29 Mayıs 2025 Perşembe

15:13   VAHAP SEÇER: “MERSIN BÜYÜKŞEHIR; MEMNUNIYET ORANı EN YÜKSEK BELEDIYELERIN BAŞıNDA GELIYOR”   15:07   TOROSLAR’DA ÇOCUKLAR ŞENLIKTE BULUŞTU   13:28   MTSO BAŞKANı SABRI TEKLI’DEN, İSO 500 LISTESINE GIREN FIRMALARA TEBRIK   13:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINI YAKıNDAN TAKIP EDIYOR   13:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN TEMIZLIK ÇAĞRıSı   13:19   NIDANUR VE NISA KARDEŞLER, HAYALLERINE KıR ÇIÇEKLERI ILE YÜRÜYOR   09:30   ŞEHIR TIYATROSU , GÜLNAR KÜLTÜR MERKEZI’NDE   19:39   MERSIN BAROSU: “AYRıMCıLıĞıN GELDIĞI SON ACı NOKTA !”    15:02   TARSUS TSO YÜKSEK İSTIŞARE KURULU 2025 YıLı TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:50   TOROSLAR’DA KADERINE TERK EDILEN GÖLET ALANıNDA ıSLAH ÇALıŞMALARıNA BAŞLANDı   09:42   BÜYÜKŞEHIR, DENIZ VE KıYı YAŞAMı İÇIN VATANDAŞ BILIMI ETKINLIĞINE EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:59   EUROLEAGUE ŞAMPIYONLUK HEYECANı, AHLATLıBEL`DE YAŞANDı   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ONKOLOJI HASTALARıNA ÜCRETSIZ ULAŞıM HIZMETI SAĞLıYOR   09:24   TARSUS`TA "25.05.2025"TE 20 ÇIFTIN NIKAHı KıYıLDı   22:49   ÖZGÜR ÖZEL: THY AVRUPA LIGI FINALINDE MONACO`YU MAĞLUP EDEREK ŞAMPIYON OLAN FENERBAHÇE BEKO BASKETBOL TAKıMıNı TEBRIK EDIYORUM   22:47   FENERBAHÇE BEKO, EUROLEAGUE FINAL FOUR MÜCADELESINDE MONACO`YU 81-70 MAĞLUP EDEREK IKINCI KEZ AVRUPA ŞAMPIYONU OLDU   23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK   22:05   EKREM İMAMOĞLU: GENÇLERIMIZ HALA AILELERINE, ARKADAŞLARıNA, ÖĞRETMENLERINE HASRET BIR ŞEKILDE ADALET BEKLIYOR   21:03   TRENDYOL SÜPER LIG`IN 37. HAFTASı: GÖZTEPE EVINDE GALATASARAY`A 2-0 MAĞLUP OLDU   19:50   DERVIŞOĞLU: “MEMLEKETIN BAŞıNA YÜZYıLıN SON ÇEYREĞINDE GELEN EN BÜYÜK FELAKET RECEP TAYYIP ERDOĞAN`ıN BIZZAT KENDISIDIR”  
 
     
   

Büyükşehir Belediyesi Mersin’de 64 Bin Aileye Toplam 640 Bin Kilogram Un Dağıttı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Un Dağıtım Projesi” tamamlandı. “Hamurumuzda Dayanışma Var” sloganıyla başlatılan proje kapsamında 64 bin ailenin evine toplam 640 bin kilogram un ulaştırıldı.

 

Tarih : 1 Kasım 2021 Pazartesi 18:52   Okunma : 702

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Un Dağıtım Projesi” tamamlandı.  “Hamurumuzda Dayanışma Var” sloganıyla başlatılan proje kapsamında 64 bin ailenin evine toplam 640 bin kilogram un ulaştırıldı.

Mersin’in 13 ilçesindeki dezavantajlı mahallelerde yaşayan ailelerin evine 5’er kilogramlık 2’şer paket halinde toplam 10’ar kiloluk unlar ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce sosyal destekler için başvurmuş ve incelemesi yapılmış hanelere ulaştırılan unlar, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

“BU MAHALLELERİMİZDE GENELLİKLE OCAKLARDA, TANDIRLARDA KIŞA HAZIRLIK İÇİN EKMEK YAPILIR”

Projenin son dağıtımlarındaki adreslerden biri, Tarsus ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi oldu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, toplam 64 bin aileye ulaştıklarını belirterek, “Burası Tarsus’un Barbaros Mahallesi. Birçok bölgeden göç almış, yerli halkın da bulunduğu; dezavantajlı vatandaşların bir arada yaşadığı bir mahalle. Biz dağıtımlarımızda özellikle bu tür mahalleleri seçtik. Bu mahallelerimizde genellikle ocaklarda, tandırlarda kışa hazırlık için ekmek yapılır” diye konuştu.

Yıldırım, dayanışma ruhundan da bahsederek, “Hamurumuzda dayanışma var, her zaman Mersin halkıyla beraberiz” dedi.

Tarsus ilçesi Barbaros Mahalle Muhtarı Salih Başkan, mahalle sakinlerinin Büyükşehir Belediyesi’nden her türlü desteği aldıklarını vurgulayarak, “Mahallemizde gerçekten durumları çok kötü olan yoksul vatandaşlarımız var ama Vahap Başkanımız Allah’ın izniyle bunun üstesinden de gelecektir. Unla, gıdayla, çalışmayla ilgili olsun; ne olursa olsun benim Vahap Başkanım tektir. Yolu da bahtı da açık olsun” diye konuştu.

“AİLECE YARDIMLAŞARAK EKMEK YAPIP YİYORUZ”

Barbaros Mahallesi’nde ekmek üreten kadınlardan Gülşen Karataş, 2 çocuğu olduğunu ancak geniş bir aileye sahip olduklarını vurgulayarak, “Bu evde 7-8 kişi yaşıyoruz. Önceden fırından ekmek alıyorduk ama ailemiz geniş olduğu için çok pahalı geliyor. Sağ olsun Vahap Başkanımız sayesinde bize un dağıtıldı. O unu ekmeğe çeviriyoruz. Ailece yardımlaşarak ekmek yapıp yiyoruz” dedi.

“EKMEK YAPMAYANLAR BİLE EKMEK YAPMAYA BAŞLADI”

Ekmek yapan kadınlardan Ceylan Kara, akraba ve komşularının ekmek yapmak için bir gün önce kendisine haber verdiğini belirterek, “Hazırlığımızı yapıp, ekmeğe başlıyoruz. Unumuzdan çok memnunuz. Vahap Başkanımıza da buradan teşekkür ediyoruz. Sadece bize değil, gerçekten ihtiyaç sahibi olan herkese un gönderdi. Ekmek yapmayanlar bile ekmek yapmaya başladı” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Semra Güngör ise dağıtılan unlar sayesinde rahat bir nefes alabildiklerini vurgulayarak, “Fiyatlar çok kötü, ekmek alamıyoruz. 2 lira bir ekmek yani, çok oldu. Un fiyatları da çok arttı. Ekmek, sıkma, börek yaptık. İşimize yaradı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, UN, DAĞITIM, PROJESİ, HAMURUMUZDA, DAYANIŞMA, VAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA