23 Haziran 2024 Pazar

15:10   KESK`TEN DIYARBAKıR-MARDIN YANGıYLA İLGILI AÇıKLAMA   15:03   CHP KAYSERI İL BAŞKANı FEYZULLAH KESKIN, SAĞDUYU ÇAĞRıSı YAPTı   13:27   BAKAN ŞIMŞEK: "MOTOKURYE FAALIYETLERIYLE BAHŞIŞ GELIRLERININ VERGILENDIRILMESINI KOLAYLAŞTıRıYORUZ"   13:21   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "HALKı ADETA BIR KıSKACA ALAN AKP IKTIDARı, BESLENME, BARıNMA VE ULAŞıM DıŞıNDA INSANıMıZıN INSANCA BIR YAŞAM SÜRMESINE IZIN VERMIYOR"   13:08   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI, DÖRT GAZETECININ HEDEF GÖSTERILMESINI KıNADı   13:06   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "30 HAZIRAN`DA KOCAELI`DE `GEÇINEMIYORUZ MITINGI` DÜZENLEYECEĞIZ"   12:09   MANISALı KARPUZ ÜRETICISI: "BU IŞTEN PARA KAZANAMıYORUZ"   11:41   KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI`NDEN YANGıN AÇıKLAMASı: "ÇOK ÜZGÜN VE ÖFKELIYIZ"   11:36   İSTANBUL BAROSU, AMASYA GENELGESI`NIN 105. YıL DÖNÜMÜNÜ KUTLADı: BAĞıMSıZLıK MIRASıNıN YıLMAZ TAKIPÇISI OLMAYı SÜRDÜRECEĞIZ   11:20   AYHAN BARUT, KOZAN`DA ÇIFTÇILERIN SORUNLARıNı DINLEDI: "TÜM TARıM ALANLARı NEREDEYSE TAMAMEN KURUDU"   11:20   KıZıLHAÇ`ıN GAZZE OFISINE SALDıRı: EN AZ 22 KIŞI ÖLDÜ   10:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ŞEHIT PIYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET ALI HOROZ`UN AILESINE BAŞSAĞLıĞı MESAJı   10:37   VANSPOR`DA GERGIN KONGRE   10:27   BILECIK`TE DEFINE ARAYAN KAÇAK AVCıLAR KAZDıKLARı ÇUKURDA ÖLÜ BULUNDU   10:23   ÖMER FETHI GÜRER`E DERT YANAN EMEKLI VATANDAŞ: "BUGÜN ÇOCUKLARıMıZıN ELINE YA DA TORUNLARıMıZıN ELINE BAYRAM HARÇLıĞı OLARAK 50 LIRAYı VERECEK GÜÇTE DEĞILIZ"   10:22   CHP`LI KARASU, TOHMA ÇAYı`NDAKI TOPLU BALıK ÖLÜMLERINI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   10:14   HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 5-10 DERECE ÜZERINDE SEYREDIYOR... SıCAKLıKLAR 7 ILDE 40 DERECENIN ÜZERINE ÇıKACAK   10:05   UMUT AKDOĞAN, HAYVAN BAKıMEVLERININ INŞASıNıN DESTEKLENMESI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   09:48   ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: SALIHLI`DEKI ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   09:30   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN DÜNYA YOGA GÜNÜ ETKINLIĞI  
 
     
   

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ: HAKKIMIZ OLANI ALANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ


Türk Eczacıları Birliği (TEB) 43.Dönem II. Bölgeler Arası Toplantısı Sonuç Deklarasyonu yayınladı. “Bizler; ‘Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmelidir` ana mesajıyla yola çıkıldığı hasta ve sağlık çalışanı sorunlarına dikkat çekildiği belirtilen bildiride, “Hastalarımız, mesleğimiz ve en önemlisi daha sağlıklı bir toplum için tüm meslektaşlarımızla birlikte, Birlik`ten gelen gücümüzle 27 Kasım`da Büyük Eczacı Mitingi`nde Ankara`da olacağız. Hakkımız olanı alana kadar da bu mücadelemize devam edeceğimizi saygıyla duyururuz” denildi.

 

Tarih : 17 Kasım 2022 Perşembe 13:36   Okunma : 376

Türk Eczacıları Birliği (TEB) 43.Dönem II. Bölgeler Arası Toplantısı Sonuç Deklarasyonu yayınladı. “Bizler; ‘Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmelidir` ana mesajıyla yola çıkıldığı hasta ve sağlık çalışanı sorunlarına dikkat çekildiği belirtilen bildiride, “Hastalarımız, mesleğimiz ve en önemlisi daha sağlıklı bir toplum için tüm meslektaşlarımızla birlikte, Birlik`ten gelen gücümüzle 27 Kasım`da Büyük Eczacı Mitingi`nde Ankara`da olacağız. Hakkımız olanı alana kadar da bu mücadelemize devam edeceğimizi saygıyla duyururuz” denildi.

TEB, 10-12 Kasım`da 54 Bölge Eczacı Odasının Başkanları ve yöneticileri ile birlikte Bursa`da II. Bölgeler Arası Toplantısı düzenledi. Toplantının sonuç bildirisi bugün yayınlandı. TEB`in konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası olarak İstanbul Taksim`de meydana gelen ve 6 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği terör saldırısını ve terörden medet umanları lanetliyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğu gerçeğinin altını çiziyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi. Deklarasyona yer verilen açıklamanın devamı şöyle:

“14 YIL SONRA İLAÇ FİYAT KARARNAMESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KALICI ÇÖZÜM OLMAKTAN UZAK”

“-Birinci basamak sağlık hizmet danışmanı ve halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak bir süredir kamuoyu nezdinde dile getirdiğimiz ekonomik sorunlara kalıcı çözümler üretilmemiştir. 14 yıl sonra ilaç fiyat kararnamesinde yapılan değişiklikler kalıcı çözüm olmaktan uzaktır. 

-İlaç yoklukları ne yazık ki önemli bir gündem maddesi olarak devam etmektedir. Bu durum, hastalarımızı ve meslektaşlarımızı her geçen gün daha da artan oranda mağdur etmektedir. Özellikle onkoloji ilaçları, antibiyotikler, antidepresan ilaçları, çocuk ateş düşürücüleri, ağrı kesicileri ve antibiyotikleri, kulak damlaları, tansiyon ilaçları, göz damlaları ve mevsimsel grip ve soğuk algınlığı ilaçlarına erişimde ciddi sorunlar yaşanmaktadır.

Bazı hastalıkların tedavisi sırasında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde hayati önem taşıyan kan ürünlerinden bazıları piyasada hiç bulunmamaktadır.

Hastalarımızın ilaca erişimde yaşadıkları mağduriyetin sorumlusu eczacılar değildir. İlaç yokluklarının önüne geçilebilmesi için tüm paydaşların görüşleri alınarak İlaç Fiyat Kararnamesinde doğru bir sistem kurgulanmalıdır. Yaşanan bu soruna kalıcı ve gerçekçi bir çözüm bulunmazsa, vatandaşlarımızın ilaca erişimi her geçen gün daha da zorlaşacaktır.

-Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) karşıladığı çok sayıda ilaçta hastalarımızın ödemek zorunda kaldığı ilaç fiyat farkları gün geçtikçe artmaktadır. Eczanelerde hastane muayene ücreti, reçete ücreti gibi kalemleri ödemek durumunda kalan hastalarımız, bir de aldıkları ilaçlara yüksek fiyat farkı ödemektedir. Bazı ilaçlarda, SGK`nın karşıladığı tutarın daha fazlasını hastalarımız cebinden ödemek zorunda kalmaktadır. Hastalarımızın haklı isyanlarını eczacılara yansıtması dolayısıyla meslektaşlarımız da mağdur olmaktadır. Ancak bu mağduriyetin sorumlusu eczacılar değildir.

“HAK KAYIPLARININ ACİLEN GİDERİLMESİ İÇİN GEREKEN MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ İVEDİLİKLE YAPILMALI”

-Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ağustos tarihinde Resmî Gazete`de yayımlanan ve kamuda görev yapan sağlık çalışanlarının özlük haklarındaki usul ve esasları belirleyen ‘Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği`nin yarattığı hak kaybı, kamu eczacılarımız nezdinde halen devam etmektedir. Yönetmelikte yapılacağı belirtilen son değişiklik, stratejik personel olarak görev yapan kamudaki meslektaşlarımızın mağduriyetini gidermekten çok uzaktır. Emekli kamu eczacılarımızın uğradığı hak kayıplarının acilen giderilmesi için gereken mevzuat değişikliği ivedilikle yapılmalıdır.

-Uluslararası standartlarda kaliteli eczacılık eğitiminin sağlanması için kontrolsüz fakülte açılışlarına son verilmelidir. Alt yapıdan ve akademik kadrodan yoksun eczacılık fakültelerinin yerlerine ilaç Ar-Ge merkezi kurulmalı, mevcut eczacılık fakültelerinin kontenjanları kademeli olarak düşürülmeli ve eczacılık fakültelerine giriş için başarı sıralaması 50 bin ile sınırlı tutulmalıdır.

-Sunduğumuz sağlık hizmetinin kalite ve etkinliğini artıracak, eczane ekonomilerini salt ilaç fiyatlarına bağlı yapıdan kurtaracak yeni bir modelin geliştirilmesi için eczacıların sunduğu hizmetler karşılığında Meslek Hakkını almalarını sağlayacak çalışmalar, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği arasında ivedilikle başlatılmalıdır.

-Sağlığa ilişkin tüm ürünlerin sağlık profesyonellerinin danışmanlığı ve takibinde sunulması gerekir. Farmasötik formdaki gıda takviyelerinin Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılarak sadece eczanelerden, eczacı danışmanlığı ve takibinde halka sunulması yönünde gereken düzenlemelerin yapılması toplum sağlığının korunması açısından zorunludur.

Eczacı ve eczanelerin güvenilirliğini kullanarak sağlığı ticarileştiren başta sosyal medya hesapları ve internet satış platformları olmak üzere, her türlü alternatif satış kanalı oluşturma girişimine her daim karşı duracağız.

“MESLEĞE İLK ADIMLARINI ATAN YARDIMCI ECZACILARIMIZA DESTEK SAĞLANMALI”

-Eczaneler, 80 bini aşkın çalışanıyla ülkemizde önemli bir istihdam kaynağıdır. Mesleğimizi güçlü temeller üzerinde yükseltmek amacıyla, meslektaşlarımız eczanelerinde ayrıca ikinci ve yardımcı eczacı istihdam etmektedir. Mevzuatımıza göre söz konusu istihdam koşulları meslektaşlarımızın öz sermayesiyle karşılanmaktadır.

Bugün intörn hekimlere sağlanan asgari ücret desteğine benzer katkı ve hibelerin, mesleğe ilk adımlarını atan yardımcı eczacılarımıza sağlanması ve KOSGEB/İŞKUR gibi desteklerle eczane ekonomilerimizin güçlendirilmesi zaruri bir hal almıştır.

-Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan protokolde ödeme günleri netleştirilmeli, ödemeler merkezi sisteme bağlanmalı ve reçete başı hizmet bedeli verilmelidir.

“HAKKIMIZ OLANI ALANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Bizler; ‘Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmelidir` ana mesajıyla çıktığımız bu yolda, hastalarımıza ve mesleğimize duyduğumuz sorumlulukla; ilaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacılarının hak kayıplarına, eczacıların yok sayılmasına ve eczacılık mesleğinin değersizleştirilmesine hep birlikte ‘Dur!` diyoruz.

Hastalarımız, mesleğimiz ve en önemlisi daha sağlıklı bir toplum için tüm meslektaşlarımızla birlikte, Birlik`ten gelen gücümüzle 27 Kasım`da Büyük Eczacı Mitingi`nde Ankara`da olacağız. Hakkımız olanı alana kadar da bu mücadelemize devam edeceğimizi saygıyla duyururuz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA