23 Eylül 2024 Pazartesi

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

Türk-Kırgız Hukuk Haftasının Açılışı Gerçekleşti


Türkiye Barolar Birliği ve Başkent Üniversitesi İşbirliğiyle Düzenlenen Türk-Kırgız Hukuk Haftasının Açılışı Yapıldı.

 

Tarih : 24 Mart 2018 Cumartesi 17:02   Okunma : 1303

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Başkent Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Kırgızistan Hukuk Haftasının açılışı Başkent Üniversitesinde düzenlenen törenle yapıldı.

Törenin açış konuşmaları; TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Güven, Kırgızistan Devlet Hukuk Akademisi Öğretim Üyesi Zhakybakunov Erkinbek, Kırgızistan Barolar Birliği Başkanı Av. Bilim Raimkulov, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından gerçekleştirildi.

Tarihte en sıcak, en yakın, en etkili, en sıcak ilişkiyi birlikte yaşıyoruz diyen Feyzioğlu, "Bunun için başta Mehmet Haberal ve Ali Haberal hocam olmak üzere Başkent Üniversitesinin tüm mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kırgız halkının kültürel kodları ile Türk halkının kültürel kodlarının ortak olduğunu söyleyen Feyzioğlu "İki ülke aynı okyanustan beslenmiş, aynı pınarlardan su içmiştir. Türkiye sizin kültür coğrafyanıza, Kırgızistan bizim kültür coğrafyamıza dahildir" dedi.

 "BU YOLA ÇIKARKEN ÖRNEK ALDIĞIMIZ İNSAN MEHMET HABERAL'DIR"

250 milyonluk bir coğrafyanın yaklaşık 200-250 bin avukatını temsil eden TÜRK-AV'ın (Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliği) tüm başkanlarının da salonda olduğunu belirten Feyzioğlu, bu büyük birliktelikte yola çıkarken örnek aldıkları insanın Mehmet Haberal olduğunu kaydetti.

"Haberal Hocam, bize, zindanda kapalı kalmasının kendisini en çok Türk birliğini sağlamak için yapmayı hayal ettiği çalışmalardan alıkoyduğu için isyanla karşıladığını söylerdi" diyen Feyzioğlu, "Bugün Haberal Hocamı ve tüm vatanseverleri zindanlara atanlar, ya kendileri zindanda ya da bir hainin yapacağı gibi başka ülkeler gitmiş, kaçak ve oradan Türkiye'ye saldırmakta" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Akademik çıtasını her yıl daha da yükselterek süreklilik kazanacağına inandığım bu etkinliğin, ortak tarihsel geçmişimizi, kültürel paydalarımızı güncellemenin yanında, hukuk paydasıyla daha ileri götüreceğine inancım tamdır. 

Kırgızistan avukatlarının meslek örgütü Kırgızistan Barolar Birliği, Türkiye Barolar Birliği'nin girişimleriyle 2016 yılında kurulan TÜRK-AV'ın kurucu üyesi olarak başından beri önemli katkılarda bulunmaktadır. Kırgızistan Barolar Birliği Başkanı, değerli dostum Av. Bilim Raimkulov, 23 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz TÜRK-AV 2. Genel Kurulu için TBB'nin konuğu olarak ülkemizde, aramızda bulunmaktadırlar. Kendilerine ülkemize teşrifleri ve çok önemli katkıları nedeniyle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum."

Paylaş :
Etiketler :  barolar birliği, metin feyzioğlu, başkent üniversitesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA