8 Nisan 2025 Salı

15:37   TOROSLAR BELEDIYESI ARAÇ PARKıNı YENI ARAÇLARLA GÜÇLENDIRDI   14:26   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “SARAY`DA YAZıLAN POLITIKALAR HER SABAH HALKıN SOFRALARıNDAN BIR TABAK DAHA EKSILTIYOR"   14:10   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “HER YÖNÜYLE YAŞANABILIR BIR MEZITLI INŞA EDIYORUZ”   13:35   DÜNYA TURIZM YAZARLARı VE GAZETECILERI FEDERASYONU`NDAN TARSUS`A “GOLDEN APPLE” ÖDÜLÜ   12:49   LIMON IHRACATıNıN DURDURULMASıNA TEPKI... MERSIN ZIRAAT ODASı BAŞKANı YıLMAZ: "300 BIN TON LIMON DEPOLARDA ÇÜRÜR"   10:54   TUTUKLANAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ AILELERI HER GÜN "ÇOCUKLARıMıZ İÇIN BIR İMZA" ETIKETINDE BULUŞMA ÇAĞRıSı YAPTı   10:43   CHP`LI ERHAN ADEM`DEN LIMON IHRACATıNıN GEÇICI OLARAK YASAKLANMASıNA TEPKI: "BU ÜLKEDE TOPRAĞA EMEK VEREN INSANLARıN ALNıNıN TERI ZIYAN EDILEMEZ"   10:08   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı PROF. DR. İBRAHIM KABOĞLU: EN YOĞUN GÖZALTı VE TUTUKLAMA IŞLEMLERI İSTANBUL`DA GERÇEKLEŞMIŞTIR   09:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN GÜLNAR`A ATALıK TOHUM DESTEĞI    09:51   İSTANBUL TABIP ODASı: ADLI TıP KURUMU`NUN, MAHIR POLAT KARARı BIR AN ÖNCE AÇıKLANMALıDıR   09:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN KANUN TEKLIFI: "SIYASETÇILERIN MAL VARLıĞıNDAKI DEĞIŞIM DENETLENMELI"   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, SILIFKE ATAKENT ÇOCUK HOBI ATÖLYESI`NI HIZMETE AÇTı   09:18   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:05   BAKAN YERLIKAYA, TÜRK POLIS TEŞKILATı`NıN 180`INCI YıLıNı KUTLADı   09:01   İMAMOĞLU`NUN AVUKATLARıNDAN RTÜK`E "YAYıN ILKELERINE AYKıRıLıK" BAŞVURUSU: TRT HABER, HABERTÜRK VE CNNTÜRK`ÜN DE ARASıNDA OLDUĞU 9 KANAL IÇIN YAPTıRıM ISTENDI   23:35   TKP BEŞIKTAŞ`TA “DIZ ÇÖKMÜYORUZ” EYLEMI GERÇEKLEŞTIRDI: “BU DÜZEN SÜRSÜN DIYE DIZ ÇÖKMEMIZI ISTIYORLAR; ENINDE SONUNDA BU DÜZENI MUTLAKA DEĞIŞTIRECEĞIZ”   22:11   TKP`DEN IKTIDARA TEPKI: “SIZE DEĞIL KURTULUŞ SAVAŞı KAHRAMANLARıNA DIZ ÇÖKERIZ”   13:49   YENIŞEHIR BELEDIYESI EV SAHIPLIĞINDE DÜZENLENEN NEVIT KODALLı ÇOKSESLI KOROLAR FESTIVALI SONA ERDI   13:20   EKREM İMAMLOĞLU: "MAHIR POLAT`ı, PıRıL PıRıL GENÇLERIMIZI SERBEST BıRAKıN"   12:37   CHP`NIN 21`INCI OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı... CHP PARTI MECLISI`NE 11 YENI ÜYE GIRDI. YENI MYK`NıN CUMARTESI GÜNÜ AÇıKLANMASı BEKLENIYOR  
 
     
   

BÜLENT TEZCAN`DAN "ALMANYA PARLAMENTOSU`NDA İNSANLAR DONUYOR" DİYEN NURETTİN CANİKLİ`YE: “BU KADAR YALANI BİR ARAYA GETİREBİLME YETENEĞİ HERHALDE YETENEK YARIŞMASI OLSA BUNLARI BİRİNCİ YAPAR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli`nin “Bugün Almanya Parlamentosu`nda insanlar donuyor, milletvekilleri donuyor çalışma yapamıyorlar” sözlerine tepki gösterdi. Tezcan, “Bu kadar yalanı söyleyebilme ve bir araya getirebilme yeteneğini gördükten sonra insan şunu düşünüyor, Avrupa bunlara özense özense bu AK Partililerin yalan söyleme yeteneğine özenir, başka bir şeye özeneceklerini zannetmiyorum. Bu kadar yalanı bir araya getirebilme yeteneği herhalde yetenek yarışması olsa bunları birinci yapar” dedi. Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu ise “Gördüğünüz gibi donmadık, çok iyi bir ortamda çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 16:14   Okunma : 500

Haber: MAHİR BAĞIŞ - Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli`nin “Bugün Almanya Parlamentosu`nda insanlar donuyor, milletvekilleri donuyor çalışma yapamıyorlar” sözlerine tepki gösterdi. Tezcan, “Bu kadar yalanı söyleyebilme ve bir araya getirebilme yeteneğini gördükten sonra insan şunu düşünüyor, Avrupa bunlara özense özense bu AK Partililerin yalan söyleme yeteneğine özenir, başka bir şeye özeneceklerini zannetmiyorum. Bu kadar yalanı bir araya getirebilme yeteneği herhalde yetenek yarışması olsa bunları birinci yapar” dedi. Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu ise “Gördüğünüz gibi donmadık, çok iyi bir ortamda çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli`nin geçen günlerde TBMM Genel Kurulu`ndaki; “Bugün Almanya Parlamentosu`nda insanlar donuyor, milletvekilleri donuyor çalışma yapamıyorlar” sözlerini değerlendirdi. Tezcan, Canikli`nin yaptığı konuşmaya şaşırdığını belirterek şunları söyledi:

“BU KADAR YALANI NEREDEN BULUYORLAR ANLAMAKTA ZORLANIYORUM”

“Bize halinize şükredin dedi, bu kadar yalanı nereden buluyorlar anlamakta zorlanıyorum. Genel Başkanları Tayyip Erdoğan çıktı; ‘Avrupa benzin kuyruklarından geçilmiyor, benzin bulamadılar` dedi. Ondan sonra böyle olmadığı ortaya çıktı bütün Avrupa güldü. Bir kadın kolları başkanları çıktı; ‘İngiltere`de marketlerde raflar boş. Bir maldan iki tane vermiyorlar` dedi. Bunun da yalan olduğu ortaya çıktı. Şimdi de Nurettin Canikli çıktı bütçe konuşmasında; ‘Alman Parlamentosu`nda soğuktan donuyorlar, siz halinize şükredin, biz halimize şükredelim Türkiye böyle iyi` diye.

“BU KADAR YALANI BİR ARAYA GETİREBİLME YETENEĞİ HERHALDE YETENEK YARIŞMASI OLSA BUNLARI BİRİNCİ YAPAR”

Yalan konusunda çok maharetliler. İkide bir çıkıp diyorlar ki ‘Almanya bize özeniyor, Avrupa bize özeniyor` diye. Bu kadar yalanı gördükten sonra, bu kadar yalanı söyleyebilme ve bir araya getirebilme yeteneğini gördükten sonra insan şunu düşünüyor, Avrupa bunlara özense özense bu AK Partililerin yalan söyleme yeteneğine özenir, başka bir şeye özeneceklerini zannetmiyorum. Bu kadar yalanı bir araya getirebilme yeteneği herhalde yetenek yarışması olsa bunları birinci yapar.”

CHP Berlin Birlik Başkanı Kenan Kolat, Canikli`nin Almanya`da parlamentoda milletvekillerinin “donduğu” iddiasına şu yanıtı verdi:

“SÖYLENENLERİN BURADAKİ GERÇEKLERLE HİÇBİR İLGİSİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

“Adalet ve Kalkınma Partisi`nin bazı milletvekillerinin parlamentoda bazı konuşmalar yaptıklarını görüyoruz, duyuyoruz, izliyoruz. Gerçekten şaşkınlığa uğruyorum, Almanya`da yaşayan bir kişi olarak. Söylenenlerin buradaki gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Özellikle son günlerde Alman Parlamentosu`ndaki durumla ilgili bir açıklama yapan Nurettin Canikli`nin gerçekten gerçek olmayan açıklamaları üzerine ben de Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu`na sordum.”

Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu ise Canikli`nin sözlerinin yalanlayarak şunları söyledi:  

“GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ DONMADIK, ÇOK İYİ BİR ORTAMDA ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”

“Bir televizyon kanalında izledim AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli bizim Alman Federal Parlamentosu`nda donduğumuzu söylemiş. Tabii ki gördüğünüz gibi donmadık, çok iyi bir ortamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Alman Federal Parlamentosu`nda onlarca Türk kökenli milletvekili var. Sayın milletvekili keşke onlardan birini arayıp bilgi edinseydi. Bu arada Türk toplumuna bir mesaj iletmek istiyorum, Alman vatandaşlığına geçmesinin kolaylaştırılması ve çifte vatandaşlığın uygulaması konusunda çalışmalarımızı başlattık. İnşallah 2023 senesinde bu kanunları gerçekleştirebileceğiz.”

Canikli, geçen pazartesi günü TBMM Genel Kurulu`nda bütçe görüşmeleri sırasında şunları söylemişti:

“ALMANYA PARLAMENTOSU`NDA İNSANLAR DONUYOR”

“Düşük faiz politikası uygulanmamış olsaydı bile bugün enflasyon oranı yüzde 70`in üzerinde gerçekleşecekti. Sadece enerji ürünlerinin uluslararası piyasa fiyatındaki artıştan kaynaklanan enflasyonun Türkiye`ye yansıması yüzde 30`un üzerindedir. Yüksek fiyatla bunu bulamayanlar bile var bugün Almanya Parlamentosu`nda insanlar donuyor, milletvekilleri donuyor çalışma yapamıyorlar. Yüksek fiyatla enerjiye bile ulaşamıyorlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA