22 Eylül 2024 Pazar

22:34   RESSAM MUSTAFA AYAZ IÇIN ANMA TÖRENI...   22:06   GALATASARAY, DEPLASMANDA FENERBAHÇE`YI 3-1 YENDI   17:37   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: CUMHURBAŞKANLıĞı 2023`TE GÜNLÜK BIN 541 ASGARI ÜCRET HARCAMıŞ   17:29   TBMM BAŞKANVEKILI BIÇER KARACA: İKTIDARıN EN KORKTUĞU KONU KADıNıN GÜÇLENMESI, ÖRGÜTLENMESI VE ORTAK SES ÇıKARMASı   17:26   CHP, ELAZıĞ`DA ÇIFTÇI SORUNLARıNı DINLEDI: "AKRABALARA, EŞE DOSTA DEVLETIN BÜTÜN IMKANLARı SEFERBER EDILMIŞ"   17:14   THTM`NIN NATO`YA KARŞı YÜRÜYÜŞÜ, MAMAK NATOYOLU`NDA DEVAM ETTI   16:59   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE, KARADENIZ RÜZGARı YAYLA ŞENLIĞI`NE KATıLDı    16:41   İSRAIL`IN BEYRUT`A DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA ÖLÜ SAYıSı 31`E YÜKSELDI   15:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SPOR YAZARı ERCAN GÜVEN IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   13:59   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ``BEŞAR ESAD ILE GÖRÜŞME IRADEMIZI ORTAYA KOYDUK, KARŞı TARAFTAN CEVAP BEKLIYORUZ``   13:45   BAKAN TEKIN`IN OKULLARA TEMIZLIK PERSONELI AÇıKLAMASı... KÜRŞAD ZORLU: BU KOŞULLARDA OKULLAR YINE PERSONEL TUTAMAYACAK   12:55   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SAKARYASPOR BAŞKANı GÖKHAN İN`I TEHDIT EDIP DARP EDEN H.C.Ş. İSTANBUL`DA GÖZALTıNA ALıNDı   12:53   SAĞLıK SEKTÖRÜNDE DE ``KARA LISTE`` TALEBI: "SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA ŞIDDET UYGULAYANLARA YÖNELIK SAĞLıK HIZMETLERI ACIL DıŞıNDA KıSıTLANSıN"   11:52   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN: SÖZLEŞMELI ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARı YANLıŞLıKLA AÇıLDı   11:51   NARIN`IN CANSıZ BEDENINI DEREYE TAŞıDıĞıNı ITIRAF EDEN NEVZAT BAHTIYAR`DAN YENI IDDIALAR: ``SALIM BANA, ‘YÜKSEL`LE BIRLIKTE OLDUĞUMUZU KıZ GÖRDÜĞÜ IÇIN KıZı BEN ÖLDÜRDÜM.` DEDI``   11:40   YOZGAT`TA ``KANSER ÇALıŞTAYı`` DÜZENLENDI   11:32   TOPLUM ÇALıŞMALARı ENSTITÜSÜ: NARIN OLAYı, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLARıN KARŞı KARŞıYA KALDıĞı IHMAL VE ISTISMARıN YAYGıNLıĞıNı ORTAYA KOYUYOR   11:23   BIRLIK VE DAYANıŞMA SENDIKASı`NDAN SAĞLıKTA ŞIDDETE TEPKI: "ŞIDDETE YÖNELIK ÇÖZÜM BULMAYA NIYETLERI YOK"   11:11   YANKı BAĞCıOĞLU: ``EGE DENIZI`NDE YAŞANAN OLAY, 15 TEMMUZ SONRASı YAPıLAN DEĞIŞIKLIKLERIN MILLI GÜVENLIĞIMIZE VERDIĞI ZARARıN SON ÖRNEĞI``   10:46   OKULLARDAKI TEMIZLIK SORUNU.. MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN: "PAZARTESI GÜNÜ 30 BIN TEMIZLIK PERSONELI ALıNACAK``  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ` İÇİN DOLU DOLU ETKİNLİK PROGRAMI


Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü` kapsamında dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı. 5 Haziran Pazar günü Özgecan Aslan Barış Meydanı`ndaki ‘İklim ve Çevre Şenliği` ile başlayacak ‘Dünya Çevre Günü` etkinlikleri hafta boyunca devam edecek. ‘İklim ve Çevre Şenliği` kapsamında İklim İçin Bisiklet Turu, Çevre ve Sanat Etkinlikleri, Kent Orkestrası Konseri gibi çok sayıda etkinlik Mersinlilerle buluşacak.

 

Tarih : 3 Haziran 2022 Cuma 11:07   Okunma : 776

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü` kapsamında dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı. 5 Haziran Pazar günü Özgecan Aslan Barış Meydanı`ndaki ‘İklim ve Çevre Şenliği` ile başlayacak ‘Dünya Çevre Günü` etkinlikleri hafta boyunca devam edecek. ‘İklim ve Çevre Şenliği` kapsamında İklim İçin Bisiklet Turu, Çevre ve Sanat Etkinlikleri, Kent Orkestrası Konseri gibi çok sayıda etkinlik Mersinlilerle buluşacak.

5 Haziran Pazar günü ‘Dünya Çevre Günü` kapsamında Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda saat 17.00`de ‘İklim ve Çevre Şenliği` gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında saat 16.30`da Taş Bina önünden başlayacak ve 17.00`de Özgecan Arslan Barış Meydanı`nda sona erecek olan ‘İklim İçin Bisiklet Turu` yapılacak. Saat 17.00`de yine Özgecan Aslan Barış Meydanı`nda ‘Circular 3. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri`nin açılışı gerçekleştirilecek ve sergi 3-5 Haziran`da gezilebilecek. Ayrıca 17.00-19.00 saatleri arasında Resim Etkinliği yapılacak. 

Saat 17.30`da ‘Atma Dönüştür Tasarla Yarıştır` Liseler Arası Atık Malzemelerden Sanatsal Tasarım Yarışması Ödül Töreni yapılırken, 18.00-19.00 saatleri arasında da Kent Orkestrası Konseri gerçekleştirilecek.

SERGİLER VE STANTLAR MERSİNLİLERLE BULUŞACAK

Şenlikte animasyon gösterileri, jonglör ve palyaço gösterileri de yer alırken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi personeli Dilek Cansız`ın ‘Dilek`in Hayali` isimli geri dönüşüm tasarım sergisi etkinlikte yer alacak. MESKİ personeli Recep Alçamlı tarafından ‘Atık Kalemlerden Tasarım Sergisi` ve MESKİ personeli Makbule Koç tarafından da ‘Atık Lastiklerden Tasarım Sergisi` açılacak.

75. Yıl Fen Lisesi tarafından Geri Dönüşümde Sanatın Ayak İzleri Sergisi açılırken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi`nin Kompost Yapımı Standı da şenlikte yer alacak. MESKİ`nin Gezici Su Analiz Laboratuvar Standı ve Semiha Zorlu`nun ‘Atık Malzemelerden Mozaik Tasarım Sergisi` yer alacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nın Fide Dikim Standı, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin Geri Dönüşüm Üretici Kadın Stantları ile Park ve Bahçeler Dairesi`nin ‘Yemyeşilsin Mersin` Çiçek Ekimi Standı etkinlikte yer alacak.

ÇEVRE ETKİNLİKLERİ HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

6 Haziran Pazartesi günü de Atatürk Caddesi`nde ‘Temizlik Etkinliği` gerçekleştirilecek. Özel öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilecek Temizlik Etkinliği saat 10.00`da Taş Bina önünden başlayacak. 7 Haziran Salı günü ise Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü`nün katılımıyla Marina`da saat 10.00`da ‘Dalış ve Deniz Dibi Temizlik Etkinliği` yapılacak. 8 Haziran Çarşamba günü Kocahasanlı Denizkumu Otel`de saat 10.00`da ‘Mavi Mersin İçin Mavi Bayrak` paneli düzenlenecek. Aynı gün Silifke Boğsak`ta ise saat 14.00`te ‘Deniz Altında Temizlik Dalış Etkinliği` yapılacak.

9 Haziran Perşembe günü ise ilçelerde ‘Sahil Temizlik Etkinliği` gerçekleştirilecek. Saat 09.00`da Karaduvar Sahili`nde, saat 10.00`da ise Anamur Sahili Rauf Denktaş Parkı, Aydıncık Sahili Büyükalan, Silifke Taşucu Kum Mahallesi ve Erdemli Kızkalesi Sahili`nde sahil temizliği yapılacak. 10 Haziran`da ise Karagöl-Çiniligöl`de Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile MESKİ`nin gönüllü personellerinin katılımıyla ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği Farkındalık Tırmanışı` yapılacak ve etkinlikler sona erecek.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA