15 Haziran 2025 Pazar

06:07   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:50   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:35   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:25    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR   22:10   BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUK İŞÇILIĞINE ‘DUR’ DEMEK İÇIN TOPLUMU BILINÇLENDIRIYOR   20:50   CHP EMEK BÜROLARı’NDAN TUHİS’IN ZAM TEKLIFINE TEPKI: ÖNERILEN ZAM TEKLIFI, TAM ANLAMıYLA BIR GELIR GASPıDıR   15:02   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2025 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:02   AKMİB, İNGILTERE VE SURIYE’DE YENI TICARET FıRSATLARıNıN PEŞINDE   10:48   BÜYÜKŞEHIR’IN KıSıRLAŞTıRMA MERKEZI YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   10:40   İSRAIL’IN İRAN’A SALDıRıSı...İRAN DEVRIM MUHAFıZLARı LIDERI SALAMI’NIN ÖLDÜĞÜ KONUTUN GÖRÜNTÜLERI YAYıNLANDı   23:01   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:22   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI   21:24   BÜYÜKŞEHIR’DEN DENIZ CANLıLARıYLA EMPATI ETKINLIĞI: HAYALET AĞLARDAN TÜNEL   21:05   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ: “’NAS’ DEDILER, MILLETIN SıRTıNA FAIZI YÜKLEDILER"   20:59   TCL ELITE SERISI KLIMALAR SATıŞA ÇıKTı    20:50   DOÇ. DR. YUSUF ÇIFCI KITABı ILE DÜNYA BASıNıNıN GÜNDEMINDE!  
 
     
   

21 AYDIR KİRASINI ALAMAYAN ENGELLİ VATANDAŞ: "SİZLERİN KOYDUĞU KANUNLAR YÜZÜNDEN BUNLARI ÇEKMEK ZORUNDA MIYIM"


Amasya`nın Taşova ilçesinde yaşayan Erdem Aslantaş adlı engelli yurttaş, 21 aydır kirasını ödemeyen kiracısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a şikayet etti. Kiracısının sahte evrak düzenleyerek mahkeme sürecini uzattığını, yargılama sonunda kiracının evi boşaltması yönünde verilen kararın uygulanmadığını iddia eden Aslantaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a seslenerek, "Ben, 12 yıldır engelli bir vatandaş olarak hayatımı kimseye muhtaç olmadan yaşamışken 21 aydır sizlerin koyduğu kanunlar yüzünden bunları çekmek zorunda mıyım" dedi.

 

Tarih : 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:54   Okunma : 305

GENÇAĞA KARAFAZLI

Amasya`nın Taşova ilçesinde yaşayan Erdem Aslantaş adlı engelli yurttaş, 21 aydır kirasını ödemeyen kiracısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a şikayet etti. Kiracısının sahte evrak düzenleyerek mahkeme sürecini uzattığını, yargılama sonunda kiracının evi boşaltması yönünde verilen kararın uygulanmadığını iddia eden Aslantaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a seslenerek, "Ben, 12 yıldır engelli bir vatandaş olarak hayatımı kimseye muhtaç olmadan yaşamışken 21 aydır sizlerin koyduğu kanunlar yüzünden bunları çekmek zorunda mıyım" dedi.

Erdem Aslantaş, İstanbul`un Beylikdüzü ilçesindeki evini 2020 yılında kiraya verdiğini, kiracısının bir süre sonra kira ücretini ödememeye başladığını belirterek sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"SAHTE EVRAKLAR YÜZÜNDEN MAHKEME SÜRECİ UZADI"

"2020 yılında evimi kiraya verdim. Kiraya verdiğim vatandaş, beş ay sonra kiraları hiçbir şekilde yatırmadı. Pandemi süreci içerisinde olduğu için evden çıkartamadım. Altı ay geçtikten sonra kendisini mahkemeye verdim. İcra ve tahliye davasında hiçbir şekilde ilerleme olmadı. Çünkü tahliye davası başladığı andan itibaren mahkemeye sunmuş olduğu yalan evraklar yüzünden mahkeme sürekli uzadı. Okunmayan banka dekontları getirdi, hâkim sürekli davayı uzattı.

"ONUN ÖDEMEDİĞİ AİDATLAR YÜZÜNDEN SİTE YÖNETİMİ BENİ İCRAYA VERİYOR"

Sonunda tahliye ve icra davasını kazanmamıza rağmen kesinleşmiş kararı uygulamayan bir hakimin mağduruyum ben. 21 aydır devam eden süreçte, en son alınan kararla haciz memurları evi boşaltmaya geldikleri anda kiracım, eşinden boşanarak, kendi eşini tanımadığını iddia ederek kendisinin hazırlamış olduğu kira sözleşmesini icra memurlarına sunuyor ve memurlar oradan gidiyor. Karşımızda her türlü yolu, üçkağıt yapmayı mubah sayan bir insan var. Onun en büyük artısı, kanunlar ve tüzükler içerisindeki boşlukları bulup sürekli orada kalmayı başarmıştır. Bu, onun başarısı değildir. Kanun yapıcıların kanunları esnek yapmalarına bağlı olarak kiracımı 21 aydır evimden çıkartamıyorum, 21 aydır kira alamıyorum. Onun ödemediği aidatlar yüzünden site yönetimi beni icraya veriyor.

"ADALETİ SAĞLAYACAKSANIZ KANUNLARI DOĞRU BİR ŞEKİLDE KOYMANIZ LAZIM"

Cumhurbaşkanım ve Adalet Bakanım; bu işle ilgili binlerce insan mağdur oldu. Bir engelli vatandaş olarak ben ne yapacağım? Adaletteki bu esnekliklerin sonu nereye gidecek? Ben 21 aydır meteliğe kurşun atarken o adamın orada oturması adalet midir? Siyasi partiler, milletvekilleri; ‘adalet` diyerek haykırıyorsunuz; bizim gibi milyonlarca insan bu sıkıntıyı yaşarken bunun sonu ne olacak? Ben hâlâ kiracımı çıkartamıyorsam bu, adaletin olmadığı anlamına gelmez mi? Adaleti sağlayacaksanız kanunları doğru bir şekilde koymanız lazım.

"BENİM 21 AYDIR ALAMADIĞIM KİRAYI KİM VERECEK BANA? SİZ Mİ VERECEKSİNİZ"

Kesinleşmiş kararı uygulamayan hakim, nasıl vicdanı rahat olacak? Ben, 12 yıldır engelli bir vatandaş olarak hayatımı kimseye muhtaç olmadan yaşamışken 21 aydır sizlerin koyduğu kanunlar yüzünden bunları çekmek zorunda mıyım? Koyduğunuz kanunların arkasında durun. Kiracımın her ay paylaştığı Sedat Peker resimleri, silahlar ve mermilerle bizlere gözdağı vermesi… Bunları durduramayacak mı bu devlet? Bu devletin gidişatı ne olacak? Biz, devletimize ve adaletimize güvenemeyecek miyiz? Cumhurbaşkanım ve Adalet Bakanım; sonumuz nereye gidiyor? Mahkemeler işlemiyor, mahkemeler boş işliyor, hakimler kesinleşmiş kararı uygulamıyor. Acaba mahkemelerin içine sızmış olanlar hâlâ bitirilemedi mi? Benim 21 aydır alamadığım kirayı kim verecek bana? Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı; siz mi vereceksiniz? Beni bu çileden hanginiz kurtaracaksınız?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA