29 Nisan 2025 Salı

15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”   10:57   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI: "İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA`YA VE ÇALıŞMA ARKADAŞLARıMıZA YAPıLANLAR HUKUKSUZLUKTUR"   10:47   RTÜK ÜYESI TAŞCı`DAN EBUBEKIR ŞAHIN`E: "ÜST KURULUN SOKAK RÖPORTAJıNA ILIŞKIN SAVCıLıĞA ŞIKAYETÇI OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGı OLUŞTURMAKTAN KAÇıNMANıZı TAVSIYE EDERIM"   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, EMEKLILER KıRAATHANESI`NI HIZMETE AÇTı   10:39   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ÇAMUR ATıNCA IZ KALıYOR MU, YOKSA O IZ ATAN VE ATTıRANLARA Mı GEÇIYOR, YAŞAYıP GÖRECEĞIZ”   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ERDEMLI`DE "HANıM EVI"NI HIZMETE AÇTı   10:04   CHP`LI GÜRER`DEN BESICILERE ZIYARET: "2020`DE EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN LIRAYDı, EMEKLI KURBAN ALABILIYORDU. BUGÜN BAYRAM IKRAMIYESI 4 BIN LIRA"   03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI  
 
     
   

SGK, MAHKEME KARARIYLA GAZİLİK UNVANI ALAN OSMANİYELİ UZMAN ÇAVUŞUN EVİNE İCRA GÖNDERİP VERDİĞİ MAAŞLARI GERİ İSTEDİ


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 2916 yılında düzenlenen Hendek operasyonlarında yaralanan Osmaniyeli Uzman Çavuş Yeşil Bozlak, 2019 yılında mahkeme kararı ile gazilik unvanı aldı ve emekliye sevk edildi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), davanın yanlış ilde açıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. SGK, evine icra tebligatı göndererek bugüne kadar ödediği maaşları yasal faiziyle birlikte Bozlak`tan geri istedi. Bozlak, "Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Biz, bize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu şekildeki bir muameleyi ben hak etmedim" dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2022 Çarşamba 11:19   Okunma : 398

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 2916 yılında düzenlenen Hendek operasyonlarında yaralanan Osmaniyeli Uzman Çavuş Yeşil Bozlak, 2019 yılında mahkeme kararı ile gazilik unvanı aldı ve emekliye sevk edildi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), davanın yanlış ilde açıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. SGK, evine icra tebligatı göndererek bugüne kadar ödediği maaşları yasal faiziyle birlikte Bozlak`tan geri istedi. Bozlak, "Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Biz, bize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu şekildeki bir muameleyi ben hak etmedim" dedi.

Osmaniye`nin Düziçi ilçesinde yaşayan Yeşil Bozlak, 2016 yılındaki Hendek operasyonlarında jandarma uzman çavuş olarak görev aldı. Bozlak, Şırnak`ın Silopi ilçesi ve Mardin`in Nusaybin ilçesinde katıldığı operasyonlarda 4 kez yaralandı. Bozlak, 2019 yılında mahkeme kararıyla gazilik unvanı aldı ve sağlık durumundan dolayı emekliye sevk edildi.

Ancak SGK, davanın yanlış ilde açıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. Bozlak`a bağlanan gazilik maaşı Haziran 2021 tarihinde kesildi. SGK, dava süreci 2018 yılından bu yana Ankara İdare Mahkemesi`nde sürmesine rağmen Yeşil Bozlak`ın evine 28 Ekim 2022 tarihinde 144 bin 952 liralık icra tebligatı gönderdi. SGK, Bozlak`a ödenen maaşları yasal faizi ile birlikte geri istedi.

"OPERASYONLARDA 4 KEZ YARALANDIM"

TSK`da 18 yıl görev yapan Yeşil Bozlak, yaşadığı olayla ilgili şunları söyledi:

"Hendek ve Barikat operasyonlarında 4 defa yaralandım. İlk yaralanmam; 2 Ocak 2016 tarihinde Hendek ve Barikat operasyonlarının devam ettiği Silopi`de el bombasıyla yaralandım. Bu yaralanmam sonucu 90 günlük raporumun bitimine 13 gün kala, kendi özel aracım ile Hendek ve Barikat operasyonlarının devam ettiği Nusaybin`de 3 defa yaralandım. 2016 tarihinde, gözetleme yaptığım yere zagros mermisi girdi. Bu yaralanmadan sol kulağımda ömür boyu çekeceğim çınlamalar kaldı. 2016 tarihinde, gece yaralanan silah arkadaşımı hastaneye götürürken dört parmağım Kobra kapısının arasında kaldı ve parmaklardan bir tanesi hafif çatladı. Doktor burada 5 günlük rapor vermesine rağmen raporu kabul etmedim, tekrar geri çatışma bölgesine devam ettim. 2016 tarihinde teröristlerin karargahına girildi ve burada el yapımı patlayıcının patlaması sonucu sol kolumdan yaralandım ve operasyonları bu şekilde bitirdik.

"GAZİLİK UNVANIMI MAHKEME KARARIYLA ALDIM"

Bütün bu 4 yaralanmanın sonucunda ben, gazilik hakkımı mahkemeyle aldım. Avukatım, ilk davayı Sosyal Güvenlik Kurumu`nun olduğu Ankara İdare Mahkemesi`nde açtı. Ankara İdare Mahkeme`si, beni Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk etti. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde kurula girdim bu kurulda benim gazi olduğum karar verildi. Görev yerim Adıyaman olduğu için Ankara İdare Mahkemesi, dosyayı Adıyaman İdare Mahkemesi`ne gönderiyor. Adıyaman İdare Mahkemesi, bu rapora istinaden gazi olduğuma karar veriyor ve ben emekli oldum.

"KARARI İSTİNAF EDİP BOZDURAN SGK EVİME İCRA GÖNDERDİ"

SGK, bir üst mahkeme olan Antep Bölge İdare Mahkemesi`ne istinaf etti. Bölge İdare Mahkemesi, bu kararı, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun olduğu Ankara İdare Mahkemesi vermesi gerekirken bunu Adıyaman verdiği için kararı bozdu. Zaten ben, bu yolu izlemiştim. Bugün bu durumdan dolayı ben mağdur ediliyorum ve 18 aydır sonuçlanmayan bir dava var. Bu davanın sonucunda benim evime, almış olduğum, gazilik döneminde almış olduğum maaşlardan dolayı icra geldi. SGK, 145 bin lira icra evrağı gönderdi. Ben de bunu borç bularak 7 Kasım`da SGK`ya iade ettim. Ben, devlet büyüklerimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Biz, bize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu şekildeki bir muameleyi ben hak etmedim."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA