27 Haziran 2024 Perşembe

22:26   SAĞLıK BAKANLıĞı, TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NDA SUNUM YAPTı, IKTIDAR VE MUHALEFET MILLETVEKILLERI ARASıNDA `TUTUKLU-TUTSAK` TARTıŞMASı YAŞANDı   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   22:16   DP`LI SALIH UZUN: "ALI ERBAŞ VE YUSUF TEKIN VARKEN TÜRKIYE`DE ATEIZM DERNEĞINE IHTIYAÇ YOK"   21:15   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA ROMANYA VE BELÇIKA SON 16 TURUNDA   21:14   KRIPTO DÜZENLEMESI TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDILDI   20:46   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASıNDA KARAR DURUŞMASı SANıK AVUKATLARıNıN GELMEMESI NEDENIYLE 1 TEMMUZ`A ERTELENDI   20:23   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANVEKILI GÜLIZAR BIÇER KARACA`Yı TEDAVI GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZIYARET ETTI   20:20   ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUN TEKLIFI: MÜFETTIŞLERCE YETERSIZ BULUNAN ÖĞRETMENLER, ADAY ÖĞRETMENLER VE YÖNETICI ADAYLARı MILLI EĞITIM AKADEMISI`NDE EĞITIME ALıNACAK   19:29   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ASGARI ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPıLMASı BIR ZORUNLULUKTUR"   18:19   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASı... MEHTAP SAKINCI`DEN MAHKEME HEYETINE: "VERECEĞINIZ KARAR ÖLÜRKEN EN AZıNDAN IÇINIZI RAHATLATACAK BIR KARAR OLSUN"   17:53   ÇANAKKALE AYVACıK`TA ORMAN YANGıNı   17:45   DEM PARTI`DEN KAYYıM UYGULAMASıNıN KALDıRıLMASı VE YERINE KAYYıM ATANAN BELEDIYE BAŞKANLARıNıN GÖREVE IADESI IÇIN KANUN TEKLIFI   17:37   SAADET PARTISI`NIN 30 HAZIRAN`DA YAPACAĞı OLAĞANÜSTÜ KONGREYI IPTAL ETTI... KONGRE OLAĞAN TARIHINDE YAPıLACAK   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   16:28   ÖMER FETHI GÜRER: “ASGARI ÜCRET MUTLAK SURETTE ARTTıRıLMALı”   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI  
 
     
   

21 AYDIR KİRASINI ALAMAYAN ENGELLİ VATANDAŞ: "SİZLERİN KOYDUĞU KANUNLAR YÜZÜNDEN BUNLARI ÇEKMEK ZORUNDA MIYIM"


Amasya`nın Taşova ilçesinde yaşayan Erdem Aslantaş adlı engelli yurttaş, 21 aydır kirasını ödemeyen kiracısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a şikayet etti. Kiracısının sahte evrak düzenleyerek mahkeme sürecini uzattığını, yargılama sonunda kiracının evi boşaltması yönünde verilen kararın uygulanmadığını iddia eden Aslantaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a seslenerek, "Ben, 12 yıldır engelli bir vatandaş olarak hayatımı kimseye muhtaç olmadan yaşamışken 21 aydır sizlerin koyduğu kanunlar yüzünden bunları çekmek zorunda mıyım" dedi.

 

Tarih : 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:54   Okunma : 237

GENÇAĞA KARAFAZLI

Amasya`nın Taşova ilçesinde yaşayan Erdem Aslantaş adlı engelli yurttaş, 21 aydır kirasını ödemeyen kiracısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a şikayet etti. Kiracısının sahte evrak düzenleyerek mahkeme sürecini uzattığını, yargılama sonunda kiracının evi boşaltması yönünde verilen kararın uygulanmadığını iddia eden Aslantaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a seslenerek, "Ben, 12 yıldır engelli bir vatandaş olarak hayatımı kimseye muhtaç olmadan yaşamışken 21 aydır sizlerin koyduğu kanunlar yüzünden bunları çekmek zorunda mıyım" dedi.

Erdem Aslantaş, İstanbul`un Beylikdüzü ilçesindeki evini 2020 yılında kiraya verdiğini, kiracısının bir süre sonra kira ücretini ödememeye başladığını belirterek sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"SAHTE EVRAKLAR YÜZÜNDEN MAHKEME SÜRECİ UZADI"

"2020 yılında evimi kiraya verdim. Kiraya verdiğim vatandaş, beş ay sonra kiraları hiçbir şekilde yatırmadı. Pandemi süreci içerisinde olduğu için evden çıkartamadım. Altı ay geçtikten sonra kendisini mahkemeye verdim. İcra ve tahliye davasında hiçbir şekilde ilerleme olmadı. Çünkü tahliye davası başladığı andan itibaren mahkemeye sunmuş olduğu yalan evraklar yüzünden mahkeme sürekli uzadı. Okunmayan banka dekontları getirdi, hâkim sürekli davayı uzattı.

"ONUN ÖDEMEDİĞİ AİDATLAR YÜZÜNDEN SİTE YÖNETİMİ BENİ İCRAYA VERİYOR"

Sonunda tahliye ve icra davasını kazanmamıza rağmen kesinleşmiş kararı uygulamayan bir hakimin mağduruyum ben. 21 aydır devam eden süreçte, en son alınan kararla haciz memurları evi boşaltmaya geldikleri anda kiracım, eşinden boşanarak, kendi eşini tanımadığını iddia ederek kendisinin hazırlamış olduğu kira sözleşmesini icra memurlarına sunuyor ve memurlar oradan gidiyor. Karşımızda her türlü yolu, üçkağıt yapmayı mubah sayan bir insan var. Onun en büyük artısı, kanunlar ve tüzükler içerisindeki boşlukları bulup sürekli orada kalmayı başarmıştır. Bu, onun başarısı değildir. Kanun yapıcıların kanunları esnek yapmalarına bağlı olarak kiracımı 21 aydır evimden çıkartamıyorum, 21 aydır kira alamıyorum. Onun ödemediği aidatlar yüzünden site yönetimi beni icraya veriyor.

"ADALETİ SAĞLAYACAKSANIZ KANUNLARI DOĞRU BİR ŞEKİLDE KOYMANIZ LAZIM"

Cumhurbaşkanım ve Adalet Bakanım; bu işle ilgili binlerce insan mağdur oldu. Bir engelli vatandaş olarak ben ne yapacağım? Adaletteki bu esnekliklerin sonu nereye gidecek? Ben 21 aydır meteliğe kurşun atarken o adamın orada oturması adalet midir? Siyasi partiler, milletvekilleri; ‘adalet` diyerek haykırıyorsunuz; bizim gibi milyonlarca insan bu sıkıntıyı yaşarken bunun sonu ne olacak? Ben hâlâ kiracımı çıkartamıyorsam bu, adaletin olmadığı anlamına gelmez mi? Adaleti sağlayacaksanız kanunları doğru bir şekilde koymanız lazım.

"BENİM 21 AYDIR ALAMADIĞIM KİRAYI KİM VERECEK BANA? SİZ Mİ VERECEKSİNİZ"

Kesinleşmiş kararı uygulamayan hakim, nasıl vicdanı rahat olacak? Ben, 12 yıldır engelli bir vatandaş olarak hayatımı kimseye muhtaç olmadan yaşamışken 21 aydır sizlerin koyduğu kanunlar yüzünden bunları çekmek zorunda mıyım? Koyduğunuz kanunların arkasında durun. Kiracımın her ay paylaştığı Sedat Peker resimleri, silahlar ve mermilerle bizlere gözdağı vermesi… Bunları durduramayacak mı bu devlet? Bu devletin gidişatı ne olacak? Biz, devletimize ve adaletimize güvenemeyecek miyiz? Cumhurbaşkanım ve Adalet Bakanım; sonumuz nereye gidiyor? Mahkemeler işlemiyor, mahkemeler boş işliyor, hakimler kesinleşmiş kararı uygulamıyor. Acaba mahkemelerin içine sızmış olanlar hâlâ bitirilemedi mi? Benim 21 aydır alamadığım kirayı kim verecek bana? Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı; siz mi vereceksiniz? Beni bu çileden hanginiz kurtaracaksınız?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA