23 Eylül 2024 Pazartesi

13:50   AKDENIZ BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI TÜM RENKLERI BULUŞTURDU   12:39   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "SILIFKE OLARAK BIRLIK VE BERABERLIĞIMIZI KORUMALıYıZ"   12:32   ADALET BAKANı TUNÇ`TAN "NARIN GÜRAN" AÇıKLAMASı...   12:06   ENES GÜRAN`ıN KOLUNDAKI DIŞ IZLERIN KIME AIT OLDUĞU BELLI DEĞIL   11:51   YENIŞEHIR BELEDIYESI GÜZELLIK MERKEZLERINI DENETLEDI   11:34   38`INCI `ULUSLARARASı MERSIN BRIÇ FESTIVALI` SONA ERDI   11:27   POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ`ı ŞEHIT EDEN ŞÜPHELININ SILAHLı GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı   11:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIM BAŞKAN OLURSA OLSUN AMERIKA ILE ÜST DÜZEYLI DIYALOĞUMUZ DEĞIŞMEYECEK   11:01   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN YARıN İSTANBUL`DA TOPLANıYOR   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN `YAŞAMı SAHIPLEN DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN KAMPANYASı DEVAM EDIYOR   10:29   ÖZGÜR KARABAT: “VE BU DA OLDU. AKP EKONOMIK KRIZ IÇIN AÇıK AÇıK HALKı SUÇLAMAYA BAŞLADı”   10:25   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "KADıNLARıN SAĞLıK VERILERI NEDEN BABALARıNA BILDIRILIYOR?"   10:15   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı YAYıNLADı   10:08   BURSA`DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 PILOT HAYATıNı KAYBETTI   09:53   ÖMER FETHI GÜRER: "EYT MAĞDURIYETI, ÇARESIZLIK IÇINDE KıVRANAN VATANDAŞLARıN UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLENMESINE NEDEN OLMUŞTUR"   08:34   MOTOSIKLET HıRSıZLıĞı OPERASYONUNDA ÇıKAN ÇATıŞMADA, BIR KADıN POLIS ŞEHIT OLDU, BIRI POLIS 2 KIŞI YARALANDı   22:14   ALANYASPOR DEPLASMANDA ADANA DEMIRSPOR`U 2-0 YENDI   22:12   BEŞIKTAŞ EVINDE, EYÜPSPOR`U 2-1 MAĞLUP ETTI   22:01   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, NEW YORK`TA TURKEN FOUNDATION`ıN YURT BINASıNı ZIYARET ETTI   21:50   TÜRKIYE, DÜNYA SATRANÇ OLIMPIYATı`NDA 12. OLDU  
 
     
   

Kılıçdaroğlu’ndan Önemli Açıklamalar


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Gençlik Kolları 15. Olağan Kongresi’nde konuştu.

 

Tarih : 29 Ocak 2018 Pazartesi 15:35   Okunma : 1302

"HADİ CANIM SEN DE!",

Konuşmasında, gençliğin tarihi çok iyi bilmesi gerektiğini söyeleyen Kılıçdaroğlu "Ülkenin geleceği önce ve önce gençliğe emanettir. Tarihi bilmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugünlerde Osmanlı’ya övgüler düzenlerin, cumhuriyeti kınadıklarını, kötülediklerini çok iyi biliyoruz. Onlara tarih dersi vermek sizin ve benim namus borcumuzdur. Osmanlının niçin ve hangi koşullarda battığını çok iyi bilecek. Bir cumhuriyetin nasıl ve hangi koşullarda kurulduğunu çok iyi bilecek. Eğer cumhuriyet kurulmasaydı sizlerin hiçbiri bu salonda olmayacaktı. Eğer Cumhuriyet kurulmasaydı, Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin Genel Başkanı olamazdı. Şimdi bize kahramanlık taslıyorlar. O konuda gerçekleri bilmemiz lazım. Özellikle gençlerin tarihsel arkaplanı çok iyi bilmesi lazım. Daha düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alan bir adam şimdi kalkmış bize milliyetçilik dersi veriyor. İnönü'nün lafıyla 'hadi canım sen de!' " ifadelerinde bulundu.

"TÜRKİYE İLK DEFA BU KADAR YALNIZ"

Ülkenin çok ciddi sorunları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Hangi alana bakarsanız bakın geldiğimiz nokta çok ciddi. İster dış politika ister iç politika. Tarihinde ilk kez Türkiye Cumhuriyeti bu kadar yalnız. Tarihinde ilk kez bütün komşularıyla kavgalı. Daha düne kadar Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirilirken bu kahramanlık edebiyatı yapanlar neredeydi? Unuttuğumuzu mu sanıyorlar? Hep birlikte bu ülkenin geleceği için güzel şeyler söylemeliyiz. Hiç kimse unutmasın. Bu topraklarda en güçlü olanlar bizleriz. Çünkü bizler insan haklarını, demokrasiyi savunuyoruz.

Dikta yönetimlerine karşı, baskılara karşı mücadele kolay değildir. Her mücadelenin bir bedeli vardır. O bedeli onlara ödeteceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bizim hedefimiz ne? Çağdaş uygarlığı yakalamak. Bizim gibi düşünmeyen insanların da özgürce konuşmasını sağlamak. Güçlü bir sosyal devleti ayağa kaldırmak." ifadelerinde bulundu.

Parti olarak hedeflerini ve CHP'de genç olmanın önemini anlatan Kılıçdaroğlu, 15 yıldır üniversite öğrencilerinin yurt sorununun çözülemediğini belirterek, en geç bir yıl içinde yurt sorununu çözeceklerinin sözünü verdi.

"BİZ GÜCÜMÜZÜ GAZİ MUSTAFA KEMAL'DEN ALIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın gerçekleşeceğini anımsatarak, "Orada genel başkan adaylarımız var. Burada da iki genel başkan yarışacak. Bizde genel başkan adaylarının çıkmasını CHP'de kaos olarak tanımlayanlar var. Onlar demokrasinin ne olduğunu bilmiyorlar. Hiç kimse unutmasın CHP, atanmışların değil seçimle iş başına gelenlerin yönetildiği bir partidir. Demokrasi kültürü olmayanlar bizi AK Parti'ye benzetmek istiyorlar, 'siz de atayın' diyorlar. Biz, demokrasi kültürünü geliştireceğiz. Kimsenin hakkını ve hukukunu zedelemiyoruz, kimseye kötü söz söylemiyoruz. Yaptığımız eleştirilerden gocunuyorlar, üstümüze üstümüze geliyorlar. Sanıyorlar ki CHP geri adım atacak, susacak. Sen kim oluyorsun da bizi susturacaksın? Biz, gücümüzü Kuvayi Milliye'den ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz" diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, kemal kılıçdaroğlu, kurultay

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA