28 Nisan 2025 Pazartesi

03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   21:34   GALATASARAY, EYÜPSPOR`U DEPLASMANDA 5-1 MAĞLUP ETTI   21:30   ELAZıĞ`DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   21:17   İMAMOĞLU`NDAN IŞ INSANLARıNA, AKADEMISYENLERE, MEDYA VE SANAT DÜNYASıNA, BÜROKRASI VE SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINE ÇAĞRı: GELIN BU GÜZEL ÜLKENIN MÜREFFEH, ÖZGÜR VE DEMOKRATIK OLMASı IÇIN BIRLIKTE ÇALıŞALıM   19:40   ANKARA`DA CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN 26 ÖĞRENCIDEN 15`I SAVCıLıK IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı   19:31   ÖZGÜR ÖZEL SILIVRI`DE... “EKREM İMAMOĞLU`NUN KENDISI BILE BU VAKITTEN SONRA ADAYLıKTAN ÇEKILEMEZ”   18:15   ATATÜRK KENT ORMANı`NDA KANAL İSTANBUL TEPKISI: PAZARLıYORLAR MEMLEKETI, BUNLARA `DUR!` DEMEK LAZıM   18:01   ANKARA`DA GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILER ADLIYEYE SEVK EDILDI: "2911 SAYıLı KANUNA MUHALEFET" SUÇUNDAN SORGULANıYORLAR   17:55   TİP İSTANBUL MILLETVEKILI KADıGIL ‘KADıKÖY` ELEŞTIRILERINE YANıT VERDI: 9 MART`TA BIRIKEN ENERJIYI SÖNÜMLEMEYI KENDIMIZDE HAK OLARAK GÖRMEDIK   16:48   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER, SILIVRI`DEN MESAJ GÖNDERDI: "ÜLKEMIZIN GERÇEK BIR DEMOKRASIYE KAVUŞTUĞU ÖZGÜR VE AYDıNLıK GÜNLER DILEĞIYLE"   16:38   EKREM İMAMOĞLU: “DEMOKRASIDEN VE MILLI IRADEDEN NASIBINI ALMAMıŞ ZAT-ı MUHTEREME HATıRLATALıM: İSTANBULLU KIMI TERCIH ETTI”   16:23   CHP`LI TANRıKULU: "AK PARTI IKTIDARA GELDIĞINDEN BERI 34 BIN 908 IŞÇI YAŞAMıNı YITIRDI"   15:30   TİP İSTANBUL MILLETVEKILI KADıGIL: "BU ÜLKEYI SEVEN INSANLARıN SAYıSı, BU ÜLKEYI YAĞMALAMAYA ÇALıŞAN INSANLARıN SAYıSıNDAN ÇOK DAHA FAZLA"   13:28   MERSIN`DE KADıN DANıŞMA MERKEZLERI, PSIKOLOJIK VE SOSYAL DESTEK SAĞLıYOR   13:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KURS MERKEZI ÖĞRENCILERI, BILGI YARıŞMASı HEYECANı YAŞADı  
 
     
   

ABD, İngiltere ve Fransa’dan Suriye’ye operasyon


ABD Başkanı Donald Trump yaptığı basın açıklamasında İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’ye yönelik operasyonun başlatıldığını duyurdu. Operasyon kapsamında Şam, Hama, Humus, Dera ve Süveyda hedef alındı

 

Tarih : 14 Nisan 2018 Cumartesi 08:24   Okunma : 1169

Suriye'nin Doğu Guta kentinde kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın kısa süre içinde ABD'nin Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına ilişkin Suriye'nin vurulması emrini verdiğini açıkladı.

Trump yaptığı açıklamada İngiltere ve Fransa ile birlikte aldıkları karar doğrultusunda Suriye kimyasal silah kullanımını durdurana kadar müdahalede bulunacaklarını söyledi. Ayrıca Suriye'ye destek veren Rusya ve İran'a da uyarıda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu.

Trump sözlerini "Bugün Fransa, İngiltere ve ABD haklı bir şekilde bu vahşete ve barbarlığa karşı güçlerini birleştirdi. Bugün askerlerimize sesleniyorum, tanrı onların yanında olsun. Dua ediyoruz ki ABD'yi korusun." diyerek bitirdi.

Trump, İran ve Rusya'ya yönelik "Bugün suçlu Esed rejimine en çok ekipman, finans sağlayan ve destek veren iki yönetime de bir mesajım var: İran ve Rusya'ya. Ne tür bir millet, masum kadın, çocuk ve erkekleri kitlesel olarak katleden bir suçluyla bağlantılı olmak ister ki? Toplumlar, dostluklarını sürdürdükleri ülkelerle değerlendirilir. Hiçbir devlet vahşi diktatörleri destekleyerek uzun süre devam edemez" dedi.

Rusya'dan Suriye'ye başlatılan operasyona ilişkin ilk açıklama

ŞAM'DA PATLAMA SESLERİ: HEDEFLER VURULUYOR

Reuters Şam'ın doğusundan birçok patlama sesi geldiğini duyurdu.  Suriye hava savunmasının aktif olduğu bildirildi. Saldırıda Tomahawk füzeleri kullanıldığı aktarıldı.

Yerel kaynaklar Şam Havalimanı'nın vurulduğunu açıkladı.

Reuters'ın aktardığına göre Bilimsel Araştırma Tesisi, Suriyeli Ordu Üssü vuruldu. Barza'daki bilimsel araştırma merkezinden dumanlar yükseliyor. ABD savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzeleri ile hedeflenmesi sonucunda 4. Tugay milis kuvvetlerinin merkezi de vuruldu.

SURİYE: 13 FÜZEYİ DÜŞÜRDÜK

Suriye Devlet Televizyonu, Şam'a yönelik yapılan füze saldırılarında 13 füzenin hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

"İRAN DESTEKLİ GÜÇLER DE HEDEF ALINDI"

Operasyon kapsamında Şam, Hama, Humus, Dera ve Süveyda hedef alındı. ABD, operasyonla İran destekli güçlerin de hedef alındığını duyurdu.

ŞAM'DA SİRENLER ACİL KODUYLA ÇALDI

 

ABD, Fransa ve İngiltere'nin, Suriye'de hedefleri vurmaya başlamasından sonra Şam’da siren sesleri duyuldu. Sirenler acil koduyla çaldı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI

İngiltere Başbakanı Theresa May yaptığı açıklamda "Britanya silahlı kuvvetlerine Suriye rejiminin kimyasal silah kapasitesini azaltmak için saldırı emri verdim" dedi.

İngiliz Savunma Bakanlığı "Suriye'deki operasyonda şu anda 4 Tornado uçağımız katıldı." şeklinde açıklamada bulundu.

MACRON'DAN SALDIRI EMRİ

Fransa'dan  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Fransa ordusuna Suriye'ye yönelik saldırılara katılma talimatı verdiği duyuruldu. Macron, "Suriye'de kimyasal silah kullanımının normalleşmesine müsamaha edemeyiz" açıklamasında bulundu.

PENTAGON'DAN İLK AÇIKLAMA

Savunma Bakanı Mattis ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, operasyonun tek seferlik bir saldırı olduğunu açıkladı. Hedeflenen noktanın ise vurulduğı kaydedildi. Operasyondan önce Rusya'ya herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi.

Mattis "Geçtiğimiz yıl kimyasal silah saldırısına cevaben ABD olarak bu silahların kullanıldığı üssü hedef almıştık. Bugün de Trump harekete geçme kararını dünyaya duyurdu. ABD Fransa ve İngiltere olarak Suriye'nin kimyasal silah depolarını vurma kararı aldık. Bu harekat Suriye rejimine yöneliktir ve sivili can kaybı olmaması için çaba gösteriyoruz. Esad'a daha önceki müdahalemizde alması gereken dersi almamıştır. Kimyasal silahların kullanılmasının yasaklanması bağlamında ülkelere Esad rejimini kınama çağrısında bulunuyoruz." dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye yönelik yürütülen ilk dalga saldırının sona erdiğini açıkladı.

Paylaş :
Etiketler :  abd, fransa, ingiltere, suriyeye operasyon

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA