29 Nisan 2025 Salı

15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”   10:57   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI: "İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA`YA VE ÇALıŞMA ARKADAŞLARıMıZA YAPıLANLAR HUKUKSUZLUKTUR"   10:47   RTÜK ÜYESI TAŞCı`DAN EBUBEKIR ŞAHIN`E: "ÜST KURULUN SOKAK RÖPORTAJıNA ILIŞKIN SAVCıLıĞA ŞIKAYETÇI OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGı OLUŞTURMAKTAN KAÇıNMANıZı TAVSIYE EDERIM"   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, EMEKLILER KıRAATHANESI`NI HIZMETE AÇTı   10:39   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ÇAMUR ATıNCA IZ KALıYOR MU, YOKSA O IZ ATAN VE ATTıRANLARA Mı GEÇIYOR, YAŞAYıP GÖRECEĞIZ”   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ERDEMLI`DE "HANıM EVI"NI HIZMETE AÇTı   10:04   CHP`LI GÜRER`DEN BESICILERE ZIYARET: "2020`DE EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN LIRAYDı, EMEKLI KURBAN ALABILIYORDU. BUGÜN BAYRAM IKRAMIYESI 4 BIN LIRA"   03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI  
 
     
   

MİLLİ YOL PARTİSİ`NİN 1. OLAĞAN KONGRESİ YAPILIYOR... ÇAYIR: “ÜLKÜCÜ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK MİLLETİN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ”


Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin 1. Olağan Kongresi`nde, “Ülkücüler, milliyetçiler, ‘Millet sizin hizmetinizi istiyor, ölmeniz gerekiyor, ölün; hapiste yatmanız gerekiyor, gelin yatın, hadi vatan elden gidiyor, koşun` dediler, koştuk. ‘Ölün` dediler öldük, ‘Yatın` dediler yattık. Şimdi sıra milliyetçilerde, ülkücülerde. Ülkücü cumhurbaşkanı adayı olarak milletin huzuruna çıkacağız Allah`ın izniyle. Kimseyi işaret etmeyeceğiz. Kendimiz milletle buluşacağız ve Allah`ın izniyle bu gidişi değiştireceğiz. Bir şeyi değiştireceğiz, her şeyi değiştireceğiz” dedi.

 

Tarih : 30 Ekim 2022 Pazar 15:08   Okunma : 270

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin 1. Olağan Kongresi`nde, “Ülkücüler, milliyetçiler, ‘Millet sizin hizmetinizi istiyor, ölmeniz gerekiyor, ölün; hapiste yatmanız gerekiyor, gelin yatın, hadi vatan elden gidiyor, koşun` dediler, koştuk. ‘Ölün` dediler öldük, ‘Yatın` dediler yattık. Şimdi sıra milliyetçilerde, ülkücülerde. Ülkücü cumhurbaşkanı adayı olarak milletin huzuruna çıkacağız Allah`ın izniyle. Kimseyi işaret etmeyeceğiz. Kendimiz milletle buluşacağız ve Allah`ın izniyle bu gidişi değiştireceğiz. Bir şeyi değiştireceğiz, her şeyi değiştireceğiz” dedi.

Milli Yol Partisi`nin 1. Olağan Kongresi`ni bugün Ankara`daki Atatürk Spor Salonu`nda yapılıyor. Salonda, 2009 yılında bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nun posterleri yer aldı. Salonda ayrıca liyakat, adalet, üretim ekonomi içerikli taleplere yer verilen aldığı pankartlar dikkat çekti. Kurultay, müzik ve şiir dinletisiyle başladı.

Kurultayda konuşan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, şunları söyledi:

“Ben, defterden okumayı sevmiyorum; burayla başladık bu işe burayla devam edeceğiz. Bu kürsüde 2007 yılında Muhsin Başkan`ın teşkilat başkanı olarak konuşma yaptım. 15 sene önce onu ben davet etmiştim. O gün ne kadar heyecanlıysam, inançlıysam bugün de aynı inanç içerisindeyim. Başaramayacağımız bir şey yok, önemli olan dürüst olmak, samimi olmaktır. Biz, 130 yıllık denenmişleri, ezberlenmişleri, rüşveti, hayat pahalılığını sıradanlaştırmış düzene itiraz etmek için yol çıktık.

“SÜLEYMAN DEMİREL`İN, ÖZAL`IN SONU NE OLDUYSA BUNUN DA SONU O OLDU. 20 YILDIR ÜLKEYİ UMUTSUZLUK, YOLSUZLUK ÇUKURUNA DÜŞÜRDÜ”

‘Kimsiniz` diyecekler, ‘Bu kadar parti var, neden bir tane daha kurdunuz, arkanızda kim var` diye soracaklar size. Deyin ki onlara, ‘Biz, Muhsin Yazıcıoğlu`nun arkadaşlarıyız. Arkamızda Allah var, millet var, mazlumlar var.` Yola çıktık, 70 tane il gezdik. 1991`de mahpustan çıktıktan sonra o günkü liderimiz olan Alparslan Türkeş`in karşısından ‘Ahvalimiz budur` diye dürüstçe bir karşılık gösterdik. O gün ayrıldık, Muhsin Başkan ile yola çıktık. ‘Ey Türk milleti` dedik, ‘kendi geleceğini kendin belirle` dedik, millet duymadı. Çok sevdiler, yüreğine koydular, sandığa koymadılar. Şehit olduktan sonra, ‘Keşke şimdi yaşasaydı, olsaydı, oy verebilseydik` dediler. Şehit ettiler. Sandılar ki parayla pulla bizi satın alabilecekler. Sandılar ki bir kısmın gittiği gibi, bir kısmın paranın peşinde gittiği gibi Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının iktidarın, paranın peşinde gideceğini sandılar. Yanıldılar. Biz, bu zulüm sistemini, bu keyfi sistemi, adaletsizliği elimizin tersiyle itip Allah`ın, garibin, fukaranın razı olacağı vicdanlı ve adaletli bir sistem getireceğiz. Türkiye`nin yeni kadrolara ihtiyacı var. 20 yıldır denediniz, döndü size ne diyor koskoca bir Cumhurbaşkanı; ‘Evet, yolsuzluk var, adaletsizlik var, bunu ancak biz önleriz`. 20 yıldır önleyemediğini nasıl önleyeceksin? Sen, 2002`de geldiğinde, ‘Bu ülke yolsuzluğu hak etmiyor` dememiş miydin? Süleyman Demirel`in, Özal`ın sonu ne olduysa bunun da sonu o oldu. 20 yıldır ülkeyi umutsuzluk, yolsuzluk çukuruna düşürdü. Artık yeter, bu millet bu oyunu yemez.

“DÖNMÜŞLER, ‘TAYYİP BEYİ TANIYINIZ, TANITINIZ, TAYİP BEY`İ BİLMEM NE YAPINIZ` DİYOR. SEN KENDİN? YOK. MİLLİ YOL NE DİYOR, ‘MUHSİN YAZICIOĞLU`NU TANIYIZ, ANLAYINIZ`”

Biz, bir parti kurmadık. Elbette bu ülkenin yönetimini istiyoruz. Koca koca partiler, yıllardı siyaset sahnesinde olan partiler ülkenin yönetimini istemiyorlar. Ne diyorlar ‘Bizim adayımız falanca`… Koskoca MHP aday çıkarıyor mu, oy istiyor mu oy? Kendi adına, kendi lideriyle milletin önüne çıkıp oy istiyor mu? Dönmüşler, ‘Tayyip Bey`i tanıyınız, tanıtınız, Tayip Bey`i bilmem ne yapınız` diyor. Sen kendin? Yok. Milli Yol ne diyor, ‘Muhsin Yazıcıoğlu`nu tanıyız, anlayınız`. Biz, milletten gelecek adına yönetim istiyoruz. Biz, bu ülkeyi yolsuzluktan kurtarmak; adaletsizlikten, keyfilikten kurtarmak istiyoruz. Onun için bu ülkenin yönetimine adayız.

“BU DEREBEYLİĞE, BU SALTANATA SON VERECEĞİZ”

Siz, bir hareket başlattınız. Şu anda halkın yüzde10-15`i bizi tanıyor. Yarın bir halkla buluştuğumuzda herkes sizi tanıyacak. Menfaat kapısı olan, çıkar kapısı olan, güç kapısı olan siyaseti mutlak anlamda değişime dönüşüme uğratacağız. Süresiz siyaset hastalığına bulaşmış bir Türk siyaseti var. Süreli siyasete geçeceğiz; 4 artı 4, anayasal bir hüküm olacak. Herkes bilecek, Remzi Çayır fanidir; en fazla 4 artı 4 yapacak, sonra eve gidecek. İnsan 20 sene, 30 sene, padişahtan daha mı padişah olur? Siz, Allah`ın bize gönderdikleri özel kullar mısınız? Siz nesiniz? Onun için bu derebeyliğe, bu saltanata son vereceğiz.

“TÜRKİYE`NİN TEMEL ANAHTARI ADALETTİR. ADALET VARSA HUZUR, ÜRETİM, GELECEK VAR”

Ben, hücrelerden geliyorum. Ben mahpushaneden, işkencehaneden geliyorum. Tıpkı Muhsin Başkan gibi işkence gördük. Yıllarca ‘Bizi dövmez` dediğimiz ordudan, polisten dayak yedik. Sıkıyönetim mahkemelerinde adaletsizlik, keyfilik gördüm. Ama küsmedik. Şimdi dayısı olanı, FETÖ`cü olsa ne yazar, PKK`lı olsa ne yazar, bırakıveriyorlar. Türkiye`nin temel anahtarı adalettir. Adalet varsa huzur, üretim, gelecek var. 130 yıldır Türkiye`de liyakat kurumu yok. Mülakat koymuşlar, önce bir yazılı yapıyorlar, 98 puan alıyor hakim, savcı olmak için, mülakata gidiyor eleniyor. Niye? Dayısı yok. Dayısı olan işi götürüyor. Mülakat, sadakat yerine liyakati getireceğiz.

“ADAM ‘BEN ÇANKAYA`DA OTURMAM` DEDİ, ‘SUBAYEVLERİ`NDE HALKIN ARASINDA OTURACAĞIM` DEDİ, SONRA MİLLETİN PARASIYLA KENDİ SARAYINI OLUŞTURDU”

Yıllar yılı Türkiye, borçlanarak hayatına devam ediyor. Vatandaşların yüzde 50`si borçlu. Bunun 5 milyonu da hacizle, mahkemelerle muhatap oluyor. Hani 20 bin dolar olacaktı milli gelir, 10 büyük ekonominin içine girecektik? Alım gücü; vatandaşın evi yanıyor, mutfağı yanıyor, kendileri bir elleri yağda, bir elleri balda. Kendi zengin sınıfını oluşturdular. Adam, ‘Ben Çankaya`da oturmam` dedi, ‘Subayevleri`nde halkın arasında oturacağım` dedi, sonra milletin parasıyla kendi sarayını oluşturdu. Böyle geldi, böyle gitmeyecek.

“TÜRKİYE GELECEĞİNİ KAYBEDİYOR”

Üreteceğiz ki gençler kendi geleceğini Türkiye`de arasınlar. Gençlere soruyorlar, ‘Geleceğinizi Türkiye`de görüyor musunuz` diye, yüzde 70`in cevabı ‘Ben burada gelecek göremiyorum` diyor. Beyin erozyonu yaşıyoruz, beyin göçü; Türkiye geleceğini kaybediyor. Bunlarla olmaz, bitti, kazanın dibi görüldü. Aralık, ocak ayında durmadan para basacaklar, asgari ücreti yükseltecekler, Merkez Bankası piyasaya para dağıtacak.

Biz, şartlar ne olursa olsun milletimize asla yalan söylemeyeceğiz, milleti aldatmayacağız. Yalanlar üzerine iktidar kurmayacağız. Rahmetli Genel Başkan`a geldiler, ‘Ne olur Sayın Başkan, bir iki bir şey vaat edelim` dediler. ‘Eğer biz milleti aldatacaksak neden siyaset yapıyoruz` dedi. Biz de onun yolunda gidenler olarak güce ram olmayacağız; hukuka, adalete, hakka, millete ram olacağız.

“SİYASET NİÇİN YAPILIR? PARA, PUL, MAKAM, GÜÇ DEVŞİRMEK İÇİN Mİ? MİLLETE HİZMET İÇİN YAPILIR”

8 ayda bu noktaya geldik. Herkes kendi imkanıyla buraya geldi, meşale yaktı. Bu meşale, milletin umudu ve geleceğidir. Gerçekten bir şey başardık. Biz, bu çarpık, insanı dışlayan, horlayan sistemi değiştireceğiz. Siyaset niçin yapılır? Para, pul, makam, güç devşirmek için mi? Millete hizmet için yapılır. İnsanımızı şerefli, onurlu yaşatmak için yapacağız, kendimizi zengin etmek için değil. Bunun içinde sistem değişikliği gerekli. Bu düzeni, bu iktidarı değiştirecek Milli Yol var, Muhsin Yazıcıoğlu`nun arkadaşları var, bu ülkenin delileri var. Biz, bu ülkenin, vatanın delisiyiz. Üzülme, umutsuz olma Türkiye`m, biz varız; Muhsin Başkan`ın arkadaşları var.

“MAYISTA YAPILACAK BİR ERKEN SEÇİME DAHİ MİLLİ YOL PARTİSİ KENDİ İSMİYLE VE AMBLEMİYLE KATILACAKTIR”

Bir genel seçime gidiyoruz. 45 ilde kongreleri bitirdik. 63 ilde kuruluşu yaptık. Kim vardı yanımızda? Siz vardınız, hepinize teşekkür ediyoruz. Mayısta yapılacak bir erken seçime dahi Milli Yol Partisi kendi ismiyle ve amblemiyle katılacaktır. Ezber bozacağız. İktidar ne diyor? ‘Kalkındıracağım sizi, adaleti sağlayacağım` diyor. 1949`de Menderes aynı şeyi söylemiş, 1961`de Demirel aynı… Bu Sayın Cumhurbaşkanı, 2002`de söylüyor. Niye değiştiremedik? Bu köhne sistem yüzünden. Siyaset kendi zengin sınıfını oluşturduğundan dolayı, üretmek yerine borçla devam ettiğinden dolayı… Bu sistemi değiştireceğiz. Liyakat, adalet, üretim yoksa siz bağımsız değilsiniz.

“ŞİMDİ SIRA MİLLİYETÇİLERDE, ÜLKÜCÜLERDE. ÜLKÜCÜ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK MİLLETİN HUZURUNA ÇIKIYOR”

Ülkücüler, milliyetçiler, ‘Millet sizin hizmetinizi istiyor, ölmeniz gerekiyor, ölün; hapiste yatmanız gerekiyor, gelin yatın, hadi vatan elden gidiyor, koşun` dediler, koştuk. ‘Ölün` dediler, öldük. ‘Yatın` dediler, yattık. Şimdi sıra milliyetçilerde, ülkücülerde. Ülkücü cumhurbaşkanı adayı olarak milletin huzuruna çıkacağız Allah`ın izniyle. Kimseyi işaret etmeyeceğiz. Kendimiz milletle buluşacağız ve Allah`ın izniyle bu gidişi değiştireceğiz. Bir şeyi değiştireceğiz, her şeyi değiştireceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA