22 Kasım 2024 Cuma

16:04   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NDAKI KAVGA... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ: "YAŞANAN GÖRÜNTÜLER FEVKALADE ÜZÜNTÜ VERICIDIR"   15:06   MİT BAŞKANı KALıN, ÖZGÜR ÖZEL VE KURMAYLARıNA "TERÖR ÖRGÜTLERININ FAALIYETLERI" IÇERIKLI SUNUM YAPTı...   12:18   CHP`LI BAŞARıR`DAN BAKAN YERLIKAYA`YA: "MECLIS ODALARıNı DINLIYORSUNUZ, TELEFONLARı DINLIYORSUNUZ"   11:58   ``CEMAATE AIT EVDE ÇıKAN YANGıNDA`` ÖLEN IKI IŞÇININ AILELERININ AVUKATı REŞITOĞLU: "İŞÇILER BARAKA BIR EVDE, SIGORTASıZ ŞEKILDE, UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK ÇALıŞTıRıLMıŞ VE ÖLÜME TERK EDILMIŞTIR"   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÇAMLıYAYLA`DAKI ÖĞRENCILERE EĞITIM DESTEĞI   09:33   SILIFKE BELEDIYESI ZABıTA EKIPLERINDEN MARKETLERE SıKı DENETIM   09:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, BÜNYESINE YENI SANATÇıLAR KAZANDıRıYOR    03:38   BAŞKAN KıRıLMAZ:YıLDıZLAR, GÖKYÜZÜNDEKI SONSUZ UMUTLARı TEMSIL EDER   01:04   CHP LIDERI ÖZEL`IN, ``ERDOĞAN PAZARA GIDEMEZ`` ÇıKıŞıNA PAZAR ESNAFıNDAN DESTEK: PAZARA SOKMAZLAR BU FIYATLARLA, ERDOĞAN BU DÖNEM GITTI GIDECEK   21:25   TBMM GENEL KURULU... CHP`LI KıŞ: “AKP`NIN YÖNETIM ANLAYıŞı HALKTAN KOPUK VE ISRAFÇı BIR DÜZENDIR”   18:01   MUAZZEZ İLMIYE ÇıĞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   18:01   MUAZZEZ İLMIYE ÇıĞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   17:26   MESKİ`NIN 2025 YıLı BÜTÇESI, 10 MILYAR 749 MILYON 950 BIN TL OLARAK BELIRLENDI… VAHAP SEÇER: “FIYATLARı YÜKSELTME, ARTıRMA GIBI BIR DÜŞÜNCEMIZ OLMAZ”   16:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL`DEN TEĞMENLERE DESTEK   15:50   TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK GENEL BAŞKANLARı "VERGIDE ADALET" VE ``DÜŞÜK ÜCRETLER`` GÜNDEMLERIYLE MECLIS`TE DEM PARTI ILE GÖRÜŞTÜ   15:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “KONSERLERIMIZ DE FESTIVALLERIMIZ DE DEVAM EDECEK”   15:10   ÖZGÜR ÖZEL: "ESENYURT`TA YAPıLACAK ILK SEÇIMDE DEMOKRASI TOKADıNı ALNıNıZıN ORTASıNA YIYECEKSINIZ"   15:05   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA SESLENDI   13:51   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: TOROSLAR’ıN TEK KURUŞUNU PEŞKEŞ ÇEKMEYIZ   13:02   YENIDOĞAN ÇETESI DAVASı`NıN ILK DURUŞMASı DÜNYA BASıNıNDA YANKı BULDU  
 
     
   

SİBEL ÖZDEMİR`DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN OY KULLANABİLMESİ İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI: “BİR AN EVVEL YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI ALINMALI YA DA ÖĞRENCİLER İÇİN SEÇİM TAKVİMİNDE REVİZYON YAPILMALI”


CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Seçim dönemindeyiz, seçim takvimi başladı ve seçmenler için adres değişikliğinin son günü de 2 Nisan. Seçimde oy kullanacak olan üniversite öğrencilerinin seçim günü ikamet adreslerinin netleşmesi noktasında, yüz yüze eğitim kararı noktasında hızlıca bir karar verilmesi gerekiyor. Bir an evvel, deprem bölgesi başta üzere tüm ülkede yüz yüze eğitim kararı verilerek üniversite öğrencilerinin de ikametgahlarının belirlenmesi noktasında hızlıca bir karar alınmalı ya da üniversite öğrencileri için takvimde revizyon yapılmalı” dedi.

 

Tarih : 29 Mart 2023 Çarşamba 18:45   Okunma : 441

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Seçim dönemindeyiz, seçim takvimi başladı ve seçmenler için adres değişikliğinin son günü de 2 Nisan. Seçimde oy kullanacak olan üniversite öğrencilerinin seçim günü ikamet adreslerinin netleşmesi noktasında, yüz yüze eğitim kararı noktasında hızlıca bir karar verilmesi gerekiyor. Bir an evvel, deprem bölgesi başta üzere tüm ülkede yüz yüze eğitim kararı verilerek üniversite öğrencilerinin de ikametgahlarının belirlenmesi noktasında hızlıca bir karar alınmalı ya da üniversite öğrencileri için takvimde revizyon yapılmalı” dedi.

CHP, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki üniversite binalarının incelenerek öğrencilerin karşılaştığı sorunların araştırılması için daha önce verdiği önergenin TBMM Genel Kurulu`nda bugün görüşülmesini önerdi. Önerge üzerine söz alan Sibel Özdemir, şunları söyledi:

“Bu yönetim sistemiyle birlikte oldukça derinleşen kurumsuzlaşma, liyakati ortadan kaldıran kadrolaşma, kurumların içinin boşaltılması ve maalesef yönetimdeki vasatlaşma, son yaşadığımız depremlerle de çok acı şekilde ortaya çıktı. Kurumların içinin boşaltıldığı ve niteliğin en çok düştüğü en büyük tahribat da eğitimde ve özellikle yükseköğretimde ve üniversitelerde yaşanmaktadır. İşte, son yaşanan büyük deprem sonrasında deprem bölgesinde eğitime yönelik alınan karar süreçlerinde de bu kurumsuzlaşma tekrar karşımıza çıktı.

“YÖK`ÜN, YİNE GÖREV İHMALİ YAPARAK, ÜNİVERSİTELERİN YETKİLİ KURULLARINA DANIŞMAYARAK HIZLICA BİR KARAR ALDIĞINI GÖRDÜK”

Depremlerin 11 ilimizdeki yükseköğretim kurumlarını, akademisyenleri, idari personelleri, öğrencileri, ailelerini de doğrudan etkilediği ve bazı kararların alınması ihtiyacı doğduğunu da bilmekteyiz. Araştırma önergemde de belirttiğim gibi, Yükseköğretim Kurulu`nun verilerine göre yaklaşık 4 milyon üniversite öğrencisinin neredeyse 400 bini bu deprem bölgesinde kayıtlı. Yaklaşık 17 bin akademisyen bulunmakta. Deprem bölgesinin dışında ikametgâhı olan, diğer bölgelerde, üniversitelerde öğrenci olan da yaklaşık 300 bin öğrenci var. Bu sayılara baktığımızda, özellikle üniversite öğrencilerinin eğitimlerine devam etmesi noktasında daha detaylı, bilgiye dayalı bir çalışma yapılması gerekiyordu. Önlemlerin alınması, sürdürülebilir ve nitelikten ödün vermeyen hızlı bir eğitim öğretime başlanması gerekmekteydi. YÖK, depremlerin yaşandığı ilk gün, depremden etkilenen illerde eğitime ara verdi ve kimse itiraz etmedi. Daha sonra nedense tüm illerde eğitime ara verdi ve üniversitelerin online eğitime geçmesi kararı alındı. YÖK`ün, yine görev ihmali yaparak, üniversitelerin yetkili kurullarına danışmayarak hızlıca bir karar aldığını gördük.

“TÜM ÜLKEDE UZAKTAN EĞİTİMİN GEREKÇESİ OLARAK YURTLARA DUYULAN İHTİYAÇ AÇIKLANDI, AMA ŞİMDİ YURT KAPASİTELERİNİN YÜZDE 81`İNİN BOŞ OLDUĞU BELİRTİLİYOR”

Siyasi iktidar, aynı pandemi döneminde olduğu gibi, ilk önce eğitimi, üniversiteleri ve üniversite öğrencilerini feda etti. Üniversitenin yetkili kurullarının alması gereken kararlar, yine kişisel, keyfi tercihlerle ve hatta televizyon programlarında açıklanıyor. Evet, deprem bölgesinde belli kararların alınması gerekiyor. Elbette ilk etapta barınma, beslenme ihtiyacı vardı. Ancak hızlıca uzaktan online eğitim kararı için, bu etkilenen deprem bölgeleri başta olmak üzere, diğer illere göç eden üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitim için gerekli olan elektrik, internet, bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi altyapı imkanlarının sağlanamadığı ortaya çıktı. Uzaktan eğitim kararı alınmasından sonra ise deprem bölgelerindeki üniversite binalarının, dersliklerinin hızlıca eğitime hazır hâle getirilmesi; öğrencilerin, akademisyenlerin ihtiyaçlarının hızlıca tespit edilmesi gerekmekteydi. Ancak neredeyse iki ay oldu, bu hazırlıklar hâlâ yapılamadığı gibi, üniversite öğrencilerinin eğitim hakkıyla ilgili kararlar, keyfi değerlendirmelerle verilmeye devam ediliyor. Tüm ülkede uzaktan eğitimin gerekçesi olarak da bildiğiniz gibi yurtlara duyulan ihtiyaç açıklandı. Ama şimdi, bir diğer taraftan da Bakanlığın açıklamasında, yurt kapasitelerinin yüzde 81`inin boş olduğu belirtiliyor. Şimdi, üniversiteler yüz yüze eğitime neden geçiş yapamıyor bu durumda? Siyasi iktidar, artık çok net bir karar vermelidir.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN DE İKAMETGAHLARININ BELİRLENMESİ NOKTASINDA HIZLICA BİR KARAR ALINMALI YA DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN TAKVİMDE REVİZYON YAPILMALI”

Seçim dönemindeyiz, seçim takvimi başladı ve seçmenler için adres değişikliğinin son günü de 2 Nisan. Seçimde oy kullanacak olan üniversite öğrencilerinin seçim günü ikamet adreslerinin netleşmesi noktasında, yüz yüze eğitim kararı noktasında hızlıca bir karar verilmesi gerekiyor. Öğrenciler kaygılı; oy kullanamamak ve seçmen olamamak noktasında bir kaygı taşıyorlar. Evet, öncelikle tabii ki öğrencilerin eğitim hakkını, ama daha sonra da oy kullanma haklarını gasp edecek keyfi, kişisel, seçime yönelik siyasi hesaplardan artık vazgeçilmesi gerekiyor. Ben bir akademisyen olarak tekrar uyarıyorum. Bir an evvel, deprem bölgesi başta üzere tüm ülkede yüz yüze eğitim kararı verilerek üniversite öğrencilerinin de ikametgahlarının belirlenmesi noktasında hızlıca bir karar alınmalı ya da üniversite öğrencileri için takvimde revizyon yapılması uyarısını yeniden yapmak istiyorum. Tüm bu nedenlerle depremden etkilenen 11 ildeki üniversite binalarının, dersliklerinin, altyapı durumlarının incelenmesi; öğrencilerin özellikle ihtiyaçların belirlenmesi, akademisyenlerin, bu bölgede görev yapan eğitmenlerin, özellikle de öğretmenlerin çok büyük bir talepleri var. En kısa sürede eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilir bir noktaya ulaştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasını ben, Genel Kurul`un ve ilgili partilerin takdirlerine sunuyorum.”

CHP`nin önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA