20 Nisan 2025 Pazar

21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:56   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BAKANLıĞıMıZıN NORMAL DOĞUMU ÖZENDIRMESI SIZI NIÇIN BU KADAR RAHATSıZ EDIYOR?   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17   PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59    VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58   ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR  
 
     
   

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU`NA KAPATMA DAVASI AÇILDI: "KAMUOYUNU MÜCADELEMİZİ SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ"


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, derneklerine yönelik kapatma davası açıldığını duyurdu. Kapatma davasına karşı farklı illerde eylem yapacaklarını açıklayan dernek "Başta üyelerimiz, dostlarımız olmak üzere; tüm kadınları, LGBTİQ+ları ve kadınların mücadelesine omuz veren tüm duyarlı kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz” ifadeleriyle dayanışma çağrısı yaptı. Derneğin çağrısına kadın örgütleri, siyasetçiler, oyuncular ve pek çok kadın sosyal medyada yayımladıkları mesajlarla destek verdi.

 

Tarih : 13 Nisan 2022 Çarşamba 14:14   Okunma : 571

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, derneklerine yönelik kapatma davası açıldığını duyurdu. Kapatma davasına karşı farklı illerde eylem yapacaklarını açıklayan dernek "Başta üyelerimiz, dostlarımız olmak üzere; tüm kadınları, LGBTİQ+ları ve kadınların mücadelesine omuz veren tüm duyarlı kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz” ifadeleriyle dayanışma çağrısı yaptı. Derneğin çağrısına kadın örgütleri, siyasetçiler, oyuncular ve pek çok kadın sosyal medyada yayımladıkları mesajlarla destek verdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), derneklerine yönelik kapatma davası açıldığını duyurdu. Platformdan yapılan yazılı açıklamada; 12 yıldır “kadın cinayeti” kavramını işledikleri, şüpheli kadın ölümlerindeki gerçekleri açığa çıkardıkları belirtildi ve “Kadınlar, LGBTİQ+lar, çocuklar için eşitlikçi feminizmin bayrağını her yerde dalgalandırdık ve ayak basmadığımız bir adliye dahi bırakmadık. Bugün itibariyle; işte tüm bu mücadeleyi yürütmek için çabalayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğimize, hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla ‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek` suçlaması ile fesih davası açıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

"KCDP`NİN ÖNÜNDE EYLEM YAPMADIĞI ADLİYE YOKTUR"

KCDP, kapatma davasındaki iddialara yönelik şu açıklamayı yaptı:

“İddiaları odur ki derneğimize yönelik yapılan muhtelif şikayet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler derneğimizin ‘kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı` gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Ayrıca dosyada; dernek yöneticilerimize yönelik, davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları listelenmiş. Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır. Biz siyasi iktidarı, savcıları, mahkemeleri kadınlar lehine göreve çağırırken; onlar bu konunun muhataplarını böylesi içi boş davalarla hedef almayı tercih ediyorlar. Tüm kamuoyu bilir ki; bu coğrafyada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu`nun önünde eylem yapmadığı adliye yoktur. Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadelesinden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden ayrı değildir.”

Kapatma davasına karşı farklı illerde eylem yapacaklarını duyuran KCDP, “Biliyoruz ki haklı mücadelemize yönelik bu saldırılar karşısında da asla yalnız yürümeyeceğiz. Başta üyelerimiz, dostlarımız olmak üzere; tüm kadınları, LGBTİQ+ları ve kadınların mücadelesine omuz veren tüm duyarlı kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

KCDP`NİN DAYANIŞMA ÇAĞRISINA KADINLARDAN DESTEK

KCDP`nin çağrısının ardından kadın örgütleri, siyasetçiler, sanatçılar sosyal medyada dayanışma mesajları yayımladı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke: “Eril düzenin hukuksuz ve içi boş davalarla hedef aldığı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu`nun yanındayım! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, asla yalnız yürümeyeceğiz ve #KadınCinayetleriniDurduracağız!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen: “Aile yapısını korumak “kisvesi altında” kadınların her an öldürülebileceği aileler istiyorlar. Yıllardır mücadelesine ve birçok ölümün aydınlatılmasında büyük çabalarına tanık olduğum Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu`nun yanındayım. #AslaYalnızYürümeyeceksin”

HDP Kadın Meclisi: “İktidar başa çıkamadığı her mücadeleyi hukuksuzlukla durdurma çabasında. Kadınları susturmaya kimsenin gücü yetmez. Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu`nun yanındayız!”

Oyuncu Nurgül Yeşilcay: “#kadıncinayetlerinidurduracağız her zaman yanınızdayım.”

Oyuncu Şenay Gürler: “Asla yalnız yürümeyeceğiz.”

TİP`li kadınlar: “Kadınların mücadelesini kapatma davalarıyla durduramazsınız! Arkadaşlarımızın yanındayız! Yaşasın kadın dayanışması”

Eşitlik İçin Kadın Platformu: “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği` Hukuksuz Davalarla Kapatılamaz!  Platform olarak KCDP`nin yanındayız. Günde en az 5 kadının öldürüldüğü bir ülkede şiddette mücadele eden örgütler hukuksuz gerekçelerle kapatılamaz.”

Kadın Savunması: “Feminist mücadelemiz, eşit ve özgür bir hayatı kurmak için! Saldırılarınız karşısında bugüne kadar bir adım bile geri atmadık, şimdi de atmayacağız! Yaşasın feminist mücadelemiz, yaşasın kadın dayanışmamız!”

İlerici Kadınlar Derneği: “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hukuksuz davalarla kapatılamaz. Kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti önlemek yerine kadın örgütlerini hedef alan yargılamaların karşısında, mücadele arkadaşlarımızın yanındayız.”

FKF`li Kadınlar: “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkında açılan kapatma davasına karşı mücadele dostlarımızın yanındayız. Kadınların örgütlenme hakkına karşı yapılan saldırılara geçit vermeyeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA