27 Haziran 2024 Perşembe

22:26   SAĞLıK BAKANLıĞı, TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NDA SUNUM YAPTı, IKTIDAR VE MUHALEFET MILLETVEKILLERI ARASıNDA `TUTUKLU-TUTSAK` TARTıŞMASı YAŞANDı   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   22:16   DP`LI SALIH UZUN: "ALI ERBAŞ VE YUSUF TEKIN VARKEN TÜRKIYE`DE ATEIZM DERNEĞINE IHTIYAÇ YOK"   21:15   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA ROMANYA VE BELÇIKA SON 16 TURUNDA   21:14   KRIPTO DÜZENLEMESI TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDILDI   20:46   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASıNDA KARAR DURUŞMASı SANıK AVUKATLARıNıN GELMEMESI NEDENIYLE 1 TEMMUZ`A ERTELENDI   20:23   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANVEKILI GÜLIZAR BIÇER KARACA`Yı TEDAVI GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZIYARET ETTI   20:20   ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUN TEKLIFI: MÜFETTIŞLERCE YETERSIZ BULUNAN ÖĞRETMENLER, ADAY ÖĞRETMENLER VE YÖNETICI ADAYLARı MILLI EĞITIM AKADEMISI`NDE EĞITIME ALıNACAK   19:29   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ASGARI ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPıLMASı BIR ZORUNLULUKTUR"   18:19   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASı... MEHTAP SAKINCI`DEN MAHKEME HEYETINE: "VERECEĞINIZ KARAR ÖLÜRKEN EN AZıNDAN IÇINIZI RAHATLATACAK BIR KARAR OLSUN"   17:53   ÇANAKKALE AYVACıK`TA ORMAN YANGıNı   17:45   DEM PARTI`DEN KAYYıM UYGULAMASıNıN KALDıRıLMASı VE YERINE KAYYıM ATANAN BELEDIYE BAŞKANLARıNıN GÖREVE IADESI IÇIN KANUN TEKLIFI   17:37   SAADET PARTISI`NIN 30 HAZIRAN`DA YAPACAĞı OLAĞANÜSTÜ KONGREYI IPTAL ETTI... KONGRE OLAĞAN TARIHINDE YAPıLACAK   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   16:28   ÖMER FETHI GÜRER: “ASGARI ÜCRET MUTLAK SURETTE ARTTıRıLMALı”   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI  
 
     
   

TİM BAŞKANI GÜLLE: KÜRESEL E-TİCARETİ KULLANANLARIN SAYISI 3 MİLYARI AŞTI


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “E-ticareti geleneksel ticaretin rönesansı olarak görüyoruz. Bugün en pahalı caddede, en büyük fuarda dahi erişemeyeceğimiz müşterilere e-ticaret vasıtasıyla ulaşılıyor. Dünyada, önünden 3 milyar insanın geçtiği tek bir sokak, 5 milyar dolar ciro yapan hiçbir şube yok. Geçtiğimiz yıl küresel e-ticaret kullanıcı sayısı 3 milyarı aştı. Bu tüketicilerin harcamaları 4,9 trilyon dolar oldu” dedi.

 

Tarih : 30 Mart 2022 Çarşamba 11:22   Okunma : 562

Haber: ESRA ALUS - Kamera: ADEM KARABAYIR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “E-ticareti geleneksel ticaretin rönesansı olarak görüyoruz. Bugün en pahalı caddede, en büyük fuarda dahi erişemeyeceğimiz müşterilere e-ticaret vasıtasıyla ulaşılıyor. Dünyada, önünden 3 milyar insanın geçtiği tek bir sokak, 5 milyar dolar ciro yapan hiçbir şube yok. Geçtiğimiz yıl küresel e-ticaret kullanıcı sayısı 3 milyarı aştı. Bu tüketicilerin harcamaları 4,9 trilyon dolar oldu” dedi.

Uluslararası E-ticaret ve E-ihracat Platformu`nun (WORLDEF) Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığı ile organize ettiği World Ecom Expo Antalya`da başladı. 35 ülkeden 137 küresel perakende firması ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı fuarda, dünya e-ticaret pastasından 150 milyar dolarlık pay alan e-ticaretin devleri Türk firmalarla ulaştı.

Fuarın açılışında WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, Türkiye İş Bankası Dijital Bankacılık Bölüm Müdürü Hüsnü Mete Güneş konuştu. TİM Başkanı İsmail Gülle de açılışa video konferans sistemiyle katıldı. 

Bugüne kadar global ölçekte 8 kez bu etkinliği düzenlediklerini belirten WORLDEF Başkanı Nart, şu bilgileri paylaştı:

“PANDEMİNİN DE ETKİSİ İLE E-TİCARETTE BİR FIRSAT DÖNEMİ YAŞIYORUZ: WORLDEF olarak, e-ticaret ve e-ihracat özelinde düzenlenen etkinliklere ara vermeden devam ediyor ve bu sene artık globalleşiyoruz. Markaları ve e-ticaret paydaşlarını misafir ediyoruz. Etkinliğimize katılan firmaların global e-ticaret piyasasındaki payı toplamda 150 milyar dolar civarında. Pandeminin de etkisi ile e-ticarette bir fırsat dönemi yaşıyoruz. World Ecom Expo, bu fırsatları ortaya çıkarmak ve kullanmak üzere eşleştirme sistemiyle tasarlandı. E-ticaret ve e-ihracattaki fırsatları ortaya çıkarmak ve kullanmak üzere eşleştirme sistemi ile tasarlandı.

2023 YILINDA 5 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYACAĞIZ: Ulusal ve global e-ticaret ekosistemindeki tüm paydaşlar, üç gün boyunca World Ecom Expo`da iş birliği fırsatlarını değerlendirecek. Bu yıl bin 500 kişi ağırlıyoruz; 2023 yılında 5 bin kişiyi ağırlayacağız. 2023`teki World Ecom Expo için şimdiden Antalya`daki üç oteli kapattığımızı belirtmek istiyorum. Bölgesel e-ticaret ekosistemine katkı sunmaya devam edeceğiz.

LONDRA`DA 1000`DEN FAZLA FİRMAYI AĞIRLAYACAĞIZ: Geçtiğimiz yıl World E-Commerce Forum`un 8`incisini düzenledik. 2022 yılında artık globalleşiyoruz. 25-26 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz ‘World Ecommerce Forum-Londra Global Meeting` etkinliğinde binden fazla firmayı ağırlayacağız ve bu Londra`daki ilk etkinliğimiz olacak. E-ticaret firmalarından üreticilere, dijital pazarlamacılardan entegratörlere, servis sağlayıcılardan girişimcilere kadar çok sayıda firma ile Londra`da bir araya geliyoruz. Avrupa`nın en büyük e-ticaret pazarı İngiltere`de e-ihracata adım atmak isteyen firmaların bu eşsiz fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bu etkinlikte eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel, konuşmacı olması için görüştüğümüz isimlerden. Türkiye`nin e-ticaret eko sistemini Avrupa`ya açmak istiyoruz. Talepler bu yönde. E-ticaretin 700 milyon sterlinlik bir hacmi var. Bu da Türkiye`nin Gayrisafi Milli Hasılası kadar bir miktar yapıyor. Bu pazardan yüzde 1`lik bir pay almak dahi önemli rakamlar yapıyor. Zaten yüzde 1`in de üzerinde pay alacak.”

Türkiye`deki e-ticaretin çok ciddi bir noktaya geldiğini belirten ETİD Başkanı Emre Ekmekçi, şöyle konuştu:

E-TİCARETTE YENİ YASA DEĞİŞİKLİKLERİ GELECEĞİNİ BİLİYORUZ: Türkiye`deki toplam e- ticaretin yüzde 16`sını yapan bir sektör haline geldik. Tabii ki bu sektörün de paydaşlara çok ihtiyacı var. Ülkemizde e-ticaret devlet nezdinde de çok ciddi ilgi görüyor. Önümüzdeki dönemde e-ticarette yeni yasa değişiklikleri geleceğini biliyoruz.

BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ E-İHRACAT: E-ihracatta da devlet stratejisi olarak desteklerin geleceğini biliyoruz ve bunlar için çalışıyoruz. Çünkü Türkiye`deki e-ticaretimiz çok ciddi bir noktaya geldi. Artık kendi iç pazarımızda yeterince büyüdük. Bundan sonraki hedefimiz e-ihracat. Coğrafi olarak da bu açıdan çok önemli noktadayız.”

Türkiye İş Bankası`nın e-ticarete önem verdiğini ve desteklediğini belirten İş Bankası Türkiye İş Bankası Dijital Bankacılık Bölüm Müdürü Hüsnü Mete Güneş, şu değerlendirmeleri yaptı:

“MİSYONUMUZUN BİR PARÇASI OLARAK E-TİCARETİ DESTEKLİYORUZ: Biz Türkiye İş Bankası olarak, Worldef`in e-ticaret, e-ihracat konusunda yaptığı bütün çalışmalara birinci günden itibaren çok ciddi destek veriyoruz. E-ihracatı ve e-ticareti, girişimciyi, girişimleri desteklemeyi misyonumuzu bir parçası olarak değerlendiriyoruz.

TÜRKİYE`DE HER 4 LİRALIK İŞLEMİN 1 TL`Sİ E-TİCARETTE YAPILIYOR: Özellikle ödeme sistemleri ve farklı ödemelerde yapılan gelişmeleri de biliyorsunuz. Özellikle dijitalleşmenin getirdiği etkiyle beraber 2021 yılında bir önceki seneye göre yüzde 45`lik bir artış gerçekleştirilerek 1,7 trilyon liralık bir hacme ulaştı. Türkiye`de yapılan her 4 liralık işlemin 1 TL`sinin e-ticarette yapıldığını görüyoruz. Bu bizi hem heyecanlandırıyor hem de ileriye doğru daha mutlu bakmamızı sağlıyor. Türkiye İş Bankası olarak, 10 yıldır e-ihracat, e-ticaretle ilgili kendi kurumumuz nezdinde neler yapabiliriz, neleri destekleyebiliriz konusunda çok yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Bunların da sonucunu görüyoruz. Aslında şu anda Türk İş Bankası, 53 farklı ülkede 36 tane yerel ödeme sistemini destekleyen, 46 farklı para birliğiyle tahsilat yapılmasını sağlayan yöntemleri de hayata geçirmiş durumda. Gerek kendi gerek yabancı ortaklardan iş birliklerini her geçen gün daha da arttırma yönünde çalışmalarına devam ediyor.”

Fuara video konferansla katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, şunları söyledi:

“EN PAHALI CADDEDE, EN BÜYÜK FUARDA DAHİ ERİŞEMEYECEĞİMİZ MÜŞTERİLERE E-TİCARETLE ULAŞIYORUZ: E-ticaret, küresel ticaretin yeni dinamosu olmaya süratle devam ediyor. Özellikle pandemi döneminden sonra yeni bir dünya düzenine doğru ilerliyoruz. Tüketicilerin talepleri doğrultusunda evrilen bu düzen, geleneksel ticaretin yanında e-ticareti olmazsa olmaz bir zemine taşıdı. E-ticareti geleneksel ticaretin rönesansı olarak görüyoruz. Bugün en pahalı caddede, en büyük fuarda dahi erişemeyeceğimiz müşterilere e-ticaret vasıtasıyla ulaşılıyor. Dünyada, önünden 3 milyar insanın geçtiği tek bir sokak, 5 milyar dolar ciro yapan hiçbir şube yok. Ancak geçtiğimiz yıl küresel e-ticaret kullanıcı sayısı 3 milyarı aştı. Bu tüketicilerin harcamaları 4,9 trilyon dolar oldu. Hala büyümekte olan bu pazarda bir de pandemi sebebiyle yeni alışkanlıklar eklenince e- ticaret kültürünün iyice oturduğunu net bir şekilde gördük.

TÜRKİYE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE E-TİCARETİN EN YÜKSELEN YILDIZI OLACAK: Ülkemizde son 5 yılda e-ticaret hacminin 4 katına çıktığını gördük. 2020 yılında 225 milyar TL`ye ulaşan toplam e-ticaret hacmimiz, 2021 yılının ilk yarısında da süratle artmaya devam ediyor. Bu dönemde e-ticaret yüzde 75`lik artışla 161 bir milyar TL`ye çıkıyor. Uluslararası raporlara göre 2021 ila 2025 yılları arasında e-ticareti en hızlı artacağı bütçe Türkiye. Bu dönemde küresel e-ticareti yıllık ortalama yüzde 6,3 büyümesi beklenirken Türkiye`de e-ticaretin yüzde 14,6 büyümesi bekleniyor. Rakamlar net bir şekilde gösteriyor, Türkiye önümüzdeki dönemde e-ticaretin en yükselen yıldızı olacak. Bu anlamda ticari ekosistemine katkı sunan bu ve bunun gibi organizasyonları son derece önemli görüyorum. Önümüzdeki dönemde daha da büyük yatırımların gerçekleşmesi için de son derece mühimdir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA