19 Eylül 2024 Perşembe

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Hizmet iş’liler sandığa gitti.


Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Hizmet-iş Sendikasına bağlı taşeron işçiler, işyeri temsilci seçimi için sandığa gitti.

 

Tarih : 10 Ekim 2017 Salı 10:27   Okunma : 1240

Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Hizmet-iş Sendikasına bağlı taşeron işçiler, işyeri temsilci seçimi için sandığa gitti.

Karayolları konferans salonunda gerçekleştirilen temsilci seçimi oylaması Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, Genel Sekreter Mehmet Yüce, yönetim kurulu üyeleri Kurtuluş Çetin ve Adil Muhtaroğlu gözetiminde gerçekleştirildi. Temsilci seçimi için ilk kez sandığa giden işçilerin mutlu oldukları görüldü. Yapılan oylamada 69taşeron işçi oy kullandı.Dört kişinin aday olduğu seçimde oyların çoğunluğunu alan Ertuğrul Saltuk Bal ve Vahap İlik temsilci seçildi.

ÖNCE İNSAN ÖNCE EMEK

Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, alın teri döken, işini sorumlulukla yerine getiren her kişinin emeğinin kutsal olduğunu vurguladı. Önce insan önce emek bilinciyle hareket ettiklerini belirten Gün, “İşçilerimizin emeği, alın teri bizim için kutsaldır. Biz her zaman emekten, alın terinden ve çalışandan yana olduk olmaya devam edeceğiz. Önce insan önce emek  bilinciyle hareket ediyoruz. Üyelerimiz temsilci seçimi için sandık konulmasını istedi. Bugüne kadar işçilerin görüşü alınmadan bir karar verilmedi. Sandığa gitmiş olmamız demokratik bir örnektir. Seçilen arkadaşlarımızın başarılı olacaklarına inanıyorum. Hepimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Başkan Gün, daha öncede karayollarında çalışan üyeleri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin Yüksek Hakem Kurulu’ndan çıktığını ve işçilerin önemli sosyal haklara kavuştuğunu da hatırlattı.

KAZANAN EMEKÇİ OLDU

İşyeri temsilcisi seçilen Ertuğrul Saltuk Bal ise, “Hizmet İş Sendikası’nda örgütlenen bizler demokratik haklarımızı kullanarak sandık kurduk. Taşeron işçiler olarak ilk kez temsilci seçimi için sandığa gitmenin heyecanını yaşadık. Kazanan emek ve emekçi olmuştur. İradesini sandığa yansıtan arkadaşlarıma ve örnek teşkil edecek demokratik bir seçim bizlere yaşatan sendikamıza sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  karayolları, 5.bölge, hizmet-iş, sendika.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA