29 Nisan 2025 Salı

15:47   CHP`LI AĞBABA`DAN 1 MAYıS ÖNCESI "TÜRKIYE`DE EMEĞIN DURUMU" RAPORU: "ÇALıŞTıĞı HALDE YOKSUL OLANLARıN ORANı YÜZDE 12`YE YAKıNDıR"   15:46   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL İBB`DE: “BIZ BU BINADAN ÇıKARSAK TÜRKIYE`YI YÖNETMEYE GIDERIZ. ERDOĞAN BU KAHRı ÇEKMEK ISTEMIYORSA SANDıĞı ÖNÜMÜZE GETIRECEK”   15:01   MEZITLI BELEDIYESI EKIPLERI SAHA ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   14:53   ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN, İTALYA`DAYKEN TÜRKIYE`DE DEMOKRASI OLDUĞUNU SÖYLEYECEK, PISA KULESI DIK DESE KIMSE YALANLAMAZ"   13:31   ALI ÖZTUNÇ: JAMMER KULLANMAK İMAMOĞLU`NA YASAK AMA BILAL ERDOĞAN`A SERBEST, ÖYLE MI? ERDOĞAN AILESINE, AK PARTILILERE SERBEST AMA MUHALIFLERE YASAK   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE`DE MEYDANLARıN NE ZAMAN VE NE KADAR DOLACAĞıNA ARTıK SIZ KARAR VERMIYORSUNUZ, BIZ KARAR VERIYORUZ”   13:10   İBB 2. DALGA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN 4 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı, 48 KIŞININ SAVCıLıK IFADESI BAŞLADı   12:11   ÜMIT ÖZDAĞ SAVUNMA YAPTı   11:24   ERHAN ADEM: "DON ZARARıNDAN ETKILENEN TÜM ÜRETICILER IÇIN HıZLı, ETKIN VE ADIL DESTEK MEKANIZMALARı DERHAL DEVREYE SOKULMALıDıR"   11:19   CHP, ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI ESILA AYıK`ıN TUTUKSUZ YARGıLANMASı IÇIN TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NA BAŞVURDU   10:47   CAN ATALAY: "İKI CESUR KADıN VEKIL ANAYASA`NıN AYAKLAR ALTıNA ALıNMASıNA BOYUN EĞMEDILER"   10:46   KANADA SEÇIMLERI... LIBERAL PARTI, ILK SONUÇLARA GÖRE SEÇIMIN GALIBI ANCAK TEK BAŞıNA IKTIDAR OLAMıYOR   10:26   ÜMIT ÖZDAĞ`ıN "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA YARGıLANDıĞı DAVA BAŞLADı   10:25   AHMET DAVUTOĞLU: "KANAL İSTANBUL `KALAN İSTANBUL`U DA YOK EDECEK"   09:27   MERSIN SAHILLERI PLASTIKSIZ GELECEĞE HAZıRLANıYOR   09:21   MERSIN`DE 15. GEZENDE ERIK FESTIVALI RENKLI ETKINLIKLERE SAHNE OLDU   09:18   HÜDA PAR GENEL BAŞKANı ZEKERIYA YAPıCıOĞLU: “CUMHURBAŞKANLıĞı HÜKÜMET SISTEMININ KAĞıT ÜSTÜNDEKI HALIYLE UYGULAMA BIRBIRINE ÇOK BENZEMIYOR. SISTEM REVIZE DE EDILEBILIR, PARLAMENTER SISTEME DÖNÜŞ DE YAPıLABILIR”   08:54   CHP`DE GÜNDEM İBB OPERASYONLARı: “DOSYAYı DOLDURMA TELAŞı VAR AMA ÇUVALLıYORLAR”   01:53   ÖZGÜR ÖZEL`DEN `JAMMER` TEPKISI: CUMHURBAŞKANı HANGI IHTIYAÇTAN KULLANıYORSA, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ DA O IHTIYAÇTAN KULLANıYOR   01:47   AYM, CHP`LI MILLETVEKILLERININ "İŞSIZLIK SIGORTASı KANUNU ILE BAZı KANUNLARDA DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR KANUN"UN BAZı MADDELERININ IPTALI IÇIN YAPTıĞı BAŞVURUYU REDDETTI  
 
     
   

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANI ÇOLAK`IN, 2017 TARİHLİ MAKALESİNDEN: “ESKİ EĞİTİM SİSTEMİNDEN GEÇEREK KOMİSER YARDIMCISI OLANLARDAN DUYDUĞUM ŞİKAYET… EKMEK ALMAYI DAHİ BİLMEYEN POLİS AMİRLERİ YETİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU OLMUŞTUR”


Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak`ın, 2017 yılında Liberal Düşünce Dergisi`nde yayımlanan ve 2015 yılında Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi`nin kapatılmasını değerlendirdiği makalesinde; “Eski eğitim sisteminden geçerek komiser yardımcısı olan kişilerden çokça duyduğum şikayetlerin başında bu eksiklik gelmektedir. Öyle ki, ömrü boyunca hiçbir şekilde ihtiyacı olmadığı için, ekmek almayı dahi bilmeyen polis amirleri yetiştirilmesi söz konusu olmuştur” değerlendirmesini yaptığı ortaya çıktı.

 

Tarih : 9 Nisan 2022 Cumartesi 16:47   Okunma : 464

TAMER ARDA ERŞİN

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak`ın, 2017 yılında Liberal Düşünce Dergisi`nde yayımlanan ve 2015 yılında Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi`nin kapatılmasını değerlendirdiği makalesinde; “Eski eğitim sisteminden geçerek komiser yardımcısı olan kişilerden çokça duyduğum şikayetlerin başında bu eksiklik gelmektedir. Öyle ki, ömrü boyunca hiçbir şekilde ihtiyacı olmadığı için, ekmek almayı dahi bilmeyen polis amirleri yetiştirilmesi söz konusu olmuştur” değerlendirmesini yaptığı ortaya çıktı.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak`ın, Liberal Düşünce Dergisi`nde 2017 yılında yayımlanan makalesinde; Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi`nin 2015 yılında kapatılmasını değerlendirdi. Çolak, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Tam da bu noktada dikkatinizi çekmek istediğim hususlardan bir diğeri de, sekiz yıl boyunca kapalı bir eğitim alan kişilerin sadece zihin dünyalarının şekillenmesinde değil, sosyal yaşama uyum sağlama konusunda da birçok sorunlarla karşılaştıkları gerçeği oluşturmaktadır. Tam kişiliklerinin şekillendiği dönemde bu kişilerin uzun bir süre boyunca hayatla ilgili hiçbir kaygıları bulunmamış, ayrıca toplumdan ve sosyal ilişkilerden kopuk bir hayat sürmek durumunda kalmışlardır. Örnek vermek gerekirse eski eğitim sisteminden geçerek komiser yardımcısı olan kişilerden çokça duyduğum şikayetlerin başında bu eksiklik gelmektedir. Öyle ki, ömrü boyunca hiçbir şekilde ihtiyacı olmadığı için ekmek almayı dahi bilmeyen polis amirleri yetiştirilmesi söz konusu olmuştur. Polis Akademisi bünyesinde eğitim hizmeti veren ve teşkilata memur yetiştirmekle yükümlü Polis Meslek Yüksek Okulları`nda (PMYO) da benzer sorunlar yaşanmıştır. PMYO müfredatında ve eğitim uygulamalarında yapılan değişiklikler ile sivil bir zihniyeti bu okullara da hakim kılınması yönünde çalışmalar yapılmıştır.”

“TEK BİR İNANÇ DOĞRULTUSUNDA”

Çolak, 17-25 Aralık 2013`te “yolsuzluk ve rüşvet” iddiasıyla düzenlenen operasyonların ardından Polis Akademisi`nde “reform” yapıldığını belirtti. Çolak, 2015 yılında yapılan değişiklik öncesinde çocukların 14 yaşından itibaren 8 yıllık kapalı bir eğitim sürecine tabi tutulduğunu ve “tek bir inanç doğrultusunda” yetiştirildiğini kaydederek, şu değerlendirmeleri yaptı:

“2015 yılında gerçekleştirilen idarî reformlardan önce Polis Akademisi`nde de benzer bir endoktrinasyon ve sosyalleşme süreçlerinin takip edildiği görülmektedir. Bu tarihe kadar Emniyet Teşkilatına bürokratidareci yetiştirmek amacıyla önce dört yıl Polis Koleji`nde ve sonra da dört yıl Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi`nde eğitim verilmekteydi. Bir kişinin polis amirliğinin en alt basamağı olan komiser yardımcılığı rütbesini alabilmesi için yatılı şekilde toplam sekiz yıllık bir eğitim sürecinden geçmesi gerekmekteydi. Böylelikle on dört yaşındaki çocukların kapalı bir eğitim sistemine tabi tutularak ve aynı zamanda sosyal hayattan kopartılarak yirmi iki yaşına kadar tek bir ideoloji, görüş, inanç doğrultusunda yetiştirilmesinin önü açılmıştır.

"ÇOCUK YAŞTA BİR HAYAT TARZINA MECBUR BIRAKILDILAR"

İnsanların çocuk yaşta kendi tercihleri dışında böyle bir hayat tarzına mecbur bırakılmaları hem öğrenciler hem de Emniyet Teşkilatı açısından birtakım sorunları beraberinde getirmiştir. Birincisi, öğrencilerin küçük yaşlarda katı ideolojik ve hiyerarşik bir eğitime ve sosyalleşme sürecine tabi tutulması sonuncunda tek tipçi bir bürokrat yetiştirilmesinin önü açılmıştır. İkincisi ise, öğrenim hayatı sonunda mutlak surette polis amiri olacağını bilen kişilerin motivasyon eksikliği ve kendini daha fazla geliştirme konusundaki isteksizlikleri kurumsal açıdan daha nitelikli personel elde etme imkanını zayıflatmıştır.

Yıllarca resmi ideolojiyi kullanmak suretiyle kendisini üreten ve meşrulaştıran bu anlayış yavaş yavaş gizli bir örgütlenme ile kurumu kontrolü altına alan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) hizmet eder bir hale dönüşmüştür. FETÖ/PDY örgütlenmesinin ve işleyişinin vesayetçi bir anlayış ekseninde olması nedeniyle yeni tek tipçi zihniyet dünyasının yerleşmesi ve gelişmesi kolayca gerçekleşmiştir.”

"POLİS AKADEMİSİ KAPANMADI, GÜÇLENDİ"

Çolak, 2015 yılındaki değişikliğin ardından polislik eğitiminin demokratikleştiğini “Bu değişiklikler sonucu yanlış bilinenin aksine Polis Akademisi kapatılmamış, tam aksine, demokratik bir dönüşüm çerçevesinde daha da güçlendirilmiştir” değerlendirmesini yaptı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA