29 Nisan 2025 Salı

13:31   ALI ÖZTUNÇ: JAMMER KULLANMAK İMAMOĞLU`NA YASAK AMA BILAL ERDOĞAN`A SERBEST, ÖYLE MI? ERDOĞAN AILESINE, AK PARTILILERE SERBEST AMA MUHALIFLERE YASAK   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE`DE MEYDANLARıN NE ZAMAN VE NE KADAR DOLACAĞıNA ARTıK SIZ KARAR VERMIYORSUNUZ, BIZ KARAR VERIYORUZ”   13:10   İBB 2. DALGA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN 4 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı, 48 KIŞININ SAVCıLıK IFADESI BAŞLADı   12:11   ÜMIT ÖZDAĞ SAVUNMA YAPTı   11:24   ERHAN ADEM: "DON ZARARıNDAN ETKILENEN TÜM ÜRETICILER IÇIN HıZLı, ETKIN VE ADIL DESTEK MEKANIZMALARı DERHAL DEVREYE SOKULMALıDıR"   11:19   CHP, ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI ESILA AYıK`ıN TUTUKSUZ YARGıLANMASı IÇIN TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NA BAŞVURDU   10:47   CAN ATALAY: "İKI CESUR KADıN VEKIL ANAYASA`NıN AYAKLAR ALTıNA ALıNMASıNA BOYUN EĞMEDILER"   10:46   KANADA SEÇIMLERI... LIBERAL PARTI, ILK SONUÇLARA GÖRE SEÇIMIN GALIBI ANCAK TEK BAŞıNA IKTIDAR OLAMıYOR   10:26   ÜMIT ÖZDAĞ`ıN "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA YARGıLANDıĞı DAVA BAŞLADı   10:25   AHMET DAVUTOĞLU: "KANAL İSTANBUL `KALAN İSTANBUL`U DA YOK EDECEK"   09:27   MERSIN SAHILLERI PLASTIKSIZ GELECEĞE HAZıRLANıYOR   09:21   MERSIN`DE 15. GEZENDE ERIK FESTIVALI RENKLI ETKINLIKLERE SAHNE OLDU   09:18   HÜDA PAR GENEL BAŞKANı ZEKERIYA YAPıCıOĞLU: “CUMHURBAŞKANLıĞı HÜKÜMET SISTEMININ KAĞıT ÜSTÜNDEKI HALIYLE UYGULAMA BIRBIRINE ÇOK BENZEMIYOR. SISTEM REVIZE DE EDILEBILIR, PARLAMENTER SISTEME DÖNÜŞ DE YAPıLABILIR”   08:54   CHP`DE GÜNDEM İBB OPERASYONLARı: “DOSYAYı DOLDURMA TELAŞı VAR AMA ÇUVALLıYORLAR”   01:53   ÖZGÜR ÖZEL`DEN `JAMMER` TEPKISI: CUMHURBAŞKANı HANGI IHTIYAÇTAN KULLANıYORSA, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ DA O IHTIYAÇTAN KULLANıYOR   01:47   AYM, CHP`LI MILLETVEKILLERININ "İŞSIZLIK SIGORTASı KANUNU ILE BAZı KANUNLARDA DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR KANUN"UN BAZı MADDELERININ IPTALI IÇIN YAPTıĞı BAŞVURUYU REDDETTI   01:01   AYM, TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI KANUNU`NUN 39. MADDESINI ANAYASA`YA AYKıRıLıK SEBEBIYLE IPTAL ETTI   22:07   GÖZTEPE, RAMS BAŞAKŞEHIR`I 4-1 MAĞLUP ETTI   21:34   UEFA GENÇLIK LIGI`NIN FINALINDE TRABZONSPOR, BARCELONA`YA 4-1 MAĞLUP OLDU   21:05   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN `JAMMER` AÇıKLAMASı: ÖLÇÜLÜ VE ORANTıLı BIR KORUMA TEDBIRI OLARAK GERÇEKLEŞTIRILMIŞTIR  
 
     
   

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DEPREM BÖLGESİ HATAY`DA SAHRA HASTANESİ KURUYOR


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antakya`da oluşturduğu çadır kentte depremzedelerin tedavisi için mobil ameliyathaneli sahra hastanesini hizmete almaya hazırlanıyor. Revirde depremzedelerin tedavilerini yapan Eşrefpaşa Hastanesi sağlık ekiplerinin aldığı önlemlerle ise salgın hastalıkların önüne geçilmeye çalışılıyor. Başkan Tunç Soyer, “Sağlık hizmetlerinin kapsamını genişleterek kalıcı olarak sürdürmeye kararlıyız” dedi.

 

Tarih : 18 Şubat 2023 Cumartesi 15:13   Okunma : 556

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antakya`da oluşturduğu çadır kentte depremzedelerin tedavisi için mobil ameliyathaneli sahra hastanesini hizmete almaya hazırlanıyor. Revirde depremzedelerin tedavilerini yapan Eşrefpaşa Hastanesi sağlık ekiplerinin aldığı önlemlerle ise salgın hastalıkların önüne geçilmeye çalışılıyor. Başkan Tunç Soyer, “Sağlık hizmetlerinin kapsamını genişleterek kalıcı olarak sürdürmeye kararlıyız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin deprem bölgesinde hizmet vermek üzere bölgeye yolladığı sayısı bine yaklaşan personel arasında Eşrefpaşa Hastanesi`ne bağlı sağlık ekipleri de bulunuyor. Hatay Expo alanında kurulan koordinasyon merkezinde hekimler muayene ve tedavi hizmetlerini sürdürürken, salgın hastalıklara karşı da önleyici çalışmalar yürütüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şu anda revir olarak hizmet veren, kısa süre içinde sahra hastanesine dönüşecek merkezi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Devrim Demirel ile inceledi. Başkan Soyer, bölgede bir sahra hastanesi kurmak üzere hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek “Sağlık hizmetimizin kapsamını genişleteceğiz. Bu hizmetleri geçici değil, kalıcı olarak sürdürmeye kararlıyız” dedi. 

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Devrim Demirel de röntgen hizmeti ve küçük ameliyatların yapılacağı birimin de sahra hastanesinin yanında kurulacağını söyledi.

SALGIN HASTALIKLARA KARŞI MÜCADELE

Çadır kentteki sağlık durumu hakkında bilgi veren Eşrefpaşa Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Öner Özer, “Depremzedelerin sağlığını korumak için buradayız. Salgın hastalıklar en çok yiyecek içecek gibi gıda yoluyla ve yakın temasla bulaşıyor. Fakat aldığımız önlemler sayesinde kış döneminde oluşan normal enfeksiyonlar var. Gıda konusunda belediyemiz bütün aşevi prosedürlerini uyguluyor. Ortak hijyenik bir yemek dağıtım sistemi kuruldu. Bunların dışında daha çok kronik rahatsızlıklar ve psikolojik travmalarda artış var. Bu yüzden de gerekli önlemleri alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEKİMLER BRANŞLARINDA MUAYENEYE DEVAM EDİYOR”

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Artun Aydın ise “Yaralı depremzedeleri tedavi ediyoruz. Çocuk hekimi, dahiliye hekimi, enfeksiyon hastalıkları hekimlerimiz var. Onlar da kendi branşlarında çalışmalarını sürdürüyor. Kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaçları düzenli veriliyor, muayeneleri yapılıyor. Salgın tehdidine karşın çadırların arasında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Depremzedelerimize hijyen paketleri, maske, eldiven ve dezenfektan veriyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA