7 Temmuz 2025 Pazartesi

13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:08   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:05   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR  
 
     
   

Hekimler Uyarıyor ’Türkiye’de Obezite Artıyor’


Evlere kapandık, hareketsizleştik ve kilo almaya başladık. Pandeminin artmasıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite oranları artıyor. Hekimler, obezitenin artışındaki tehlikeye dikkat çekmek amacıyla Mersin Erdemli’de bir araya gelerek vatandaşları uyarıyor.

 

Tarih : 15 Ocak 2022 Cumartesi 14:57   Okunma : 1645

Erdemli Belediyesi’nin başlattığı, ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekle’ sloganıyla vatandaşlar obezite ile mücadele kapsamında bilgilendiriliyor.

Doktor Ahmet Efe, Diyetisyen Türk İslam Öger ve Psikolog Beyza Tekin, pandemi sonrası artan obeziteyle ilgili nasıl mücadele edileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Obezitenin bir hastalık olduğunu ve yıllar içerisindeki artışına dikkat çeken Dr. Ahmet Efe, obezite tedavisi ve uyku saatinin önemine değindi.

Diyetisyen Türk İslam Öger, kronik hastalıklarının alt sebeplerinde obezite olduğuna dikkat çekerken, yürüyüşün önemine ve metabolizmanın düzenli çalışması için gerekli beslenme tiplerine değindi.

Psikolojik faktörlerin obezitenin üzerinde etkili olduğuna değinen Psikolog Beyza Tekin, depresyonun obeziteye etkilerini, madde bağımlığı ve beden imajlarındaki memnuniyetsizlik faktörlerine değindi.

Hareketsiz yaşamın obeziteyi artırdığını ifade eden Erdemli Belediyesi Doktoru Ahmet Efe,” Pandemi dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlar evlere kapandı. Hareketsizleştik, beslenmemiz arttı, haliyle kilo almaya başladık. Biz doktorlar olarak obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların arttığını gözlemliyoruz. Bu maksatla beslenme dostu ve fiziksel aktiviteyi destekliyoruz” diye konuştu.

“Bol Su ve Egzersiz Unutulmamalı”

Sağlık için bol egzersiz yapılması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Türk İslam Öger,” Sağlıklı hale erişmek ve kilo denetimi sağlamak amacıyla mutlaka doktorunuza, diyetisyeninize, psikoloğunuza danışmalısınız. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi, bol su tüketmeyi ve egzersiz yapmayı unutmamalısınız” diye konuştu.

Obezite ile mücadele etmek isteyenlere uzman olarak yardımcı olduklarını ifade eden Kadın ve Aile Danışmanı Psikolog Beyza Tekin, ”Beden ve ruh sağlığımız bir bütün içinde ilerliyor. Pandemi dolayısıyla aldığımız kilolar bizim sadece fiziksel görüntümüzü değil aynı zamanda ruh sağlığımızı etkiliyor, kendimize olan özgüvenimizi, öz değerimizi düşürüyor. Bu yüzden Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne ücretsiz bir şekilde bize gelen danışanlarımıza bu konuda danışmanlık vermekteyiz” diye konuştu.

Öte yandan obezite ile ilgili destek almak isteyenler Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışman Merkezi ile irtibata geçebiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TOLLU, TÜRKİYE, OBEZİTE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA