30 Nisan 2025 Çarşamba

15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÖĞRENIM YARDıMı ÖDEMELERINI VE HALK KART TUTARLARıNı HESAPLARA YATıRDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “90 ITFAIYE ERI ALıMı IÇIN BAŞVURULAR, 20 MAYıS`TA BAŞLAYACAK”   13:47   BIRÇOK ILDE 1 MAYıS PROGRAMı DÜZENLENECEK... İŞTE IL IL DÜZENLENECEK ETKINLIKLER   13:01   CEM AYDıN`ıN SILIVRI SAVUNMASıNDAN: “ATANMAYAN ÖĞRETMENLERI, ÇOCUK IŞÇILERI, HAYATTAN KOPARıLAN, KADıNLARıN HAKKıNı SAVUNMAK IÇIN BURADAYıM”   12:57   CHP GENEL MERKEZI`NE DEV 1 MAYıS AFIŞI ASıLDı... “YA ADALET YA SEFALET”   12:36   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE: "BUNLARıN PIŞIRDIĞIN AŞıN MALZEMESI ZEHIRDIR ZEHIR, SU KATSALAR NE KATMASALAR NE!"   12:30   ÖZGÜR ÖZEL: “KAYYUMA KALKıŞANı PERIŞAN EDERIZ”   11:55   CEM AYDıN`ıN DURUŞMASıNıN YAPıLDıĞı SILIVRI`DE GERGINLIK   11:42   YENIŞEHIR BELEDIYESI VE ÇMO ARASıNDA IŞ BIRLIĞI PROTOKOLÜ   11:39   TUTUKLANAN RAMAZAN GÜLTEN`IN AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: TUTUKLAMA KARARı KEYFILIK TAŞıYOR, ITIRAZ EDECEĞIZ   11:21   İBB SORUŞTURMASıNDA EV HAPSI KARARı VERILEN İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA: "TEHDITLER NEDENIYLE KORUMA BAŞVURUSUNDA BULUNDUM. HUKUKU UYGULADıĞıM IÇIN BURADAYıM"   11:17   CHP`LI SARıBAL: "SÜT ÜRETICISI, HER LITREDE YAKLAŞıK 8 LIRA ZARAR EDIYOR"   11:09   CHP`LI BAŞEVIRGEN: EMEKLININ YıLLARCA DÖKTÜĞÜ ALıN TERI ANCAK BIR YARıM ALTıN EDIYOR   10:25   İSTANBUL MERKEZLI 10 ILDE FETÖ OPERASYONU... 18 DOKTOR GÖZALTıNA ALıNDı   10:24   ABD SENATOSU, TOM BARRACK`ı ANKARA BÜYÜKELÇISI OLARAK ONAYLADı   10:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MANAVGAT GIRIT`TEN SIDE`YE KÜLTÜR VE LEZZET FESTIVALI`NE KATıLDı   09:13   CHP`NIN 50 BIN 521 MAHALLE TEMSILCISI 15 MAYıS`TA SAHAYA INECEK, İMAMOĞLU IÇIN IMZA TOPLAYACAK   09:12   EGE DENIZI`NDE 4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   07:09   İBB`YE YÖNELIK IKINCI DALGA OPERASYONU... 18 TUTUKLAMA, 4 EV HAPSI, 8 ADLI KONTROL  
 
     
   

“EVİMİZ ATÖLYE” PROJESİ İLE MERSİNLİ KADINLAR ÜRETTİKÇE MUTLU OLUYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü`nün koordinesinde ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek` sloganıyla yürütülen  ve Mersinden Kadın Kooperatifi`nin paydaşı olduğu “Evimiz Atölye” projesinin 9`uncu durağı Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi oldu. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kadınlar ürettikçe mutlu oluyorlar. Evde gizli kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi açısından çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

 

Tarih : 20 Nisan 2022 Çarşamba 09:52   Okunma : 666

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü`nün koordinesinde ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek` sloganıyla yürütülen  ve Mersinden Kadın Kooperatifi`nin paydaşı olduğu “Evimiz Atölye” projesinin 9`uncu durağı Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi oldu. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kadınlar ürettikçe mutlu oluyorlar. Evde gizli kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi açısından çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

Kent genelinde birçok ilçede ve onlarca mahallede sürdürülen projeye Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi de eklendi. Büyükşehir Belediyesi`nin gönüllü eğitmenlerinin verdiği 4 haftalık eğitim ile kadınlar, Büyükşehir`in sağladığı malzemelerle çoraptan oyuncak yapmayı öğrendi. Eğitimin son gününde Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Gönüllüsü Meral Seçer`le bir araya gelen kadınlar, oyuncak üretimine başlayacak. Büyükşehir tarafından alınan oyuncaklar kentteki çocuklara hediye edilirken, kadınlara da hem sosyalleşme imkanı hem de ekonomik kazanç sağlanıyor.

“KADINLAR ÜRETTİKÇE MUTLU OLUYORLAR”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Evimiz Atölye projesinde 9`uncu mahallemiz oluyor Gündoğdu Mahallesi. Şu anda gördüğüm ortam gerçekten insana mutluluk verici ve çalışmaların daha da artırılması gerektiğini gösteriyor. Çünkü kadınlar ürettikçe mutlu oluyorlar ve bir arada sosyalleşiyorlar, yeni fikirler ortaya çıkartıyorlar. Bu projenin maksadına uygun olarak evde gizli kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi açısından çok önemli olan Evimiz Atölye projesi artarak devam edecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdür Vekili Hava Güngeç, “Mersinden Kadın Kooperatifi`nin iş birliğinde kadınlarımızı sosyal, kültürel yönden desteklemek, aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla başlattığımız projede çoraptan oyuncak üretiyoruz. Kadınlar çok mutlular. Üretmiş oldukları oyuncakları biz alıyoruz. Onları steril ettikten sonra Başkanımız bunları çocuklarımıza dağıtıyor” diye konuştu.

“GAYET GÜZEL BİR EĞİTİM SÜRECİ GEÇİRDİK”

Kadın ve Aile Hizmetleri Gönüllüler Şube Müdürlüğü Koordinatörü Melike Dursun, “4 haftalık eğitimin sonunda bugün son eğitimimizi verdik. Şimdi haftaya kendilerine ev ödevi vereceğiz. Daha sonra o yaptıkları oyuncakları kendilerinden teslim alacağız. Katılım belgeleri vereceğiz. Gayet güzel bir eğitim süreci geçirdik. Kadınlar çok güzel sosyalleşti, sorunlarını paylaştılar bizlerle. Başkanımıza sonsuz şükranlarını ilettiler. Çünkü ‘Bugüne kadar hep evlerdeydik. Siz mahallemize gelince evlerimizden çıktık, çok mutluyuz, dertlerimizi unuttuk` dediler. Biz de tabii çok mutlu olduk” dedi.  

KADINLAR ÜRETMEKTEN VE SOSYALLEŞMEKTEN ÇOK MEMNUN

Evimiz Atölye projesine dahil olan kadınlar ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Hanım Akdeniz: “Çok memnunuz. Evde oturmaktan sıkıldık, bir şeyler öğreniyoruz, sosyalleşiyoruz. Eşimize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çok memnunuz.”

-Yıldız Çeliker: “Mersin Büyükşehir`in bize sunduğu eğitimi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Bize bu imkanı sundukları için mutluyuz. Hem arkadaş olduk hem bir şeyler öğrendik. Çok güzeldi, kolaydı zorlanmadık. Eğitmenlerimiz bizimleydi, çok güzel öğrettiler. Bir öğretmen gibi değil de bir arkadaş gibi çok yakındılar bizlere. Mutlu olduk. Bebek yaptık.”

-Sakine Yıldız: “Bir şeyler öğrendik, bebek yaptık. Hoşumuza gidiyor, gelip yapıyoruz. Boş zamanımızda iyi oluyor. Hep aynı şeyleri yapıyoruz; iş, güç, çocuklar. Evde her gün oturmaktansa bizim için güzel. Ev ekonomisine katkı sağlıyor. Daha gezecekmişiz güzel olacak bizim için.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA