20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Pazarda yer tartışması CHP Genel Merkezine taşınıyor..


Davultepe- Tece pazar yerinde uzun süredir tezgah açan esnafın Mezitli belediyesi tarafından yapılan yeni listede yer almadığını belirten Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan,sorun çözülmezse açlık grevi yaparız” dedi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2017 Cuma 05:37   Okunma : 1953

Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan, Mezitli Belediyesi sınırları içindeki Davultepe- Tece pazaryerinde  tezgah açan esnafın, belediye tarafından yapılan  listede yer almadığını, belediyenin pazarcı esnafına  tahsis yapmadığını ileri sürdü. Başkan Kalkan, pazarcılar olarak soruna çözüm bulamamaları  durumunda belediye önünde açlık grevi yapacaklarını söyledi. Bazı kadın pazarcılarda, “Yıllardır tezgah açtığımız pazarda şimdi bizi dışlıyorlar” iddiasında bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Mezitli Belediyesi Başkanlık Makamında , Başkan Yardımcısı Ertan Güner’e yaptığı darp olayıyla gündeme gelen Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Fuat Kalkan, Mezitli belediyesi yle   anlaşmazlığa neden olan Davultepe-Tece pazaryerindeki tahsis sorununu CHP Genel Merkezi’ne taşıdı.Bir grup pazarcıyla birlikte CHP Genel Merkezi’ne faks çekerek, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ‘uyarılmasını’ isteyen Başkan Fuat Kalkan, faks eyleminden önce oda binasında yaptığı basın toplantısında  pazarcılar, ‘Tezgahımız ekmeğimizdir, onurumuzdur. Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz’ yazılı pankart açtı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’in, Davultepe- Tece pazaryeri sorunuyla ilgili odayı ve esnafı muhatap almadığını, ‘ben ne dersem o olur’ tutumu sergilediğini öne süren  Fuat Kalkan, “Odanın sorunu çözmek  için yürüttüğü  olumlu girişimleri Başkan Neşet Tarhan elinin tersiyle itmiştir. Başkan Neşet Tarhan yıllardır bu pazarda hizmet veren esnafın tezgâhlarınıda sökeceğini söylemiştir. Buna dayanak olarak da yasa ve yönetmeliklere aykırı  esnaf toplantısı düzenlemekte, herhangi bir kural ve nizam içermeyecek şekilde kendinden menkul oylama ve yoklama yaptırmaktadır.Yapılan  bu yoklama, oylama ve toplantılar yasal değildir, Yönetmeliğe aykırıdır, bu faaliyetleride oda olarak kabul etmiyoruz ,tanımıyoruz.Tüm  bu  toplantı ve sahte imzalar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Sorunun çözümü için Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ve CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in de Başkan Neşet Tarhan ile görüştüğünü, Tarhan’ın o görüşmelerde de Pazarcılar Odası’nın taleplerini dikkate almadığını kaydeden Kalkan, “Kaldı ki belediye ile aramızda bu pazaryeri konusunda 23 Mart 2017 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Başkan bu Protokolü de tanımamaktadır. Bir belediye başkanı kanun ve yönetmeliği tanımayacaksa, imza attığı protokole uymayacaksa olda olarak biz ne yapabiliriz? İşte burada bulunmamızın nedeni Başkan Neşet Tarhan’nın kanun ve sözleşme tanımaz bu diktatör tavrıdır. Esnaf Odası olarak biz bu diktatör tavra boyun eğmeyeceğimizi, esnafımızın hak ve çıkarlarını ne pahasına olursa olsun koruyacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz” diye konuştu.

Davultepe-Tece pazaryeri sorununun çıkmaza sürüklendiğini savunan Kalkan, sorunun çözümü için CHP Genel Merkezi’nde de başvurduklarını belirterek, “Eğer CHP Genel Merkezi bu sorunun çözümüne duyarlılık göstermez ve Mezitli Belediye Başkanını esnafın lehine davranmaya davet etmezse eylemlerimiz çeşitli şekil, düzey ve platformlarda devam edecektir. Esnaflardan gelen baskı ve taleplere göre bundan sonraki eylememiz belediyenin önünde çadır açarak 3 günlük uyarı açlık grevi yapmaktır. Odamız gerginliğin tırmanmasından yana değildir. Sorunun özü başkanın hiçbir kişi ve kurumu dinlemez tavrıdır. Odamız esnaflarımızın baskı ve talepleri neticesinde bugünden itibaren her gün eylem yapma kararı almıştır. Esnafımızın ekmeğini ve onurunu çiğnetmemeye kararlıyız. Bunun yanında oda olarak ve mağdur esnaflar adına yasal yollara müracaat edeceğimizi buradan kamuoyuna ilan ediyoruz. İlk olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü nezdinde işlem başlatılması için başvuruda bulunacağız. Ayrıca ilgili mahkemelerde de dava açacağız” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına katılan 45 yaşındaki Vecihe Demir,

Böbrek hastası Eşi  Zeki Demir ile birlikte Tece Belediyesi kapatılmadan önce yörede pazarcılık yapmaya başladıklarını ve yeni tahsis kuraları sırasında dışlandıklarını öne süren 45 yaşındaki Vecihe Demir, “Pazaryeri için 82 tahsis yapıldı Kura çekildi. Böbrek hastası eşimi hastaneye götürdüğüm  gün de isimleri yazmışlar, ismimiz yok diye kuraya giremedik. Belediye başkanıyla, başkan yardımcısıyla defalarca görüştüm, çözeceğiz dediler ama çözmediler. Biz buranın yerlisiyiz, Elvanlılıyız. Bizi burada dışlıyorlar” dedi.Pazarcı esnaflarından Havva Köpük (47) ile Pelin Baydak da, Davultepe-Tece pazaryerinde uzun süredir pazarcılık yaptıklarını, Tece Belediyesi döneminden tahsislerinin olduğunu belirterek son düzenlemede kendilerine yer verilmediğini ileri sürdü.

 

Mersin Pazarcılar  Odası Başkanı Fuat Kalkan ve bir grup pazarcının CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği faks'da, sorunun çözülmemesi  durumunda  belediye önünde 3 günlük açlık grevi yapılacağı, yine çözüm bulunmazsa ölüm orucuna gidileceği kaydedildi. CHP'ye çekilen faksda, “Partiniz mensubu belediye başkanının Ali kıran baş kesen diktatör tutumunu kınıyor sizi duruma müdahil olup mağduriyetimizi gidermeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Paylaş :
Etiketler :  fuat kalkan, pazarcılar odası başkanı, mezitli belediyesi.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA