30 Nisan 2025 Çarşamba

13:01   CEM AYDıN`ıN SILIVRI SAVUNMASıNDAN: “ATANMAYAN ÖĞRETMENLERI, ÇOCUK IŞÇILERI, HAYATTAN KOPARıLAN, KADıNLARıN HAKKıNı SAVUNMAK IÇIN BURADAYıM”   12:57   CHP GENEL MERKEZI`NE DEV 1 MAYıS AFIŞI ASıLDı... “YA ADALET YA SEFALET”   12:36   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE: "BUNLARıN PIŞIRDIĞIN AŞıN MALZEMESI ZEHIRDIR ZEHIR, SU KATSALAR NE KATMASALAR NE!"   12:30   ÖZGÜR ÖZEL: “KAYYUMA KALKıŞANı PERIŞAN EDERIZ”   11:55   CEM AYDıN`ıN DURUŞMASıNıN YAPıLDıĞı SILIVRI`DE GERGINLIK   11:42   YENIŞEHIR BELEDIYESI VE ÇMO ARASıNDA IŞ BIRLIĞI PROTOKOLÜ   11:39   TUTUKLANAN RAMAZAN GÜLTEN`IN AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: TUTUKLAMA KARARı KEYFILIK TAŞıYOR, ITIRAZ EDECEĞIZ   11:09   CHP`LI BAŞEVIRGEN: EMEKLININ YıLLARCA DÖKTÜĞÜ ALıN TERI ANCAK BIR YARıM ALTıN EDIYOR   10:25   İSTANBUL MERKEZLI 10 ILDE FETÖ OPERASYONU... 18 DOKTOR GÖZALTıNA ALıNDı   10:24   ABD SENATOSU, TOM BARRACK`ı ANKARA BÜYÜKELÇISI OLARAK ONAYLADı   10:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MANAVGAT GIRIT`TEN SIDE`YE KÜLTÜR VE LEZZET FESTIVALI`NE KATıLDı   09:13   CHP`NIN 50 BIN 521 MAHALLE TEMSILCISI 15 MAYıS`TA SAHAYA INECEK, İMAMOĞLU IÇIN IMZA TOPLAYACAK   09:12   EGE DENIZI`NDE 4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   07:09   İBB`YE YÖNELIK IKINCI DALGA OPERASYONU... 18 TUTUKLAMA, 4 EV HAPSI, 8 ADLI KONTROL   01:41   CEMAL ENGINYURT: SARAYDA İMAMOĞLU KORKUSUYLA UYUYAMıYORLAR   01:28   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN: SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN BEKLEYIŞIMIZ SÜRÜYOR, DOKTORLARıN AÇıKLAMALARı DıŞıNDAKI SÖYLENTILERE ITIBAR ETMEYINIZ   01:09   CHP BAŞAKŞEHIR İLÇE BAŞKANı KAYABASI: GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`IN BAHÇEŞEHIR`DE MITINGININ YAPıLACAĞı ALANıN ELEKTRIKLERI KESILDI    01:09   ÖZGÜR ÇELIK: BÜYÜK BIR KOORDINASYON IÇINDE ÜLKEMIZ IÇIN ÇALıŞMAYA DEVAM EDIYORUZ   23:52   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYONU... ÇAĞLAYAN`DA ADLI KONTROL SEVINCI   21:07   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP`TEN BAKAN TUNÇ`A: ADALET BAKANı ADETA ELINDE SATıRLA ADALETI DOĞRUYOR AMA KARS`TA DA KASAPLıK YAPıYOR  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYESİNİN DERİ İŞLEMECİLİĞİ KURSUNA YOĞUN İLGİ


Toroslar Belediyesi, insanlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan deri işleme sanatına yeniden hayat verdi.

 

Tarih : 18 Nisan 2023 Salı 16:10   Okunma : 653

Toroslar Belediyesi, insanlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan deri işleme sanatına yeniden hayat verdi.

Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesindeki Deri İşlemeciliği Kursu’na katılan kursiyerler, deriyi sanata dönüştürüyor. Tamamen el işinden oluşan ürünler, kursiyerler için gelir kaynağı oldu.

48 farklı branşta kursların verildiği TORTEK’de Deri İşlemeciliği Kursu da yoğun ilgi görüyor.

Deri İşlemeciliği Kursu’na katılan kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de deriden yaptıkları cüzdan, çanta, kemer ve anahtarlık gibi çeşitli aksesuarları satışa sunarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika da veriliyor.

“HOBİ İÇİN BAŞLADIM ŞİMDİ SİPARİŞ ALIYORUM”

TORTEK Deri İşlemeciliği Kursiyeri Funda Kaya, Kasım ayından bu yana kursa katıldığını belirterek, hayallerini sanata dönüştürdüğünü söyledi.

Kursiyer Kaya, kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “Burada ilk olarak davul derisinden ev eşyaları ve abajur yapımını öğrendik.  Daha sonra hakiki deriden cüzdan ve kemer yapımını gördük. Hobilerle ilgilenmeyi seven birisiyim. Öğrendiklerimi evde de uyguluyorum. Başkanımıza bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ederim” dedi.

“DERİDEN ÖZEL ÜRÜNLER ÜRETİYORUM”

Kursiyer Abdurrahman Akpınar da Toroslar Belediyesinin Deri İşlemeciliği Kursuna katılarak hem boş zamanlarını değerlendirdiğini hem de bir meslek öğrendiğini belirterek; “Kursa başlayalı iki ay oldu. Özel ürünler yapıyorum. Bu kursu açan Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve bizlere kısa sürede deri işlemeciliği sanatını öğreten usta öğreticimiz Ali Bey’e teşekkür ederim” diye konuştu.

“BİR CÜZDAN, 350-400 TL CİVARINDA ALICI BULABİLİYOR”

Deri İşlemeciliği Kursu Eğitmeni Ali Rakip Özel ise ürünlerin tamamen hakiki deriden yapıldığını kaydederek; “Deri İşlemeciliği Kursu, kursiyerlerimizin evlerinde de ürünlerini yapabileceği ve aile bütçelerine katkıda bulunabilecekleri bir kurs. Kursiyerlerimiz, yaklaşık 4 aydır kurslara devam ediyorlar. Özel sipariş alıyorlar. Ürünlerin getirisi oldukça güzel. Bir cüzdan, 350-400 TL civarında bir alıcı bulabiliyor. Bundan önceki modülümüz de davul derisi işlemeciliğiydi” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ; “MESLEK KURSLARIMIZLA İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Türk tarihinde deri sanatının çok özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, bu sanatı tekrar canlandırmak istediklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde 48 branşta açtığımız kurslara katılan özellikle kadınlar hem meslek öğreniyor hem de el emeği ile ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün vatandaşlarımıza kapımız açık” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA