22 Eylül 2024 Pazar

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’in Yaz Dönemi Tiyatro Kursları Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz dönemi tiyatro kursları başladı.Pandemi nedeniyle ara verilen kurslar, yeni dönem kayıtlarının ardından tiyatroya ilgisi olanların eğitim adresi olacak.Yetişkin ve çocuklara yönelik oluşturulan kurslarda yetişkinler profesyonellik yolunda ilerlerken, miniklerde tiyatro sahnesine ilk adımlarını atıyor.

 

Tarih : 2 Ağustos 2021 Pazartesi 17:28   Okunma : 1016

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin yaz dönemi tiyatro kursları başladı. Tiyatro alanında yeteneklerini ortaya koymak ve kendini geliştirmek isteyenler Büyükşehir’in kursunda eğitim alıyor. Pandeminin ardından yeni dönemde alınan kayıtlarla başlatılan kurslarda yetişkinler profesyonellik yolunda ilerlerken, miniklerde tiyatro sahnesine ilk adımlarını atmanın heyecanını yaşıyor.

Tiyatro kursu yeni yeteneklere kapılarını araladı

Büyükşehir’in kurslarını tercih eden yetişkin ve çocuklar, tiyatro alanında oyunculuk ve diksiyon dersleri alıyor. Büyükşehir’in yaz dönemi tiyatro kursuna kısa sürede 52 çocuk ve 72 yetişkin kayıt yaptırdı.

Çocuklar 9-11, 12-15 ve 15-17 yaş olmak üzere 3 ayrı yaş grubuna ayrılarak oyunculuk ve diksiyon konularında eğitim alıyor.Eğitimler, 10 ve 15’er kişilik gruplar halinde gerçekleştiriliyor.3 hafta sürecek eğitimin ardından verilecek kısa ara sonrası Eylül-Ekim aylarında 2021-2022 dönemi tiyatro kursları yeniden başlayacak.

“Birlikte bir keşif yolculuğu yapacağız”

Yetişkin kurslarından sorumlu Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve eğitmen Ömer Faruk Ustaoğlu, yeni dönem kursları ile yeni bir keşif yolculuğuna çıktıklarını söyledi.Tiyatro kursunun detayları hakkında bilgi veren Ustaoğlu, “Doğaçlama ve rol çalışmaları yapacağız.  Başvurular başladığında gençlerimizin, çocuklarımızın ne kadar sevdiğini, merak saldığını öğrenmiş olduk. Çocuk tiyatrosunda dramaya gelenlerin sayısı 52,yetişkin kursları da 72 kişi. Biz dört tane sınıf açtık. Bunlar 10’ar, 15’er kişilik sınıflar. Bir yolculuğa başladık, birlikte bir keşif yolculuğu yapacağız. Oyunculukta kendimizi keşfetmeye çalışacağız” dedi.

Pandemi döneminin getirdiği sıkıntılı süreci sanatla atacaklarını sözlerine ekleyen Ustaoğlu,“Amacımız pandemi döneminde sıkılmış olan ruhlarımızı biraz daha rahat bir şekilde ifade edebilmek. Bizlerde hem kendimizi keşfedeceğiz; bu yolculukta neler yapabiliyoruz, içimizde neler var?Bu sihirli yerde içimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Doğaçlamalar yapacağız. Kendini keşfetme yolculuğu olarak görüyorum ben bunu, bir yolculuğa çıktık ve başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Katılımcılar bu süreçte ruhunu müziğe, resme emanet edecek”

Tiyatro dışında verilen eğitimlerden de bahseden Ustaoğlu şunları söyledi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tiyatro ile sınırlı kalmıyoruz. Konservatuarda müzik eğitimleri,  resim eğitimleri gibi eğitimlerimizde devam ediyor. Orada da kendiişlerinde usta olan hocalarımız,resime, müziğe ilgisi olan arkadaşlarımızla ilgilenecekler.Bu süreçte katılımcılarımız da ruhunu müziğe, resme emanet edecek. Konservatuara hazırlanmak isteyenler bence bu şekilde azda olsa doymuş olacaklar.”

“Umarım Mersin’in çocuklarına, Mersin’in geleceğine katkıda bulunmuş oluruz”

Kültür-sanat kurslarının planlamasını anlatan çocuk kurslarından sorumlu eğitmen Naci İdişci,“Çocuk grubumuzu 3 ayrı gruba ayırdık; 9-11 yaş,  12-15 yaş ve 15-17 yaş olarak. Yaz kursları için 3 haftalık bir programımız var. Ondan sonrasında dönem açıldığında Eylül, Ekim gibi bir senelik planımız var. Çocuklarla yaratıcı eğitimler,kişisel gelişim dersleri, tiyatro dersleri yapmayı düşünüyoruz. Hedefimizde şu an bunlar var. Umarım Mersin’in çocuklarına, Mersin’in geleceğine katkıda bulunmuş oluruz. Bizde onlara iyi bir yol, iyi bir yön göstermiş oluruz. Tek dileğimiz bu” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, YAZ, DÖNEMİ, TİYATRO, KURSLARI, KONSERVATUARA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA