26 Eylül 2024 Perşembe

01:24   GALATASARAY SAHASıNDA PAOK`U 3-1 MAĞLUP ETTI   22:40   GALATASARAY KADıN FUTBOL TAKıMı, ŞAMPIYONLAR LIGI`NE KATıLAN ILK TÜRK KADıN TAKıMı OLDU   21:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KıBRıS BARıŞ HAREKATı`NA “IŞGAL” DIYEN KıBRıS RUM KESIMI TEMSILCISINE TEPKI: “HEM TÜRKLERE HEM RUMLARA BARıŞ GETIRMEK IÇIN YAPıLDı"   18:52   YALÇıN KARATEPE: BDDK BAŞKAN YARDıMCıSı AYDıN`ıN KENDI ÖZEL DÜĞÜNÜNE, DENETLEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU BANKALARıN GENEL MÜDÜRLERINI DAVET ETMESI VE BU KIŞILERIN DÜĞÜNE KATıLMALARı TAM ANLAMıYLA BIR SKANDALDıR   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÇOCUKLARıMıZı DÜŞÜNEREK GÜNDÜZ BAKıMEVINI AÇıYORUZ"   17:39   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "HAMAS`A BIR TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK BAKMıYORUM"   16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:37   ÇERKEZOĞLU, SARAÇHANE`DEN IKTIDARA SESLENDI   16:24   FERNAS MADENCILIK IŞÇILERI SOMA`DAN ANKARA`YA YÜRÜYOR... "BIZI INSAN OLARAK GÖRMÜYORLAR Mı? ÖLÜM OLSA BU IŞIN UCUNDA BEN GIDECEĞIM"   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "İTFAIYE TEŞKILATıMıZLA GURUR DUYUYORUM"   16:05   SILAHLı POZLARıNı SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞAN YUNUS EMRE GEÇTI`NIN KUZENI K.G. DE GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA SUÇTAN KAYDı OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı   16:03   AYSU BANKOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ABD GEZISINI ELEŞTIRDI: “ÇOCUKLAR KÖYDEN OKULA GIDEMIYOR, SARAY AHALISI 12 BIN KILOMETRE ÖTEDE FOTOĞRAF ÇEKTIRMEK IÇIN MILYONLAR SAVURUYOR“   15:28   DEPREMDE CENAZELER KARıŞTı, GERÇEK 19 AY SONRA ORTAYA ÇıKTı   15:22   ANTALYA İKLIM DEĞIŞIKLIĞINE UYUMDA SU YÖNETIMI ÇALıŞTAYı... GÖKAN ZEYBEK: "CHP BELEDIYECILIĞI, YETIŞTIRDIĞI NITELIKLI KADROLARLA TÜRKIYE`YI ÇOK DAHA IYI YÖNETEBILECEĞININ GÖSTERGESIDIR``   15:12   BITLIS`TE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   15:08   YENILENEN SPRINTER PANELVANLAR, TÜRKIYE`DE KARAVAN PAKETI VE KARAVANA ÖZEL OPSIYONLARı ILE SATıŞTA   14:48   ANKARA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN OKULLARA TEMIZLIK MALZEMESI YARDıMı... MANSUR YAVAŞ: ``EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI VE SAĞLıKLı BIR GELECEK ADıNA KARARLıLıKLA ILERLIYORUZ``  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU, MERSİN`DE MUHTARLARLA BULUŞTU… KOCAYER MAHALLESİ MUHTARI ÖZTÜRK: “GİRDİ MALİYETLERİ İLE BAŞ EDEMEZ OLDUK. ÇÖZECEĞİNİ BİLİYORUZ. ÇİFTÇİLER OLARAK SİZDEN UMUTLUYUZ”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin`de muhtarlar ile bir araya geldi. CHP`nin Muhtarlar Buluşması`nda söz alan Mezitli Kocayer Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Öztürk, Mersinlilerin geçim kaynağının çiftçilik olduğunu söyledi ve “Çiftçiler olarak biz artık girdi maliyetleri ile baş edemez olduk. Özellikle gübre, ilaç, mazot… Son zamanlarda elektrik ya da sulamaya yapılan zamlardan dolayı zordayız. Sizin bunları çözeceğinizi biliyoruz. Çiftçiler olarak sizden umutluyuz” dedi.

 

Tarih : 27 Ocak 2023 Cuma 16:46   Okunma : 963

Haber: MAHİR BAĞIŞ -  Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin`de muhtarlar ile bir araya geldi. CHP`nin Muhtarlar Buluşması`nda söz alan Mezitli Kocayer Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Öztürk, Mersinlilerin geçim kaynağının çiftçilik olduğunu söyledi ve “Çiftçiler olarak biz artık girdi maliyetleri ile baş edemez olduk. Özellikle gübre, ilaç, mazot… Son zamanlarda elektrik ya da sulamaya yapılan zamlardan dolayı zordayız. Sizin bunları çözeceğinizi biliyoruz. Çiftçiler olarak sizden umutluyuz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Mersin`de Muhtarlar Buluşması`na katıldı. Kılıçdaroğlu`nun bir araya geldiği muhtarlar söz alarak kendilerinin ve mahallelerinin sorunlarını anlattı. CHP liderine hitap eden bazı muhtarlar şunları dile getirdi:

Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan: “EYT`li muhtarlardan birisiyim. Yaklaşık 12 yıl SSK`lı çalışmış, daha sonra muhtarlıktan dolayı Bağ-Kur`a geçmiş bir muhtarım. Herkes 5000 iş gününden emekli oluyorken Bağ-Kur ve SSK`nın birleşmesi ile 7200 iş günü istiyorlar benden. Benim 7200 iş günüm dolmadı. Burada daha büyük bir haksızlık var. Bunun giderilmesini talep ediyorum. Belki benim gibi başka muhtar arkadaşlarım da vardır, daha önce sigortalı çalışıp sonra Bağ-Kur`lu olup prim gününün arttığı. Toplumda derin bir yoksulluk var, her gün muhtarlığımıza ulaşan icra kağıtları… Bunların gelmesi ile aile içi, kadına şiddet… Bunun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.”

Batman Merkez Köprüköy Muhtarı İdris Dizen: “Son iki aydır Batman`da 20-23 yaşlarında 6-7 genç üniversite mezunu, intihar etmiştir. Batman halkı olarak benim köyümde şu ana kadar CHP`ye hiç oy çıkmadı ama bu saatten sonra var gücümüzle size çalışacağız. Biz size çalıştıktan sonra görev artık sizindir. Sizin de özellikle bu üniversite mezunu gençlerimizin bir iş sahası olabilmesi için herhangi bir düşünceniz var mı? Bu ülke sorunlarına herhangi bir çözüm bulabilecek misiniz Sayın Genel Başkanım?”

Mezitli Kocayaer Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Öztürk: “Mersin 12 ay boyunca üretim yapan bir şehirdir. Narenciyesinden tut domates şeftali muz aklınıza ne gelirse burada yetişmektedir. Ancak çiftçiler olarak biz artık gidi maliyetleri ile baş edemez olduk. Özellikle gübre, ilaç, mazot… Son zamanlarda elektrik ya da sulamaya yapılan zamlardan dolayı zordayız. Sizin bunları çözeceğinizi biliyoruz. Çiftçiler olarak sizden umutluyuz. Hazine arazilerini tarıma açtık deniliyor ama ben kırsalda oturuyorum, yıllardır kullanırız, son zamanlarda Milli Emlak aracılığı ile sökmeye başladılar. Ya kiralayın bize verin biz kullanacağız diyoruz, olmaz keseceğiz, sonra müracaat edersiniz diyorlar. Yılların emeği var orada, tekrar ekmek yıllarımızı alır. Bununla ilgili sizden söz istiyoruz, siz bu sözleri bize verin biz de sizin her zaman yanınızdayız Sayın Genel Başkanım.”

Yenişehir İnsu Köyü Muhtarı Sadettin Kök: “30-40 tane küçükbaş hayvancılıkla uğraşan arkadaşımız vardı şu anda 7-8`e düştü. Girdi maliyetleri yüksek olduğu için artık küçükbaş hayvancılık düştüğü için etler mutfağa girmez oldu. Mümkün olduğu kadar sizin cumhurbaşkanı olarak gördüğümüzde et 100 lirayı geçmezse, her mutfağa et gitmesini sağlarsanız ben şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Çiftçilik de artık bu memlekette yapılamaz hale geldi. Buğday, arpa ekmekten başka çaresi yoktu vatandaşların, şu anda araziler boş durumda.”

Batman Hasankeyf Belediye Meclis Üyesi Abdullah Tarhan: “6 ay önce AK Parti`den istifa ettim. Gerek il teşkilatı gerek ilçe teşkilatı olsun, partiyi aile şirketine çevirdiler. Gelen yardımları, kadroları bu benim kardeşim, amcaoğlum, akrabam… Ben de dayanamayıp istifa ettim. Şu anda da belediye meclis üyesiyim, meydanı onlara bırakmayacağım. 50 yıllık belediyeciyim. Sayın Genel Başkanımın dürüstlüğünü görerek, siyasetini benimseyerek yanında beraberce çalışmak istedim. Yüce Mevla`m milletimizi takkeliden, tekkeliden ve takunyalının şerrinden korusun inşallah.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA