26 Haziran 2024 Çarşamba

14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAHÇELI`YE GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: "DEDAŞ`ıN ŞANLıURFA`YA ETTIĞINI KIMSE ETMIYOR"   14:16   AYLIN NAZLıAKA: "GEÇTIĞIMIZ ÜÇ GÜN IÇERISINDE SEKIZ ILDE DOKUZ KıZ KARDEŞIMIZ KATLEDILDI"   13:48   DEVLET BAHÇELI`DEN SINAN ATEŞ DAVASı AÇıKLAMASı...   13:41   BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ VAKFı`NDAN TREVOR TIMM JULIAN ASSANGE SERBET BıRAKıLMASı SONRASı AÇıKLAMA YAPTı   13:31   DEVLET BAHÇELI, GRUP TOPLANTıSı SONRASı RAHATSıZLANDı   13:18   MHP`LI SEMIH IŞıKVER`DEN ELAZıĞ`DAKI ÇIMENTO FABRIKASıYLA İLGILI AÇıKLAMA   10:58   WIKILEAKS`IN KURUCUSU JULIAN ASSANGE ABD`YLE ANLAŞMA SONRASı SERBEST KALıYOR   10:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ’DAN KADıN KOLLARı GENEL KURUL SEÇIMI TEBRIK MESAJı   09:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SıCAK HAVALARA KARŞı UYARDı   16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:26   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT`TEN İKTIDARıN DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:55   DEM PARTI, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNDA ZARAR GÖREN BÖLGELERIN AFET BÖLGESI İLAN EDILMESI İÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   13:08   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI SEÇIME GIDIYOR....   
 
     
   

İRANLI, SURİYELİ VE AFGAN KADINLAR, MAHSA AMİNİ`NİN ÖLÜMÜNÜ SAÇLARINI KESEREK PROTESTO ETTİ


Aksaray`da İran, Afganistan ve Suriye uyruklu bir grup kadın, İran`da Mahsa Amini`nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından öldürülmesini protesto etti. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar, Amini`nin öldürülmesinin ardından sokaklara dökülen İranlı hemcinslerine, saçlarını keserek destek verdi.

 

Tarih : 2 Ekim 2022 Pazar 13:28   Okunma : 447

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray`da İran, Afganistan ve Suriye uyruklu bir grup kadın, İran`da Mahsa Amini`nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından öldürülmesini protesto etti. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar, Amini`nin öldürülmesinin ardından sokaklara dökülen İranlı hemcinslerine, saçlarını keserek destek verdi.

Aksaray`daki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`nın önünde bugün bir araya gelen İran, Afganistan ve Suriye uyruklu kadınlar, İran`da başörtüsünü tam kapatmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini`nin ahlak polisi tarafından öldürülmesini, saçlarını keserek protesto.

Kent merkezindeki meydanda toplanan İranlı Tina Kalhor ve beraberindeki Suriyeli ve Afgan kadınlar “İran Özgür Bırakılsın” “İran`ın İslamlaştırılmasına Hayır” diyerek sloganlar eşliğinde saçlarını kestiler.

İranlı Tina Kalhor, protestocu kadınlar adına yaptığı açıklamada, “Saçlarımızı burada kesiyoruz ve sesimizi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. İran`a artık özgürlük gelsin ve rejim değişsin, mollalar defolup gitsin. Bizler, molla rejimi istemiyoruz. İran`da hiç kimse istemiyor ama bunlar zorbalıkla kalıyorlar. Bunlar, krallar gibi yaşıyorlar, milleti kandırıyorlar. Bir kadın olarak ülkemde yaşananları gördüğüm zaman kalbim paramparça oluyor, kahroluyorum. Benim kız kardeşim, abilerim orada zulüm altında ama bizim elimizden hiçbir şey gelmiyor. Ben, hakkımızın peşindeyim. 6 yıldır Türkiye`de yaşıyorum. İnşallah benim ülkeme de özgürlük gelir, rejim değişir. Bunlar defolup gitsin, biz de ülkemize dönüş yapalım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA