıNı AÇıKLAYACAK   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   10:12   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, PERSONELI ILE PIKNIKTE BULUŞTU   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, FıNDıKPıNARı VE AYVAGEDIĞI SÜPER KUPA FINALI`NI IZLEDI   13:27   BAKAN ÖMER BOLAT: “EMLAKTA DOĞRULANMıŞ ILAN DÜZENLEMEMIZ BUGÜNDEN ITIBAREN UYGULANMAYA BAŞLANDı”   13:19   ÖMER FETHI GÜRER, SILAJLıK MıSıR ÜRETICILERININ SORUNLARıNı DINLEDI: “ÜRÜNLERI SATACAK ALıCı BULAMıYORUZ”   13:06   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı SONA ERDI   12:43   "ADALET NÖBETI"NI KUĞULU PARK`TA SÜRDÜREN DEPREMZEDE DÖNE KAYA: " CUMHURBAŞKANı`NDAN BAKANLıKLARıNA KADAR HERKESI ADALETIN SAĞLANMASı IÇIN GÖREVE DAVET EDIYORUM"   12:33   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU TRABZON`DA: “ŞEHITLERIMIZE RAHMET DILIYORUZ, TERÖRÜ LANETLIYORUZ”   12:19   SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA SORUŞTURMA, INCELEME VE TEHDIT IDDIASı... BIRLIK SAĞLıK SEN GENEL BAŞKANı DOĞRUYOL: "SAĞLıK BAKANLıĞı ÇALıŞANLARı MAALESEF SAHIPSIZ KALMıŞ VE ORTAYA ATıLMıŞ DURUMDADıR"   12:17   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, KIEV`DE ABD KONGRESI DELEGASYONUYLA GÖRÜŞTÜ   11:06   ERDOĞAN TOPRAK: NARIN VE SıLA OLAYLARı GÖSTERDI KI, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLAR SAHIPSIZ   10:59   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı... 1 MILYON 864 BIN ADAYıN BAŞVURDUĞU SıNAV 10.15`TE BAŞLADı   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT GENELINDE AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı ÖNLEM   09:48   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: AKP IKTIDARı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETI MEŞRULAŞTıRMAYA HIZMET EDIYOR  
 
     
   

Mithat Sancar: Yürüyüş geç de olsa doğru bir tepki..


HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine dün Ankara’da Güvenpark’tan başlattığı Adalet Yürüyüşü hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Tarih : 16 Haziran 2017 Cuma 13:00   Okunma : 1303

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hakkında konuştu.

Mithat Sancar, CHP'nin Adalet Yürüyüşü hakkında,  "Bu yürüyüş, dikta rejimini durdurmak için fırsat olacak" dedi.  HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili  Ahmet Yıldırım, partisinin milletvekilleriyle birlikte TBMM basın kapısı önünde açıklama yaptı. Türkiye'de siyasi darbenin uzun süredir devam ettiğini savunan HDP'li Yıldırım, "Zamanında bize yapılan haksızlığa karşı susmuş olanlara Martin Luther King'in bir sözünü hatırlatmak isterim: Bir yerde sadece bir kişiye dönük haksızlık varsa orada yaşayan hiç kimse için adalet yoktur. Bize dönük haksızlığa karşı susanlar  bu ülkenin tamamının adaletsizlikle yüz yüze gelmesi sonucunu doğurmaktadır. Bir avuç azınlığın yapmış olduğu yanlışın faturasını 80 milyonun ödememesi için yürütmüş olduğumuz çabanın, direnişin, mücadelenin sürdürücüsü olacağız" diye konuştu.


Mithat Sancar: Yürüyüş geç de olsa doğru bir tepki

HDP Mardin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Mithat Sancar ise CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü' başlatmasını doğru bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Son bir buçuk yılda bazı kesimlerin kayıtsızlığı katılmamaları, bugün demokratik mücadeleyi birlikte yürütmeye engel değildir. CHP'nin ve Genel Başkanının Enis Berberoğlu'nun tutuklanması dolayısıyla başlattıkları yürüyüş geç de olsa doğru bir tepkidir.

Bu doğruyu sürdürmenin, güçlendirmenin  şartı sadece belli bir partinin yada muhtemelen başka milletvekillerine yönelecek ihtimali değil  bütün tutuklu milletvekillerinin ve bütün olarak demokratik siyasete sahip çıkma iradesini göstermeleriyle mümkündür.

Bu yürüyüş Türkiye'de demokrasi güçlerinin bu yaşadığımız siyasi darbe operasyonuna ortak tepki verme iradesini güçlendirirse önümüzde önemli fırsatlar olacaktır dikta rejiminin uygulamalarını durdurmak ve Türkiye'de demokrasiye giden yolu yeniden açmak açısından.

Siyasi darbeye karşı çıkmak sadece bir kesimi savunmak değil demokrasiyi savunmak anlamına gelir. Geniş tabanlı demokratik ilkeler ve hedefler etrafından harekete geçirilecek her türlü çaba bu ülkenin ihtiyaç duyduğu çok değerli bir çaba olacaktır"

 

Paylaş :
Etiketler :  hdp, mardin milletvekili mithat sancar, kemal kılçdaroğlu, adalet, enis berberoğlu.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA