30 Mayıs 2023 Salı

01:53   DÜNYA LİDERLERİNDEN ERDOĞAN`A TEBRİK TELEFONU   23:50   İMAMOĞLU: “‘ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİKLER` BENİM DEFTERİMDE YOK. BİZ, O DÜNYALARI ARTIK DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”   20:32   AHMET DAVUTOĞLU: “ASLA ÜMİTSİZLİĞE DE OLASI TAHRİKLERE DE KAPILMAYINIZ. SEÇİM NETİCELERİ BİR İKTİDAR DEĞİŞİMİNE YOL AÇMAMIŞSA DA TOPLUMUN YARISI STATÜKOYA KARŞI DEĞİŞİM TALEBİNİ AÇIK BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMUŞTUR”   19:47   AKPM VE AGİT HEYETİNDEN İKİNCİ TUR SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ: "GÖREVDEKİ CUMHURBAŞKANI HAKSIZ BİR AVANTAJDAN YARARLANMAYA DEVAM ETTİ. HER İKİ TARAFIN DA AYRIMCI VE KIŞKIRTICI SERT SÖYLEMLER KULLANMASI, TÜRK TOPLUMUNU DAHA DA KUTUPLAŞTIRMIŞTIR”   18:09   GÜLTEKİN UYSAL: BU, ‘SEÇİM KAZANDIK` DİYENLERİN KAYBETTİĞİ, KAYBETTİĞİ ZANNEDİLEN MİLLET İTTİFAKI VE SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU`NUN KAZANDIĞI BİR SEÇİMDİR   17:25   DEMOKRAT PARTİLİ ARDA`DAN KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI: BU ZORLU YOLDA BİR PARÇA HAKKIM VARSA HELAL OLSUN   15:56   DP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLAY AKSOY: HİÇBİR KOŞULDA ÜLKEMİZİ TESLİM ETMEYECEĞİZ   15:21   İSKİ`DEN AÇIKLAMA: İSKİ`YE AİT ARACIN BİR SİYASİ PARTİNİN SEÇİM ÇALIŞMALARINDA KULLANDIĞI İDDİALARI GERÇEK DIŞI   15:21   MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESİ, SANAYİ SİTESİNDEKİ İŞ YERLERİNİ `YAPILAŞMA İZNİ YOK` GEREKÇESİYLE YIKTI, ESNAF `VALİLİK İZNİ VAR` DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ   14:55   CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN İKİNCİ TURUNDA KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL`DA ERDOĞAN`A 352 BİN 536 OY FARK ATTI   14:26   KESK: “28 MAYIS SEÇİMLERİNİN KAZANANI YOKTUR… İKTİDARDA KİMİN YA DA KİMLERİN OLDUĞUNA BAKMAKSIZIN EMEĞİN HAKLARINI, DEMOKRASİYİ, LAİKLİĞİ, BARIŞI SAHİPLENMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”   10:57   YSK BAŞKANI AHMET YENER, MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ KESİN SONUÇLARININ “BUGÜN YA DA YARIN AÇIKLANACAĞINI” BİLDİRDİ   10:53   İMAMOĞLU: "KİMSE ENDİŞE ETMESİN; HER ŞEY YENİDEN BAŞLIYOR"   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÜRETİCİ KADIN STANTLARI İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR   01:02   ERDOĞAN: “CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİNİ 5 YILLIĞINA DAHA BİZLERE TEVDİ ETMİŞTİR MİLLETİMİN HER BİR FERDİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”   23:42   YSK BAŞKANI AHMET YENER SAAT 22.30`DA AÇIKLADI: “GEÇİCİ SONUÇLAR SONUCUNDA SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN`IN CUMHURBAŞKANI OLARAK SEÇİLDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR”   23:38   TEMEL KARAMOLLAOĞLU: SEÇİM SONUÇLARININ ÜLKEMİZE VE COĞRAFYAMIZA HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM   23:30   YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ İBRAHİM AKIN: “BİZLER BURADAYIZ. HEM MECLİS`TE HEM DE HAYATIN BÜTÜN ALANLARINDA DEĞİŞİM İÇİN DEMOKRATİK MÜCADELENİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ SÜRDÜRECEĞİZ”   23:24   ALİ BABACAN: “ERDOĞAN VE İRİLİ UFAKLI ORTAKLARI BU ÜLKEYİ MAALESEF YÖNETEMEYECEK. ÇÜNKÜ İŞ BİLEN, ÇALIŞKAN VE DÜRÜST KADROLARI KALMADI"   23:24   CEMAL ENGİNYURT: “RECEP TAYYİP ERDOĞON, KİN VE NEFRET DİLİN ORDU GÜLYALI`DA BİR DELİKANLININ CANINA SEBEP OLDU. BİR DELİKANLI EMRAH KURT. SENİN BU PİS DİLİN YÜZÜNDEN BU AKŞAM AKP`Lİ ÇETELER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ”  
 
 
 
 
 
   

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT BÖLÜM BAŞKANI PROF. ZENGİNOBUZ`UN UZAKLAŞTIRILMASINA DAVA


İstanbul Barosu Başkanlığı adayı avukat Mert Er Karagülle, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünün İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un üniversiteden üç ay uzaklaştırılması kararıyla ilgili olarak yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Karagülle, dilekçesinde “Okuma yazması ve objektiflik kaygısı olan bir kişi, gerçeği ve Prof. Dr. Ekrem Ünal Zenginobuz`un uğradığı haksızlığı görür ve kabul eder” dedi.

 

Tarih : 22 Eylül 2022 Perşembe 18:01   Okunma : 315

İstanbul Barosu Başkanlığı adayı avukat Mert Er Karagülle, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünün İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un üniversiteden üç ay uzaklaştırılması kararıyla ilgili olarak yürütmeyi durdurma ve iptal davası açtı. Karagülle, dilekçesinde “Okuma yazması ve objektiflik kaygısı olan bir kişi, gerçeği ve Prof. Dr. Ekrem Ünal Zenginobuz`un uğradığı haksızlığı görür ve kabul eder” dedi.

İstanbul Barosu Başkanlığı adayı olan avukat Mert Er Karagülle, İstanbul 11. İdare Mahkemesi`nde açtığı davada Prof. Zenginobuz`un üniversiteden uzaklaştırılmasının sadece onun değil kamunun da zararına yol açtığına işaret etti. Karagülle, Rektörlüğün kararına gerekçe olarak, Zenginobuz`un yargı kararını uygulamayacağını söylediği ve bu doğrultuda bir öğrencinin açtığı davada verilen iptal kararının gereklerini yerine getirmediğini gösterdiğini vurguladı. Bu iddianın gerçeğe aykırı olduğunu belirten Karagülle, Zenginobuz`un kuralları uyguladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Prof. Dr. Ekrem Ünal Zenginobuz`un atıf yapılan dilekçesinde yer alan ifadesi aynen şöyledir: ‘Üniversitemizin istinafa başvurmaması nedeniyle kesinleşen mahkeme kararı uyarınca Y… T..`a almadığı dersler için ikişer sınav hakkı tanınacak ve bu sınavlar ilgili öğretim üyelerimizce uygun zamanlarda verilecek olmasına rağmen, benzer durumda olup aynı şekilde sınav hakkı talep edecek öğrencilere almadığı derslerden sınava girme imkânı tanınması ilgili yönetmelik maddesi Üniversite Senatosu tarafından değiştirilmediği sürece mümkün görünmemektedir`

Avukat Karagülle, Y.T. hakkındaki kararın Yönetmeliğe aykırı olduğunu vurgulayarak bu noktanın iptal kararının “azlık oyu`nda” da belirtildiğini kaydetti. Avukat Karagülle, Rektörlüğün iptal kararını Prof. Dr. Ünal Zenginobuz`un uyarısına rağmen istinaf etmediğine ve böylece kararın kaldırılmadığına işaret etti.

“OKUMA YAZMASI OLAN BİR KİŞİ, GERÇEĞİ VE HAKSIZLIĞI GÖRÜR”

Sonuçta; ‘Y.T. için uygulanması zorunlu` ama aynı konumdaki diğer öğrenciler için ‘uygulanamaz` bir sınav hakkı ortaya çıkmıştır. Prof. Dr. Ekrem Ünal Zenginobuz da bu gerçeğin altını çizmiştir, ‘yargı kararını uygulamayacağını` söylememiştir, aksine ‘sınav hakkı tanınacak` demiştir.”

Avukat Karagülle, iptal ve yürütmeyi durdurma istemli dava dilekçesinde “Okuma yazması ve objektiflik kaygısı olan bir kişi, gerçeği ve Prof. Dr. Ekrem Ünal Zenginobuz`un uğradığı haksızlığı görür ve kabul eder” diyerek söz konusu öğrencinin sınav takviminin öğrenci ile irtibat halinde belirlendiğini ve öğrenci sınavlarına eksiksiz girdiğini kaydetti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2023 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA