Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesi, farklı eğitim programlarıyla çalışmalarına devam ediyor.
Geleceğin bilim insanlarının ortaya çıkması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesi`nde, farklı şehirlerde üniversitelerde okuyan ve yarıyıl tatili için ailelerinin yaşadığı Tarsus`a gelen üniversite öğrencilerine yönelik 4 günlük eğitim programı düzenlendi.
Programa, Tarsus Üniversitesi`nde okuyan öğrenciler de katılım gösterdi. Atölyede daha önceden eğitim almaya başlayan lise öğrencilerinin de ‘Bilimde Mesafeler Engel Değil Projesi` kapsamında destek verdiği programda, üniversite öğrencilerine ileri seviyede robotik kodlama, teknoloji becerilerini geliştirme, 3 boyutlu tasarım, vex robotics turnuvalarına hazırlık ve yazılım geliştirme konularında destekleyici bilgi sunumu yapıldı.
Bilgisayar mühendisliğinden bilgisayar programcılığına, fen bilgisi öğretmenliğinden edebiyata kadar farklı bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerinin katıldığı çalışmada, ekran sunumlarının ardından uygulamalı faaliyetler gerçekleştirildi. Eğitim programı sonunda öğrencilere katılım sertifikası verilecek.
AŞKIN: “ÖĞRENCİLERİN BECERİLERİNİ DAHA İLERİ SEVİYEYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”
Büyükşehir Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Emre Aşkın, yapılan çalışmanın ayrıntılarını paylaşarak, “Sömestir dönemi olduğu için memleketimizin öğrencileriyle bugün bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İleri seviyede robotik kodlama eğitimi gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim kapsamında çocuklara vex roboticsin turnuvalarına hazırlık, yazılım geliştirme ve 3 boyutlu tasarım gibi konularda eğitimler vermekteyiz. Bu eğitimlerle birlikte öğrencilerin bu alandaki becerilerini daha ileri seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Çünkü bu 2014 yılından beri ülkemizde trend bir konu” dedi.
Öğrencilerle birlikte bu alandaki çalışmalara destek sağladıklarını belirten Aşkın, “Bugün burada eğitmen olarak tek değilim. Liseli öğrencilerim de var. Daha önceden eğitim alan öğrencilerimizle birlikte bu çalışmayı organize ettik. Yürüttüğümüz ‘Bilimde Mesafeler Engel Değil Projesi` ile bunu birleştirerek farklı bir eğitim modeli kurguluyoruz. Burada biyoküler, genetik mühendisliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar programcılığı, bilgisayar mühendisliği gibi çeşitli farklı bölümlerden gençler var. Gençlerin heyecanını paylaşıyoruz” diye konuştu.
“FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜME DE ÇOK KATKISI OLDUĞUNA EMİNİM”
Mersin Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Beyza Nur Tokataş, programın kendisine çok faydalı olacağına inandığını söyleyerek, “Robotik kodlama eğitimini instagramda gördüm, katılmak istedim. Mersin`de oturuyorum, bu eğitim için Mersin`den gelip gidiyorum. Çok güzel ilerliyor. Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümüme de çok katkısı olduğuna eminim, olacağını da hissediyorum. Öğrencilerin hep ileri yeni nesil olmalarını istiyoruz ama bizler öğretmenler olarak kendimizi de geliştirmeliyiz. Teşekkür ederim, çok güzel bir etkinlikti” diye konuştu.
“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR EĞİTİM ALMAMIŞTIM”
Pamukkale Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri son sınıf öğrencisi İlkay Ersoy da “Sömestir tatilinde evime geldiğimde instagram adresinden Büyükşehir Belediyesi`nin üniversite öğrencilerine yönelik. robotik kodlama eğitimi olduğunu gördüm. Kaydoldum.Şu an ikinci günündeyiz çok güzel bir eğitim. Daha önce böyle bir eğitim almamıştım” diye konuştu.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÇOK BÜYÜK İMKANLAR SAĞLADI”
Aslen Şanlıurfalı olan ve Tarsus Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü`nde okuyan Sedat Basık ise “Büyükşehir Belediyemize buradan teşekkür ederim. Gerçekten de üniversite öğrencilerine çok büyük imkanlar sağladılar. Abonman olarak, çamaşır kafe olarak çok güzel imkanlar sağladılar. Onlara teşekkür ederim” dedi.