23 Eylül 2024 Pazartesi

13:50   AKDENIZ BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI TÜM RENKLERI BULUŞTURDU   12:39   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "SILIFKE OLARAK BIRLIK VE BERABERLIĞIMIZI KORUMALıYıZ"   12:32   ADALET BAKANı TUNÇ`TAN "NARIN GÜRAN" AÇıKLAMASı...   12:06   ENES GÜRAN`ıN KOLUNDAKI DIŞ IZLERIN KIME AIT OLDUĞU BELLI DEĞIL   11:51   YENIŞEHIR BELEDIYESI GÜZELLIK MERKEZLERINI DENETLEDI   11:34   38`INCI `ULUSLARARASı MERSIN BRIÇ FESTIVALI` SONA ERDI   11:27   POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ`ı ŞEHIT EDEN ŞÜPHELININ SILAHLı GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı   11:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIM BAŞKAN OLURSA OLSUN AMERIKA ILE ÜST DÜZEYLI DIYALOĞUMUZ DEĞIŞMEYECEK   11:01   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN YARıN İSTANBUL`DA TOPLANıYOR   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN `YAŞAMı SAHIPLEN DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN KAMPANYASı DEVAM EDIYOR   10:29   ÖZGÜR KARABAT: “VE BU DA OLDU. AKP EKONOMIK KRIZ IÇIN AÇıK AÇıK HALKı SUÇLAMAYA BAŞLADı”   10:25   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "KADıNLARıN SAĞLıK VERILERI NEDEN BABALARıNA BILDIRILIYOR?"   10:15   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı YAYıNLADı   10:08   BURSA`DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 PILOT HAYATıNı KAYBETTI   09:53   ÖMER FETHI GÜRER: "EYT MAĞDURIYETI, ÇARESIZLIK IÇINDE KıVRANAN VATANDAŞLARıN UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLENMESINE NEDEN OLMUŞTUR"   08:34   MOTOSIKLET HıRSıZLıĞı OPERASYONUNDA ÇıKAN ÇATıŞMADA, BIR KADıN POLIS ŞEHIT OLDU, BIRI POLIS 2 KIŞI YARALANDı   22:14   ALANYASPOR DEPLASMANDA ADANA DEMIRSPOR`U 2-0 YENDI   22:12   BEŞIKTAŞ EVINDE, EYÜPSPOR`U 2-1 MAĞLUP ETTI   22:01   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, NEW YORK`TA TURKEN FOUNDATION`ıN YURT BINASıNı ZIYARET ETTI   21:50   TÜRKIYE, DÜNYA SATRANÇ OLIMPIYATı`NDA 12. OLDU  
 
     
   

Birleşik Metal-İş, MESS’i protesto eylemlerine devam ediyor


Birleşik Metal İşçileri Sendikası üyeleri, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nı protesto etmek için bugün Mersin’de eylem yaptı.

 

Tarih : 17 Ocak 2018 Çarşamba 20:28   Okunma : 1412

Birleşik Metal İş Sendikası, bugün Mersin'de eylem gerçekleştirdi. Eylemde, basın açıklamasında bulunan Sendika Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu "Tarihi günler yaşıyoruz. Birçok işçinin, birçok sendikanın ve kurumunun artık yavaş yavaş geriye çekilmeye, sinmeye başladığı bu dönemde, metal işçileri tarihsel görevini tekrar yerine getirmek için bugün alanlara çıkmış durumda. Türkiye'nin dört bir tarafında 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme süreci ile birlikte bizler teslim olmayacağımızı, işçinin hakkını almak için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ortaya koyuyoruz." ifadelerinde bulundu.

"HÜKÜMET PATRONLARIN YANINDA"

77'lerde başlayan MESS ile yapmış oldukları mücadelenin uzantılarının bugünlere kadar geldiğini belirten Adnan Serdaroğlu, "79'da metal işçilerin grevini 80'de ortaya çıkan faşist cunta engelledi. Sendikamızı, konfederasyonumuzu koparttı. Metal işçilerin haklarını o günkü cunta patronlara teslim etti. 13 yıl sendikamız kapalı kaldı. Yaklaşık 2010 yılına kadar bir takım yasal zorluklar çıkartarak sendikaların örgütlenmesini zorlaştırdılar. Sarı sendikaların önlerini açtılar, yandaş sendikaları güçlendirdiler ama 30 yıldır metal iş kolunda uygulanan işbirlikçi sömürü düzenini 2010 yılı itibariyle biz değiştirmeye karar verdik. 2010 yılında grevleri başlattık.  2015 yılında çıkmış olduğumuz grev, AKP iktidarı tarafından yasaklandı. Maalesef ki hükümet patronların yanında yer almaya devam etti. Maalesef ki metal işçilerinin çocuklarının rızkını, alacağımız üç kuruşu çok gördü ve patronların yanında yer alarak grevimizi yasakladı." diye konuştu.

Hükümetin ara bulucu ve hakem olması lazım ama öyle yapmıyor diyen Serdaroğlu, "2015'te grev çadırlarını zorla söktüler, yetmedi Danıştayı siyasi baskı altına aldılar. Anayasa mahkemesine gittik, 3 yıldır bizim müracaatımız ile ilgili bir karar çıkmadı. Yüksek hakem kuruluna gittik, sözleşmeler demokrasi ile alakası olmayan bir şekilde sonuçlandı. Yüksek hakemler kurulu imzalamadığım bir sözleşmeyi gönderdiler. Yasa hükmünde olduğunu, kabul etmemi söylediler. Ederim ama iş yerinde barışı sağlayamazsınız, fabrikalarda kaosu engelleyemezsin." ifadelerinde bulundu ve "3 yıl bitti. Bu yeni dönemde, 6 aydır arkadaşlarımızla müzakereler yaparak işçilerin kayıplarını ortadan kaldıracak bir taslak hazırladık. Taslağın müzakerelerini ekim ayı itibariyle başlattık. Ama maalesef ki yine işveren sendikası yaşanılanlardan ders çıkarmamışçasına bize 3,2 oranında, yani 70 lira bir zam önerdi. Bizim istediğimiz rakam neredeyse onun on misli. Arada bu kadar mesafe olmasının izah edilebilmesinin tek yani, yine arkasındaki güçlere güvenmesidir. Siz nereye güvenirseniz güvenin, biliyoruz ki metal işçileri sizin güvendiğiniz dağlara karlar yağdıracak." diyerek, grevlere devam edeceklerini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  birleşik metal-iş, sendika, mess, protesto

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA