23 Haziran 2024 Pazar

16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI   15:24   AKP SEÇIMI KAYBEDINCE YOL VAADINI UNUTTU...    14:04   GAZETECI CÜNEYT ARCAYÜREK VEFATıNıN DOKUZUNCU YıL DÖNÜMÜNDE MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:04   DIYARBAKıR-MARDIN ARASıNDAKI YANGıN... MARDIN TABIP ODASı`NıN ÖN RAPORU AÇıKLANDı   12:06   TBMM, BAYRAM TATILININ ARDıNDAN MESAIYE BAŞLıYOR...   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, SILIFKELI YURTTAŞLARLA BULUŞTU   15:10   KESK`TEN DIYARBAKıR-MARDIN YANGıYLA İLGILI AÇıKLAMA   15:03   CHP KAYSERI İL BAŞKANı FEYZULLAH KESKIN, SAĞDUYU ÇAĞRıSı YAPTı   13:27   BAKAN ŞIMŞEK: "MOTOKURYE FAALIYETLERIYLE BAHŞIŞ GELIRLERININ VERGILENDIRILMESINI KOLAYLAŞTıRıYORUZ"   13:21   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "HALKı ADETA BIR KıSKACA ALAN AKP IKTIDARı, BESLENME, BARıNMA VE ULAŞıM DıŞıNDA INSANıMıZıN INSANCA BIR YAŞAM SÜRMESINE IZIN VERMIYOR"   13:08   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI, DÖRT GAZETECININ HEDEF GÖSTERILMESINI KıNADı   13:06   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "30 HAZIRAN`DA KOCAELI`DE `GEÇINEMIYORUZ MITINGI` DÜZENLEYECEĞIZ"   12:09   MANISALı KARPUZ ÜRETICISI: "BU IŞTEN PARA KAZANAMıYORUZ"   11:41   KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI`NDEN YANGıN AÇıKLAMASı: "ÇOK ÜZGÜN VE ÖFKELIYIZ"   11:36   İSTANBUL BAROSU, AMASYA GENELGESI`NIN 105. YıL DÖNÜMÜNÜ KUTLADı: BAĞıMSıZLıK MIRASıNıN YıLMAZ TAKIPÇISI OLMAYı SÜRDÜRECEĞIZ   11:20   AYHAN BARUT, KOZAN`DA ÇIFTÇILERIN SORUNLARıNı DINLEDI: "TÜM TARıM ALANLARı NEREDEYSE TAMAMEN KURUDU"   11:20   KıZıLHAÇ`ıN GAZZE OFISINE SALDıRı: EN AZ 22 KIŞI ÖLDÜ   10:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ŞEHIT PIYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET ALI HOROZ`UN AILESINE BAŞSAĞLıĞı MESAJı   10:37   VANSPOR`DA GERGIN KONGRE   10:27   BILECIK`TE DEFINE ARAYAN KAÇAK AVCıLAR KAZDıKLARı ÇUKURDA ÖLÜ BULUNDU  
 
     
   

MEZİTLİ`DE KADINLAR SUMRU YAVRUCUK`UN "SHIRLEY VALENTINE" OYUNUNU İZLEDİ


Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde sanatseverleri ünlü tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk`un "Shirley Valentine" oyunu ile buluşturdu.

 

Tarih : 9 Mart 2022 Çarşamba 12:35   Okunma : 743

Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde sanatseverleri ünlü tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk`un "Shirley Valentine" oyunu ile buluşturdu.

Ünlü tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk`un "Shirley Valentine" oyunu, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi`nde sahnelendi.

Ücretsiz olarak sergilenen oyunun izleyicileri arasında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, ünlü modacı Barbaros Şansal da yer aldı.

Bir kadının var olma savaşı içerisinde Londra`dan Türkiye`ye uzanan öyküsünün anlatıldığı ‘Shirley` ile sahnede adeta devleşen ünlü oyuncu Sumru Yavrucuk`un performansı büyük beğeni kazandı.

Bazı bölümleri interaktif hale gelen oyunda çalınan İzmir Marşına tüm seyirciler aynı anda eşlik edince renkli görüntüler ortaya çıktı.

Oyunun sonunda sanatçı Sumru Yavrucuk, “Her şey ve her yer o kadınların becerikli elleriyle şekilleniyor. Biz kadınız, hürüz ve akıllıyız. Başka da hiçbir şeye ihtiyacımız yok” dedi.

İzleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan usta oyuncu Sumru Yavrucuk`a, Başkan Tarhan plaket verirken, Canan Kaftancıoğlu ise çiçek takdim etti.

Sahnede başarılarıyla kendisini ispat etmiş iki değerli kadınla birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirten Başkan Tarhan, “Birisi sanatıyla olduğu kadar dik duruşuyla da örnek olmuş değerli tiyatrocumuz Sumru Yavrucuk, diğer yanımda da İstanbul`un mimarı, cesaretiyle Türkiye`de kendinden söz ettiren, geleceğimize ışık tutan Canan Kaftancıoğlu. Mersin İl Başkanımız Adil Aktay, parlamentomuzun cesur milletvekili Ali Mahir Başarır ile aynı sahnede olmak büyük onur” dedi.

Siyaset yapma motivasyonunu sanat ve sanatçıların konuşması, siyasetçilerin susması üzerine olduğunu dile getiren Canan Kaftancıoğlu da “Bir kız kardeşiniz olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde güçsüz kadın yok, güçsüzleştirilen kadın var. Sahnelenen oyunda olduğu gibi yaşadıklarımıza hüzünlenmek yerine yaşayacaklarımızın hayalini kurarak, koşullar ne olursa olsun kendimizi gördüğümüzde ve kendimizi değiştirme cesareti bulduğumuzda dünyayı değiştirebiliriz. Bütün kadınlar güçlüdür. Bütün kadınların önünde saygıyla eğiliyorum. Sumru Yavrucuk gibi bir kadına çiçek sunmak benim için bir ödüldür” diye konuştu.

Kadınların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele etmek gerektiğinin altını çizen CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Mezitli bu konuda bir simgedir. Teşekkür ediyorum. Mersin`in güçlü kadınlarına ve beraber yol yürüyen Neşet Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz için özgüvenimizi artıran değerli sanatçımız Sumru Hanıma bir kez daha teşekkür etmemiz lazım” dedi.

Sanatın toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yapan Milletvekili Ali Mahir Başarır ise “Çok güzel bir söz var. Herkes, milletvekili olabilir, bakan olabilir, çok zengin de olabiliyor, hatta gördüğünüz gibi cumhurbaşkanı da olabiliyor. Ama sanatçı olamıyor. Bugün bunu daha iyi görüyoruz. Bugün Metin Akpınar yargılanıyorsa, birçok sanatçı cezaevlerinde tutuluyorsa, büyük bir problem var demektir. Ama bu karanlık günleri hep beraber atlatacağız. Sizlere söz veriyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA