20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

"AKP İktidarı, Ülkenin Geleceğini İpotek Altına Almıştır."


CHP Mersin İl Başkanlığı Mersin Tenis Kulübünde olağan basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, siyasi ve toplumsal süreçler değerlendirilerek, Cumhuriyet tarihinde bu denli, sıkıntılı bir dönem yaşanmadığı vurgulandı.

 

Tarih : 3 Kasım 2017 Cuma 18:27   Okunma : 1380

Basın Toplantısına İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Kolları MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu, Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler, Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, İl Başkan yardımcısı Ayten Aslankan Çıtırık, il ve ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri ile bazı ilçe başkanları katıldı. Toplantıda ülkenin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik koşullar, anti-demokratik uygulamalardan gündemdeki olaylara kadar bir çok konu değerlendirilirken, iktidar partisinin politikalarının Mersin üzerindeki etkileri de dile getirildi.

Konuşmasına şehit haberlerinin getirdiği üzüntüyü paylaşarak başlayan Abdullah Özyiğit, terörü lanetyerek "Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen asker ve korucularımıza Allahtan rahmet diliyorum. Başta şehit aileleri olmak üzere ülkemizin başı sağ olsun. Yıllardır evlatlarını kaybeden ananın, babanın, sevenlerinin ve bu toplumun acısı bu ülkeyi yöneten siyasi iktidarın umurunda mı?" dedi.

"Vatandaş Kolayca Borçlandırıldı."

Özyiğit, ülkenin giderek ekonomik bir çıkmaza sürüklendiğini belirterek rakamlarla açıkladığı tablo ile iktidarın ekonomi politikasını sert bir dille eleştirdi. Borç batağında bir ülkede haline geldiğimizi söyleyen Özyiğit,  istatistiksel rakamlara bakıldığında ülke vatandaşının %60’ının dar gelirli, %14’ünün ise işsiz olduğunu belirtti. 55 milyon çalışan olduğu halde bu çalışanlardan %80’inin banka kredi ve kredi kartları nedeni ile borçlu olduğunu ve bu rakamın yaklaşık 44 milyon kişiye denk geldiğini ifade etti. Özyiğit; "2003-2010 yılları arasında Dünya’da para bolluğu dönemi yaşandı. Ülkemizde, bankalar ve AKP iktidarı bu dönemden faydalandı. Bankalar, çok ucuz maliyetli yurt dışından borçlandılar. Bu paraları Ülkemizin, iş adamlarına, KOBİ’sine ve bizlere sattılar. Öyle bir ortam yaratıldı ki vatandaş kolayca borçlandırıldı."

Abdullah Özyiğit 20 milyon insanın icralık noktaya geldiğini kaydederken bu noktaya gelinmesinin, AKP iktidarının üretime dayanmayan, rant ile dizayn edilen sosyo-ekonomik politikalarının sonucu olduğunu söyledi.

"Borç Yiğidin Değil, Akp’nin Elindeki Kamçıdır."

CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit; "Türk Bankacılık Sektörünün %41’i ve Türkiye Cumhuriyetinin en çok gelir getiren kuruluşları yabancıların eline geçmiştir. Ülkemiz, AKP tarafından yarı sömürge haline dönüştürülmüştür. 2002 yılında 243 milyar lira olan devlet borcu, 2017 yılında 760 milyar liraya çıkmıştır. AKP iktidarında Cari Açık 527 milyar dolar olmuştur.

Vatandaşını Borçlandırmak Akp İktidarının Politik İradesinin Sonucudur. Borç Yiğidin Değil, Akp’nin Elindeki Kamçıdır.

Yandaş şirket ve müteahhitlere adrese teslim, hazine garantili şehir hastaneleri, hava alanları, köprü ve yol ihaleleri verilmesi sonucu, AKP iktidarı biz vatandaşları borçlandırarak, Ülkenin geleceğini ipotek altına almıştır.

Cumhuriyetimiz tarihinden bugüne kadar, siyasi, toplumsal ve ekonomik anlamda bu denli, sıkıntılı bir dönem yaşanmadı. 2002 yılında 6,6 milyar lira bankalara borcu olan vatandaşlarımızın, 2017 yılında borcu 426 milyar lira civarındadır. Yani borç 65 kat artmış durumdadır." diyerek politikalar sonucunda gelinen ekonomik tabloyu gözler önüne serdi.

Abdullah Özyiğit, göz altına alınan gazeteci sayısını da paylaşarak, dünyadaki toplam tutuklu gazetecilerin yarısının ülkemizde olduğunu söyledi. Bu tablonun ülkedeki özgürlüklerin nasıl yok edildiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

"Çocuklarımız Okula Gitmek İstemiyor"

İktidarın Suriyeli göçmenlerle ilgili politikalarını da eleştiren Özyiğit, yanlış dış politikalar sonucunda ülkeyi hem ekonomik anlamda hem de soyo-kültürel anlamda ciddi bir sıkıntı içine soktuklarını belirtti. “Kim , ne, nasıl geldi, araştırmadan 3,5 milyon 4 milyon  insanı vatandaşımızın içine soktun. Türkiye’de milyonlarca insan açlık sınırının altındayken bu insanlar için milyarlarca lira harcadık. Çocuklarımız Suriyeli çocuklarla birlikte eğitim almaktan duydukları rahatsızlık nedeniyle okula gitmek istemez hale geldiler. Böyle şikayetler alıyoruz. Bunun yanı sıra Suriyeli öğretmenler okullarda derslere girmeye başladılar. Kılıf kıyafetleri hiçbir biçimde çocuklarımıza örnek olacak şekilde değil.” sözleriyle toplumsal sıkıntılara da dikkat çekti.

"Nükleer Santral, Termik Santral Ve Balık Çiftlikleri Bu Kente İhanettir, Düşmanlıktır, Vicdansızlıktır."

Abdullah Özyiğit düzenlemiş olduğu basın toplantısında Nükleer santrale de yeniden değinerek, şiddetle karşı çıktıklarını vurguladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının politikalarının olumsuz etkilerinin Mersin'de de ciddi şekilde görüldüğünü de belirten Özyiğit şunları söyledi;  "AKP iktidarının, vizyonsuz, plansız, çağın gereklerine ve koşullarına uymayan, hatalı, ekonomik, siyasi ve sosyal politikaları, Mersin’de de görülmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan1/100.000’lük çevre düzeni planı, şehrimizin kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine katkı sağlamayacağı, her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Aynı şekilde; Nükleer Santral, Termik Santral ve balık çiftlikleri bu kentin kalbine, aklına, yaşamına ve geleceğine, en büyük ihanettir. En büyük düşmanlıktır. En büyük vicdansızlıktır."

"Yargı Gerekeni Yapmalıdır"

Özyiğit, ülke gündemini çalkalayan istifalarla ilgili olarak da değerlendirme yaparak, yapılan bu uygulamanın anti demokratik ve hukuksuz olduğunu vurguladı. Açıklamasında; "Belediye başkanları neden, ne için, niye istifa ettiriliyor? Yolsuzluk mu var? Suça mı bulaşmışlar? FETÖ terör örgütüyle ilişkileri mi var? Yargı gerekeni yapmalıdır. Madem öyle suçları ve yolsuzlukları varsa kamuoyuna açıklanmalıdır. Yoksa; mağduru, masumu oynatarak AKP kendini aklamaya mı çalışıyor? Ailesi, çoluğu, çocuğu tehdit ediliyorsa yargıya gitmek kendisine oy veren belediye başkanı yapan seçmenlere karşı sorumluluğun gereğidir. Yapılmazsa, yargıya gidilmezse “TEK ADAMLIK” anlayışını meşrulaştırmak olur.  Türkiye’nin kaderi; tek adamın iki dudağında çıkacak söze teslim edilemez. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar, kentimize, ülkemize, halkımıza ihanettir." dedi.

M. Gülşah Arslan

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Abdullah Özyiğit, Ethem Güzel, Neşet Tarhan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA