29 Nisan 2025 Salı

15:47   CHP`LI AĞBABA`DAN 1 MAYıS ÖNCESI "TÜRKIYE`DE EMEĞIN DURUMU" RAPORU: "ÇALıŞTıĞı HALDE YOKSUL OLANLARıN ORANı YÜZDE 12`YE YAKıNDıR"   15:46   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL İBB`DE: “BIZ BU BINADAN ÇıKARSAK TÜRKIYE`YI YÖNETMEYE GIDERIZ. ERDOĞAN BU KAHRı ÇEKMEK ISTEMIYORSA SANDıĞı ÖNÜMÜZE GETIRECEK”   15:01   MEZITLI BELEDIYESI EKIPLERI SAHA ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   14:53   ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN, İTALYA`DAYKEN TÜRKIYE`DE DEMOKRASI OLDUĞUNU SÖYLEYECEK, PISA KULESI DIK DESE KIMSE YALANLAMAZ"   13:31   ALI ÖZTUNÇ: JAMMER KULLANMAK İMAMOĞLU`NA YASAK AMA BILAL ERDOĞAN`A SERBEST, ÖYLE MI? ERDOĞAN AILESINE, AK PARTILILERE SERBEST AMA MUHALIFLERE YASAK   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE`DE MEYDANLARıN NE ZAMAN VE NE KADAR DOLACAĞıNA ARTıK SIZ KARAR VERMIYORSUNUZ, BIZ KARAR VERIYORUZ”   13:10   İBB 2. DALGA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN 4 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı, 48 KIŞININ SAVCıLıK IFADESI BAŞLADı   12:11   ÜMIT ÖZDAĞ SAVUNMA YAPTı   11:24   ERHAN ADEM: "DON ZARARıNDAN ETKILENEN TÜM ÜRETICILER IÇIN HıZLı, ETKIN VE ADIL DESTEK MEKANIZMALARı DERHAL DEVREYE SOKULMALıDıR"   11:19   CHP, ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI ESILA AYıK`ıN TUTUKSUZ YARGıLANMASı IÇIN TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NA BAŞVURDU   10:47   CAN ATALAY: "İKI CESUR KADıN VEKIL ANAYASA`NıN AYAKLAR ALTıNA ALıNMASıNA BOYUN EĞMEDILER"   10:46   KANADA SEÇIMLERI... LIBERAL PARTI, ILK SONUÇLARA GÖRE SEÇIMIN GALIBI ANCAK TEK BAŞıNA IKTIDAR OLAMıYOR   10:26   ÜMIT ÖZDAĞ`ıN "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA YARGıLANDıĞı DAVA BAŞLADı   10:25   AHMET DAVUTOĞLU: "KANAL İSTANBUL `KALAN İSTANBUL`U DA YOK EDECEK"   09:27   MERSIN SAHILLERI PLASTIKSIZ GELECEĞE HAZıRLANıYOR   09:21   MERSIN`DE 15. GEZENDE ERIK FESTIVALI RENKLI ETKINLIKLERE SAHNE OLDU   09:18   HÜDA PAR GENEL BAŞKANı ZEKERIYA YAPıCıOĞLU: “CUMHURBAŞKANLıĞı HÜKÜMET SISTEMININ KAĞıT ÜSTÜNDEKI HALIYLE UYGULAMA BIRBIRINE ÇOK BENZEMIYOR. SISTEM REVIZE DE EDILEBILIR, PARLAMENTER SISTEME DÖNÜŞ DE YAPıLABILIR”   08:54   CHP`DE GÜNDEM İBB OPERASYONLARı: “DOSYAYı DOLDURMA TELAŞı VAR AMA ÇUVALLıYORLAR”   01:53   ÖZGÜR ÖZEL`DEN `JAMMER` TEPKISI: CUMHURBAŞKANı HANGI IHTIYAÇTAN KULLANıYORSA, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ DA O IHTIYAÇTAN KULLANıYOR   01:47   AYM, CHP`LI MILLETVEKILLERININ "İŞSIZLIK SIGORTASı KANUNU ILE BAZı KANUNLARDA DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR KANUN"UN BAZı MADDELERININ IPTALI IÇIN YAPTıĞı BAŞVURUYU REDDETTI  
 
     
   

SAMSUN EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ: "SAVAŞÇI, AYRIŞTIRICI, DÜŞMANLAŞTIRICI DİLİNİZİ DE POLİTİKALARINIZI DA KABUL ETMİYORUZ"


Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle “Sömürünün olmadığı; dil, din, ırk cinsiyet ayrımının yapılmadığı eşit adil özgür bir dünya için, sizin savaşçı çatışmacı ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, dilinizi de politikalarınızı da kabul etmiyoruz. Bizler “savaş çığırtkanlığına" karşı, yüreği emekten, barıştan, insan sevgisinden ve demokrasiden yana olanlar, bir arada yaşama hakkını her koşulda savunanlar, er ya da geç barış içinde bir arada yaşamanın mümkün olduğunu başta emperyalistler ve onun işbirlikçilerine göstereceğiz" açıklaması yaptı.

 

Tarih : 2 Eylül 2022 Cuma 12:39   Okunma : 460

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle “Sömürünün olmadığı; dil, din, ırk cinsiyet ayrımının yapılmadığı eşit adil özgür bir dünya için, sizin savaşçı çatışmacı ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, dilinizi de politikalarınızı da kabul etmiyoruz. Bizler “savaş çığırtkanlığına" karşı, yüreği emekten, barıştan, insan sevgisinden ve demokrasiden yana olanlar, bir arada yaşama hakkını her koşulda savunanlar, er ya da geç barış içinde bir arada yaşamanın mümkün olduğunu başta emperyalistler ve onun işbirlikçilerine göstereceğiz" açıklaması yaptı.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle dün Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP, TİP, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), DİSK, Emekli-Sen, Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve diğer sivil toplum kuruluşları katıldı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Arzu Özçelik, şöyle dedi:

"İnsanlık tarihi boyunca tüm dünya halkları eşitsizlik adaletsizlik ve iklim krizi ile boğuşurken egemenler silahlanma ve savaş peşinde oldu. Tarih boyunca milyonlarca cana, doğa katliamına, tarifsiz acılara yol açan savaşın sonuçlarına rağmen silah harcamaları sürekli artıyor, yeni nükleer silah denemelerinin ardı arkası kesilmiyor. Ülkeler arası silahlanma yarışı uzayda gerçekleştirilen yeni silah denemeleri ile daha tehlikeli bir hal alıyor. Sadece dünyayı değil galaksimizi tehdit eden bu çılgınlığın arka planında her zamanki gibi sınırsız kar güdüsü, sömürü çarkı ve sınıfsal hegemonik güç savaşları yatmaktadır.

“KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNLENEMEMESİ ŞİDDET VE SAVAŞ ORTAMININ SONUCUDUR”

Dünyada ve ülkemizde artan çatışma koşullarında kadınların haklarına yönelik saldırı, kadınlara kölelik koşullarında yaşam dayatması, çocuk yaşta evlilik, taciz ve tecavüzlerin normalleştirilmesi gibi koşullarla kadınlar, yaşamak durumunda kalmıştır. Coğrafyamızda AKP/MHP faşizminin uyguladığı kadın düşmanı politikalar sonucunda pek çok kadın katledilmiş, tacize/ tecavüze uğramış, hatta kadınlar kendilerine tecavüz eden erkekle evlenmek zorunda bırakıldığı yasalarla karşı karşıya kalmıştır. Biz kadınlar biliyoruz ki; iktidarın sergilemiş olduğu kadın düşmanı politikalarının sebebi kadının gücünden, iradesinden ve direngenliğinden korkmasındandır. Kadınların bu gücünden kaynaklı mevcut İktidar tarafından toplumsal yaşamın dışına itilmeye çalışılmaktadır.  Kadın cinayetlerinin önlenememesi, kadına yönelik taciz ve tecavüzün artması böylesi bir şiddet ve savaş ortamının sonucudur.

"SAMSUNLULAR BARIŞ İÇİNDE YAŞAMANIN TEMEL HAK OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİRLER"

Nefret saiki ile LGBTİ bireylere yönelik fobik saldırıların ve söylemlerinin her geçen gün artışına tanık olmaktayız. Ekmeğimize, geleceğimize, aşımıza, ormanımıza, suyumuza göz dikenler, halkların bir arada yaşama iradesini de iktidarları için en büyük tehdit olarak görüyorlar. Yitip giden hayatların yanı sıra doğa tahribatının dünyanın geleceğini tehdit eder düzeye ulaşmasının son kanıtı olan pandemiye, yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri gibi açık göstergelere rağmen doğa talanı, HES`ler, canlıların yaşam alanlarının ortadan kaldırılması, orman yangınları, sera gazlarının kullanımı vb. devam ediyor. Sermaye ve rant için yaşama dair ne varsa ortadan kaldırılması zerre kadar umurlarında değil! Samsun halkı biliyor ki İnsanlığın barış ve dostluk içinde eşit, özgür ve adil olarak birlikte yaşamak en temel insan hakkıdır. Bizler adaletsizlikle, ayrımcılıkla, talanla mücadele etmek yerine, halkları birbiri ile savaştıran çatıştıran ve ötekileştiren egemenlere buradan haykırıyoruz. Bizler barışta, özgürlükte, kardeşlikte inat etmeye devem edeceğiz. Emperyalistlerin ve onların işbirlikçilerinin, güç ve sermaye kavgalarının bizi bölmesine izin vermeyeceğiz. Sömürünün olmadığı; dil, din, ırk cinsiyet ayrımının yapılmadığı eşit adil özgür bir dünya için, sizin savaşçı çatışmacı ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, dilinizi de politikalarınızı da kabul etmiyoruz. Bizler “savaş çığırtkanlığına" karşı, yüreği emekten, barıştan, insan sevgisinden ve demokrasiden yana olanlar, bir arada yaşama hakkını her koşulda savunanlar, er ya da geç barış içinde bir arada yaşamanın mümkün olduğunu başta emperyalistler ve onun işbirlikçilerine göstereceğiz. Barış için mücadele ederek bu savaşın kazananı olacağız. Samsun Emek ve demokrasi güçleri olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü`nde ve her gün savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunacağız ve savunmaya devam edeceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA