22 Eylül 2024 Pazar

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN İZMİR`DEN “SESSİZ ÇIĞLIK” YÜKSELDİ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için başlatılan “Sessiz Çığlık” buluşmasına katıldı. Çok büyük acıların yaşandığını belirten Soyer, “Bu acılar kader olmadığı için sebeplerini ortadan kaldırmak mümkün. Dirençli kentler yaratmak, dirençli bir ülke yaratmak mümkün. Bunu yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 15 Mart 2023 Çarşamba 01:35   Okunma : 483

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için başlatılan “Sessiz Çığlık” buluşmasına katıldı. Çok büyük acıların yaşandığını belirten Soyer, “Bu acılar kader olmadığı için sebeplerini ortadan kaldırmak mümkün. Dirençli kentler yaratmak, dirençli bir ülke yaratmak mümkün. Bunu yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Deprem Koordinasyonu tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden on binlerce kişiyi anmak için 6 Mart`ta başlayan “Sessiz Çığlık” buluşmasına katıldı. 30 Ekim 2020`de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 117 kişi anısına İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bayraklı Deprem Anıtı`ndaki buluşmada, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da yer aldı. Katılımcılar hayatını kaybeden depremzedeler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

“UNUTMAMALIYIZ”

Deprem felaketinde çok büyük acıların yaşandığını belirten Başkan Tunç Soyer, “Depremde ölmek kader değil. Depremde ölmemek için yapılacaklar var. Yapılması gerekenler var. Bu büyük felaket, büyük bir faciaya dönüşmeyebilirdi. Yanlış politikalar, yanlış tercihler sonucu yaşandı bütün bunlar. Bunun için yapılması gereken şey; unutmamak. Bu memlekette yaşayan herkesin hafızasını diri tutmak için, yaşanan acıları unutturmamak, sebepleri üzerine kafa yormak için çabalayan herkese teşekkür ediyorum. Hiç kimse enseyi karartmasın. Bu acılar kader olmadığı için sebeplerini ortadan kaldırmak mümkün. Dirençli kentler yaratmak, dirençli bir ülke yaratmak mümkün. Bunu yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DIŞARIDA BİRİLERİ VAR”

İzmir Deprem Koordinasyonu adına konuşan Helil İnay Kınay da “Yaşadığımız her depremde, enkaz altında ‘Sesimi duyan var mı` cümlesini duyardık. Bu afette ‘Dışarda bizi duyan var mı` dendi. Depremin birinci ayında, 6 Mart`ta biz dışarda ‘bu sesi duyuyoruz, buradayız, bütün acıları paylaşıyoruz. Bu acı hepimizin acısı diyerek` sessiz çığlıklarımızı paylaştık. Enkazın altından duyulamayan ses olmak istedik. Ellerimizi bırakmıyoruz demek istedik. Bugün burada depremde sesini duyuramayanların sesi olmak için, enkazdan duyulamayan sesi bizlerin duyduğunu, burada olduğumuzu, dışarda birilerinin olduğunu paylaşmak için buradayız. Birbirimizin elini bırakmayacağız” dedi.

ADIYAMAN`DAN GELEN DEPREMZEDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Adıyaman`dan İzmir`e gelen depremzede Abidin Harputluoğlu ise yaşanan sorunlara değinerek, şunları söyledi:

“Deprem öldürmedi. Bölgeye çok geç yardım geldi. İnsanlar donarak öldü. Umarım kimse böyle bir şey yaşamaz. Ben depremden sonra İzmir`e geldim. Bedensel engelliyim. Başkanımıza teşekkür ediyorum, bana hayatımı kolaylaştırması için akülü araba tahsis etti.”

Konuşmaların ardından Başkan Soyer İzmir Deprem Anıtı`na karanfil bıraktı. Katılımcılar da mum yakarak ve karanfil bırakarak depremzedeleri andı. 6 Mart`ta başlatılan Sessiz Çığlık buluşması, 16 Mart saat 20.00`de Gündoğdu Meydanı`ndaki nöbetle son bulacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA