22 Eylül 2024 Pazar

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

İZMİR`DE AKARYAKIT ZAMLARI `AKP` PLAKALI KEFEN GİYDİRİLMİŞ MAKET ARAÇ TAŞINARAK PROTESTO EDİLDİ


Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, akaryakıt zamlarını tabut şeklinde kefenlenen 35 AKP 35 plakalı maket bir otomobil taşıyarak protesto etti. "Oto Mezarlığı`na defnedilecektir yazılı" maket araç cenaze gibi taşındı. Partililerin, "Merhumu nasıl bilirdiniz" sorusuna "Çok yakardı" yanıtını verdiği mizansen sonrası, "2002 yılında 50 TL ile 31 litre benzin alabiliyorduk. 2022`de, bugün ise 50 TL ile sadece 2,4 litre benzin alabiliyoruz. Erdoğan`ın ekonomik başarısının özeti bu" açıklaması yapıldı.

 

Tarih : 14 Mart 2022 Pazartesi 21:24   Okunma : 583

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ - Kamera: KERİM UĞUR

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, akaryakıt zamlarını tabut şeklinde kefenlenen 35 AKP 35 plakalı maket bir otomobil taşıyarak protesto etti. "Oto Mezarlığı`na defnedilecektir yazılı" maket araç cenaze gibi taşındı. Partililerin, "Merhumu nasıl bilirdiniz" sorusuna "Çok yakardı" yanıtını verdiği mizansen sonrası, "2002 yılında 50 TL ile 31 litre benzin alabiliyorduk. 2022`de, bugün ise 50 TL ile sadece 2,4 litre benzin alabiliyoruz. Erdoğan`ın ekonomik başarısının özeti bu" açıklaması yapıldı.

Konak Meydanı`nda toplanan Saadet Partililer, "Rahmetliyi iyi biliriz ama çok yakardı", "ZAMane arabasıydı, hızlı yaşadı genç öldü", "Akaryakıt krizinden öldü, zam içinde yatsın" yazılı dövizler taşıdı. Bazı partililere ise "Biz arabaya binecektik, siz sırtımıza bindiniz" "İnsaf edin" yazılı pompa görselinin yer aldığı afişler giydirildi.

Kefen giydirilmiş ve üzerinde "Oto Mezarlığı`na defnedilecektir" yazılı maket otomobil taşıyan partililer, "Merhumu nasıl bilirdiniz" sorusuna ise "Çok yakardı" diye yanıt verdi. Maket otomobil Konak Meydanı boyunca taşınarak akaryakıt zamları protesto edildi.

"BİR DEPODA MALİYET 500 LİRA ARTTI"

Basın açıklamasını ise Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran yaptı. Açıklama şöyle:

"Otomatiğe bağlanan akaryakıt zamları sonrası vatandaş kontak kapatmak zorunda kaldı. Başlarda her zamma bir gerekçe üreten hükümet, artık zamları savunma ihtiyacı dahi duymuyor. Ya da savunacak bahane bile üretemez hale geldiler. 1 Ocak`tan itibaren akaryakıt fiyatlarına toplamda 23 kez zam geldi. Benzinde zam oranı, sadece yılbaşından bu yana yüzde 57, son bir yılda ise yüzde 166 oldu. Motorinde ise zam oranı yılbaşından bu yana yüzde 94, son bir yılda ise yüzde 235`e ulaştı. Bir deponun maliyeti, yalnızca iki ayda yaklaşık 500 lira arttı. Bu rakamları dile getirirken bile insanın dili zorlanıyor, başı dönüyor, havsalası kabul etmiyor. Özellikle son günlerde hükümetin öne sürdüğü yeni günah keçisi, Rusya`nın Ukrayna`ya saldırması. `Savaş çıktı, ondan oldu` diyorlar. Sanki Ukrayna`nın işgalinden önce milli paramızın değeri yerli yerindeydi. Ekonomik dengelerimiz düzgündü. Enflasyon oranları sağlıklıydı ama savaş çıkınca da her şeye zam geldi ve akaryakıta her gün zam dönemi başladı. Yapmayın, etmeyin, yazıktır. İnsanların neyin ne olduğunu anlamadığını varsaymak, milletin zekasını aşağılamak çok yanlış.

"AKARYAKITTA ÖTV KALDIRILMALI"

Akaryakıt ürünlerine gelen zamların nedeni, döviz kurunun yüksek olmasından ve yanlış ekonomi politikalarıyla Türk lirasının döviz kuru karşısında değer kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Türkiye`deki periyodik fahiş akaryakıt zamları, TL`nin ışık hızıyla yaşadığı değer kaybı ve petrol ürünlerine uygulanan yüksek vergilerin sonucudur. AK Parti sebep, zamlar sonuçtur. Akaryakıt fiyatları döviz kurlarındaki artışla tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Artık kuruş ile değil, lira ile zam geliyor. Ve akaryakıttaki bu fiyat artışları, ekonomide yaşanan krizin, çıkmazın ve kötü gidişatın simgesi ve ilanı durumundadır. 2002 yılında 50 TL ile 31 litre benzin alabiliyorduk. 2022`de, bugün ise 50 TL ile sadece 2,4 litre benzin alabiliyoruz. Erdoğan`ın ekonomik başarısının özeti bu. Saadet Partisi olarak, bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Hükümet, akaryakıtta ÖTV`yi tamamen kaldırmalı ve KDV oranını da yüzde 1`e düşürmelidir. Yani fiyat artışlarını vergi indirimleriyle kontrol altına almaya çalışmalıdır. Bunlar, vatandaşın yükünün azaltılması anlamına gelecektir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA