1 Temmuz 2024 Pazartesi

16:58   SINAN ATEŞC CINAYETI DAVASı… ÖZEL HAREKAT POLISI AŞKıN MERT GELENBEY, SAVCıLıK VE EMNIYET`TE VERDIĞI TÜM IFADELERINI REDDETTI: "AĞıR IŞKENCEYE MARUZ KALDıM"   16:32   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A YANıT: "KIME SÖYLÜYORSA NET SÖYLESIN, KIME SÖYLÜYORSA ONDAN CEVABıNı ALSıN"   15:59   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TUTUKLU SANıK TOLGAHAN DEMIRBAŞ`A OLCAY KıLAVUZ VE ÜLKÜ OCAKLARı YÖNETICILERI SORULDU...   14:56   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANı SARıYıLDıZ; “İNSANLıĞA KARŞı IŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞıMı OLAMAZ”   14:54   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN 2 TEMMUZ SIVAS MADıMAK KATLIAMı ANMA MESAJı   14:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KURS MERKEZLERININ BAŞARı ORANı HER YıL ARTıYOR   14:31   MEZITLI DENIZ GÜNEŞ FESTIVALI, COŞKU DOLU ETKINLIKLERLE TAMAMLANDı   14:20   ALI YERLIKAYA`DAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   12:18   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: “PLAN DAHILINDEKI TÜM YOLLARıMıZı ASFALTLAYACAĞıZ”   12:16   AYŞE ATEŞ`TEN, SINAN ATEŞ DAVASı PAYLAŞıMı...   12:05   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, EĞRIÇAM`DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   11:40   ÖZGÜR ÖZEL SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNıN İLK DURUŞMASıNA KATıLDı   11:30   MADıMAK`TA YAŞAMıNı YITIRENLER YENIŞEHIR`DE TÜRKÜLERLE ANıLDı   11:04   SINAN ATEŞ DAVASı… SANıK VEDAT BALKAYA İFADESINI REDDETTI   10:46   SIVAS KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER, KATLIAMıN 31`INCI YıLıNDA SIVAS`TA ANıLACAK   10:33   SINAN ATEŞ DAVASıNıN İLK DURUŞMASı BAŞLADı   09:55   MARMARIS BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜ: “ORMANLARA GÖZÜMÜZ GIBI BAKMALıYıZ”   09:49   ECE OCAKDAN`ıN ANNESI "İNTIHAR" DENILEREK DOSYASı KAPATıLAN KıZı IÇIN ADALET BEKLIYOR   09:44   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÖZEL BIREYLER IÇIN ETKINLIK   09:42   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "ESKI ÜLKÜ OCAKLARı GENEL BAŞKANı SINAN ATEŞ SUIKASTI DAVASıNı SINCAN`DA TAKIP EDIYORUZ"  
 
     
   

AHMET AKIN: İKTİDAR, EK BÜTÇE ARACILIĞIYLA MİLYARLARCA LİRA TUTARINDA KAYNAĞI DAĞITIM ŞİRKETLERİNE AKTARMAYI AMAÇLIYOR


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “AK Parti iktidarının 20 Haziran 2022 tarihinde TBMM`ye sunduğu ek bütçe, ekonomi politikalarının iflasının bir belgesi olmasının yanı sıra şirketlere kaynak aktarmaya devam ettiğinin de bir göstergesi olmuştur. 2022 yılında art arda gelen zamlarla enerji faturalarını ödeyemeyen vatandaşı umursamayan iktidar, ek bütçe aracılığıyla milyarlarca lira tutarında kaynağı dağıtım şirketlerine aktarmayı amaçlamaktadır” dedi.

 

Tarih : 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:30   Okunma : 567

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “AK Parti iktidarının 20 Haziran 2022 tarihinde TBMM`ye sunduğu ek bütçe, ekonomi politikalarının iflasının bir belgesi olmasının yanı sıra şirketlere kaynak aktarmaya devam ettiğinin de bir göstergesi olmuştur. 2022 yılında art arda gelen zamlarla enerji faturalarını ödeyemeyen vatandaşı umursamayan iktidar, ek bütçe aracılığıyla milyarlarca lira tutarında kaynağı dağıtım şirketlerine aktarmayı amaçlamaktadır” dedi.

Ahmet Akın, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM`ye sunulan ek bütçede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın 2022 yılı bütçesinden daha yüksek tutarda bir ödeneğin cadde ve sokak aydınlatmasına ayrıldığını belirtti. Akın, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarının 20 Haziran 2022 tarihinde TBMM`ye sunduğu ek bütçe, ekonomi politikalarının iflasının bir belgesi olmasının yanı sıra şirketlere kaynak aktarmaya devam ettiğinin de bir göstergesi olmuştur. 2022 yılında art arda gelen zamlarla enerji faturalarını ödeyemeyen vatandaşı umursamayan iktidar, ek bütçe aracılığıyla milyarlarca lira tutarında kaynağı dağıtım şirketlerine aktarmayı amaçlamaktadır.

AK Parti iktidarının TBMM`ye sunduğu ek bütçede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın 2022 yılı bütçesinden daha fazla tutarda ‘ek genel aydınlatma ödeneği` ayrılması düzenleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın 2022 yılı bütçesi 5 milyar 325 milyon 227 bin TL tutarındayken ek bütçede tahsis edilecek aydınlatma için ayrılan ek ödenek tutarı ise bakanlık bütçesini bile geride bırakarak 5 milyar 400 milyon TL oldu.

“AYDINLATMA ÖDENEĞİ 9 MİLYAR 191 MİLYON TL`YE ÇIKTI”

AK Parti`nin TBMM`ye sunduğu ek bütçedeki aydınlatma ödeneğindeki artış, aydınlatma bedeline yapılan artışı katlamış durumda. 1 Nisan 2022 tarihinde 135 kuruş olan aydınlatma bedeli, yüzde 48 oranındaki artışla 200 kuruşa çıkmıştı. Ancak aydınlatma ödeneğindeki artış, bunun kat be kat üzerinde gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın 2022 yılında toplam 3 milyar 791 milyon 428 bin TL olan aydınlatma ödeneği, ek ödenekle 9 milyar 191 milyon 428 bin TL`ye çıktı. Buna göre özel dağıtım şirketlerinin kasasına gidecek tutar, ek bütçeyle yüzde 242,4 oranında arttı.

“YÜKSEK ARTIŞ, AYDINLATMA BEDELİNDE BÜYÜK BİR ZAMMIN GÖSTERGESİ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın yaklaşık 3,5 kat artırdığı aydınlatma ödeneği, doğrudan şirketlerin kasasına gidecek. Bu kadar yüksek orandaki artış, şu an 200 kuruş olan aydınlatma bedeline büyük bir zam yapılacağının da sinyalini vermektedir. İktidar bu artışla dağıtım şirketlerini kolladığını gösterirken Hazine`den karşılanacak 9,2 milyar lira vatandaşın cebinden çıkacak.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA