19 Eylül 2024 Perşembe

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Taşeron İşçinin “TİS” Sevinci


Mersin’de hizmet alımı yoluyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sevincini yaşıyor.

 

Tarih : 3 Ekim 2017 Salı 17:28   Okunma : 1138

Hizmet-İş Sendikası, örgütlü olduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde Toplu İş Sözleşme çalışmalarını tamamladı. Ücretlerde ve sosyal haklarda artışlar elde edilmesi tüm çalışanlar tarafından mutlulukla karşılandı.

İŞÇİLER HAKLARINA KAVUŞUYOR

Uyuşmazlık sonucunda hakem kurulunun imzaladığı sözleşme ile ilgili bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, sözleşme ile birlikte taşeronda çalışan işçilerin maddi ve sosyal haklar kazandıklarını söyledi.

Sözleşme ile işçilerin sendikalı olmalarından doğan haklarını kazandıklarını belirten Gün, “Yoğun emek harcanarak verdiğimiz mücadelenin meyvesini almanın mutluluğunu yaşamaktayız. Üyelerimizin Toplu İş Sözleşmeleri, Yüksek Hakem Kurulu’ndan çıktı. Başta emeği geçen Genel Başkanımız Mahmut Aslan Bey nezdinde tüm yönetim kuruluna ve sendika çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmenin üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İKRAMİYE ALACAKLAR

Üyelerin kazanım elde ettiği başlıca konulara da değinen Başkan Gün, “Yıllık izinlerde artış, her ay verilmek üzere yakacak yardımı, ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalıştırılan işçilere çalıştıkları her bir gün üç yevmiye artışı sağlanmıştır. Çocuk ve öğrenim yardımları ile Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere bayram ikramiyesi verilecektir. Fazla çalışmalar ile vardiyalı çalışmalarda gece çalışmaları zamlı ücretlendirilecektir. Yetki aldığımız tarih itibariyle geçmişe dönük elde edilen kazanımlar topluca ödenecektir. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de hep birlikte daha güzel günler görmek için gayret edeceğimizi üyelerimizin bilmesini isterim.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA