26 Haziran 2024 Çarşamba

10:31   AKOM`DAN ORMAN YANGıNı UYARıSı: RISK YÜKSEK   09:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, KADıN ÜRETICILERLE BULUŞTU   09:34   UKRAYNA VE MOLDOVA`NıN AB`YE ÜYELIK MÜZAKERELERI BAŞLADı   23:10   SEZGIN TANRıKULU: MARDIN VE DIYARBAKıR`DAKI YANGıNLARıN SIYASI SORUMLULUĞU ELEKTRIK DAĞıTıM HIZMETINI ÖZELLEŞTIREN AKP`DEDIR   22:50   ÖZGÜR ÖZEL, 10 EKIM DERNEĞI`NDE KONUŞTU: “GÜN GELECEK KATILLER VE KATILLERI KORUYANLAR TEKER TEKER HESAP VERECEKLER. O GÜNÜ YAŞAYACAĞıMıZA ANT OLSUN”   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAHÇELI`YE GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: "DEDAŞ`ıN ŞANLıURFA`YA ETTIĞINI KIMSE ETMIYOR"   14:16   AYLIN NAZLıAKA: "GEÇTIĞIMIZ ÜÇ GÜN IÇERISINDE SEKIZ ILDE DOKUZ KıZ KARDEŞIMIZ KATLEDILDI"   13:48   DEVLET BAHÇELI`DEN SINAN ATEŞ DAVASı AÇıKLAMASı...   13:41   BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ VAKFı`NDAN TREVOR TIMM JULIAN ASSANGE SERBET BıRAKıLMASı SONRASı AÇıKLAMA YAPTı   13:31   DEVLET BAHÇELI, GRUP TOPLANTıSı SONRASı RAHATSıZLANDı   13:18   MHP`LI SEMIH IŞıKVER`DEN ELAZıĞ`DAKI ÇIMENTO FABRIKASıYLA İLGILI AÇıKLAMA   10:58   WIKILEAKS`IN KURUCUSU JULIAN ASSANGE ABD`YLE ANLAŞMA SONRASı SERBEST KALıYOR   10:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ’DAN KADıN KOLLARı GENEL KURUL SEÇIMI TEBRIK MESAJı   09:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SıCAK HAVALARA KARŞı UYARDı   16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:26   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT`TEN İKTIDARıN DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ, ON BİNLERİ BULUŞTURDU


Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Soli Güneş Festivali, on binlerce Mersinli`yi bir araya getirdi. Funda Arar ve Emircan İğrek`in konser verdiği festivalin kapanışında, Yıldırım Mayruk-Barbaros Şansal Güneş Defilesi de yapıldı. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla farklı stantlarda bilgilendirmeler yapılırken, çoğunluğu sanatsal değeri olan hediyelik eşya stantları da yoğun ilgi gördü. 

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 10:11   Okunma : 561

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Soli Güneş Festivali, on binlerce Mersinli`yi bir araya getirdi. Funda Arar ve Emircan İğrek`in konser verdiği festivalin kapanışında, Yıldırım Mayruk-Barbaros Şansal Güneş Defilesi de yapıldı. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla farklı stantlarda bilgilendirmeler yapılırken, çoğunluğu sanatsal değeri olan hediyelik eşya stantları da yoğun ilgi gördü. 

10`uncu Uluslararası Soli Güneş Festivali, on binlerce Mersinli`yi bir araya getirdi. Üç gün süren festival boyunca Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Mezitli Kent Konseyi Halk Dansları ekibi, Mersin Capoeira Takımı, Sokak Antrenmanları Topluluğu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Takımı, Mezitli Belediyesi Jimnastik Takımı, Yiğitcan Çiğa Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, Mersin Üniversitesi Konservatuvarı Dans Ekibi, Tangozel Dans Akademisin gösterileri, Grup Veba, Grup Mid`in konserleri gündüz kuşağı etkinliklerine renk kattı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan ile birlikte stantları da gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

FESTİVAL, FUNDA ARAR KONSERİ İLE BAŞLADI

Festivalin ilk konserini sevilen sanatçı Funda Arar verdi. Arar, şarkılarını yağmura rağmen alanı dolduran on binlerce seyirci ile birlikte söyledi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu`nun da izlediği konserde Funda Arar, duygusal şarkılarının yanı sıra seslendirdiği oyun havalarıyla da müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

EMİR CAN İĞREK COŞKUSU

Festivalin ikinci gününde gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Emir Can İğrek, birbirinden güzel şarkılarını binlerce müzikseverle birlikte söyledi. Yoğun ilgi gören konserde 2 saate yakın sahnede kalan İğrek, şarkılarının çoğunu gençlerden oluşan büyük koro ile seslendirdi. 

Konserde Mezitli Belediyesinin konuğu olarak Mezitli`de bulunan kardeş kent Tempelhof Schöneberg`ten gelen misafirler Başkan Neşet Tarhan`la birlikte dans etti.

Konsere gelen müzikseverlere, Mezitli Belediyesi tarafından Soli Pompeiopolis Antik Kentinin resmedildiği kabartma magnet ve özel hazırlanmış narenciye kolonyası hediye edildi.

MERSİN CADDELERİ`NDE YÜRÜYEN DEFİLE

10`uncu Uluslararası Soli Güneş Festivali, dünyada bir ilke de sahne oldu. Türkiye`nin en ünlü mankenleri, Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal`ın koleksiyonunda yer alan kıyafetleri, özel hazırlanmış TIR`ın kasasında Adnan Menderes Bulvarı boyunca Yürüyen Defile ile sergiledi.

Araçlarıyla trafikte seyredenlerin ve yürüyüş yapanların bir anda mankenleri karşılarında görmeleri ilginç görüntüler oluşturdu.

SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİNDE “GÜNEŞ” DEFİLESİ

Festivalin son gününde Yıldırım Mayruk Güneş Defilesi modaseverler ile buluştu. 3 gün boyunca on binlerce Mersinli`nin doldurduğu Soli Arena`da ünlü Moda Tasarımcısı Barbaros Şansal hazırladığı programla, Yıldırım Mayruk`un elbise tasarımlarını sergiledi.

Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk`ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`ni kurmak için kat ettiği yolun anlatıldığı gecenin koreografisi ve elbise tasarımları büyük beğeni kazandı.

Sahne, ışık şovları ve Barbaros Şansal`ın sunumuyla renklenen gecede mankenler, izleyicilerin alkışları arasında Ulusal Kurtuluş Savaşı`nın süreci, Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunu dönem dönem anlatan kıyafetlerini taşıdı. Defilenin sonunda, tüm mankenler ellerinde "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" yazılı dövizlerle çıktı.

“FESTİVALİMİZ BİR MARKA HALİNE GELDİ”

Her yıl olduğu gibi festivalin yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan  Neşet Tarhan, stant açarak festivale güç veren tüm paydaşlara, sergiledikleri performanslarla daha renkli bir festival olmasını sağlayan dans ve müzik gruplarına, başarılı bir festival olmasını sağlayan tüm belediye çalışanlarına, gönüllülere teşekkür etti.

Festivale ilginin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Tarhan, “Covid-19 virüsü nedeniyle iki yıldır yapamadığımız festivalimizi bu yıl sürdürmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızla birlikte kutlama yapmayı özlemişiz. Yağmur demeden, güneş demeden coşkuyu hep birlikte yaşadık. Paydaşlarımızla birlikte programladığımız Soli Güneş Festivalimiz artık bir marka haline geldi. Etkinlikleri planlarken, gelecek sanatçıları seçerken halkımızın özellikle gençlerimizin görüşlerini alarak karar veriyoruz. Bu durum halkımızın festivalini daha çok sahiplenmesini sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA