9 Nisan 2025 Çarşamba

15:37   TOROSLAR BELEDIYESI ARAÇ PARKıNı YENI ARAÇLARLA GÜÇLENDIRDI   14:26   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “SARAY`DA YAZıLAN POLITIKALAR HER SABAH HALKıN SOFRALARıNDAN BIR TABAK DAHA EKSILTIYOR"   14:10   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “HER YÖNÜYLE YAŞANABILIR BIR MEZITLI INŞA EDIYORUZ”   13:35   DÜNYA TURIZM YAZARLARı VE GAZETECILERI FEDERASYONU`NDAN TARSUS`A “GOLDEN APPLE” ÖDÜLÜ   12:49   LIMON IHRACATıNıN DURDURULMASıNA TEPKI... MERSIN ZIRAAT ODASı BAŞKANı YıLMAZ: "300 BIN TON LIMON DEPOLARDA ÇÜRÜR"   10:54   TUTUKLANAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ AILELERI HER GÜN "ÇOCUKLARıMıZ İÇIN BIR İMZA" ETIKETINDE BULUŞMA ÇAĞRıSı YAPTı   10:43   CHP`LI ERHAN ADEM`DEN LIMON IHRACATıNıN GEÇICI OLARAK YASAKLANMASıNA TEPKI: "BU ÜLKEDE TOPRAĞA EMEK VEREN INSANLARıN ALNıNıN TERI ZIYAN EDILEMEZ"   10:08   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı PROF. DR. İBRAHIM KABOĞLU: EN YOĞUN GÖZALTı VE TUTUKLAMA IŞLEMLERI İSTANBUL`DA GERÇEKLEŞMIŞTIR   09:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN GÜLNAR`A ATALıK TOHUM DESTEĞI    09:51   İSTANBUL TABIP ODASı: ADLI TıP KURUMU`NUN, MAHIR POLAT KARARı BIR AN ÖNCE AÇıKLANMALıDıR   09:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN KANUN TEKLIFI: "SIYASETÇILERIN MAL VARLıĞıNDAKI DEĞIŞIM DENETLENMELI"   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, SILIFKE ATAKENT ÇOCUK HOBI ATÖLYESI`NI HIZMETE AÇTı   09:18   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:05   BAKAN YERLIKAYA, TÜRK POLIS TEŞKILATı`NıN 180`INCI YıLıNı KUTLADı   09:01   İMAMOĞLU`NUN AVUKATLARıNDAN RTÜK`E "YAYıN ILKELERINE AYKıRıLıK" BAŞVURUSU: TRT HABER, HABERTÜRK VE CNNTÜRK`ÜN DE ARASıNDA OLDUĞU 9 KANAL IÇIN YAPTıRıM ISTENDI   23:35   TKP BEŞIKTAŞ`TA “DIZ ÇÖKMÜYORUZ” EYLEMI GERÇEKLEŞTIRDI: “BU DÜZEN SÜRSÜN DIYE DIZ ÇÖKMEMIZI ISTIYORLAR; ENINDE SONUNDA BU DÜZENI MUTLAKA DEĞIŞTIRECEĞIZ”   22:11   TKP`DEN IKTIDARA TEPKI: “SIZE DEĞIL KURTULUŞ SAVAŞı KAHRAMANLARıNA DIZ ÇÖKERIZ”   13:49   YENIŞEHIR BELEDIYESI EV SAHIPLIĞINDE DÜZENLENEN NEVIT KODALLı ÇOKSESLI KOROLAR FESTIVALI SONA ERDI   13:20   EKREM İMAMLOĞLU: "MAHIR POLAT`ı, PıRıL PıRıL GENÇLERIMIZI SERBEST BıRAKıN"   12:37   CHP`NIN 21`INCI OLAĞANÜSTÜ KURULTAYı... CHP PARTI MECLISI`NE 11 YENI ÜYE GIRDI. YENI MYK`NıN CUMARTESI GÜNÜ AÇıKLANMASı BEKLENIYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, SİLİFKELİ YURTTAŞLARLA BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halk buluşmaları kapsamında Silifke ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

 

Tarih : 27 Nisan 2023 Perşembe 18:21   Okunma : 531

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, halk buluşmaları kapsamında Silifke ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Başkan Seçer, merkezde ve ilçelerde yurttaşla buluşmaya devam ediyor. Silifke`de ilk ziyaretini Mersin Silifke Minibüsçüler Kooperatifi`ne (Sim-Koop) yapan Seçer, burada Sim-Koop Başkanı Musa Uslu, Minibüsçüler Odası Başkanı Yılmaz Kaya ve minibüs şoförleri ile bir araya geldi.

Başkan Seçer, buluşmada daha önce kent genelindeki minibüs esnafıyla 4 saat süren bir toplantıda bir araya geldiklerini ve tüm değerlendirme ve talepleri ayrı ayrı dinlediklerini hatırlattı. Minibüsçülüğün çok zorlu bir sektör olduğunu söyleyen Seçer, “Ama ben sizlerden memnunum. Çünkü zor bir iş yapıyorsunuz. Hele hele bu ekonomik koşullarda, akaryakıtın zaten zehir zemberek rakamlara eriştiği bir dönemde hem yolcu taşı hem sağlığını koru, sonra da çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek kolay değil. Elinize sağlık” dedi.

Silifke`nin hızlı bir şekilde geliştiğini aktaran Başkan Seçer, Büyükşehir olarak bölgenin imar planları üzerinde çalıştıklarını ve ilk etabını bitirdiklerini paylaştı. İlk etabın Taşucu ve Silifke merkez bölgelerini kapsadığını belirten Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“Nükleer santralden dolayı önceliği bu bölgeye verdik. Burada nüfus artıyor. Hem kendi vatandaşımız hem yabancı uyruklu insanlar buraya akın ediyor. Dolayısıyla burada yaşam şekli de değişecek. Bu önemli. Buraya Ukraynalı, Rus, Kazak insanların yanı sıra Avrupa milletlerinden insanlar geliyor. Bu Silifke`nin hayatına, esnafına yansır. Farklı meslek dalları, farklı esnaflık alanları gelişebilir. Konut talebi zaten artar, çünkü nüfus arttı.

‘Bize oy verenlere hizmet edelim, vermeyenlere etmeyelim` böyle bir şey yok. Burada muhtarlarımız da var. Belediyemizin hakkının verilmesini istiyorum. Her konuda eleştiriye açığım, fakat bu konuda kesinlikle reddederim. Çünkü bizim kültürümüzde asla böyle bir şey yok. Çünkü böyle yaparsak bu ülkeye katkı sağlayamayız. Gelişen bir bölgeye yapacağımız yatırımı gelişmeyen bir bölgeye sırf bize oy veriyor diye yaparsak o gelişen bölgenin önünü tıkamış oluruz.”

Göreve geldiğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 400 milyon dolar borcu olduğunu ancak gelinen noktada bu rakamın 100 milyon dolara düştüğüne dikkat çeken Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“300 milyon dolar borç ödemişiz. Üzerine hizmet yapmışız. Sadece Silifke`ye 65 bin ton asfalt kullanmışız ve bu yıl Silifke için programa 55 bin ton asfalt koyduk. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Ben para mı basıyorum? Darphanemi var bende? Borçlanma alamıyorum. Gelen para kanunla belirlenmiş, bana hükümet cebinden göndermiyor, göndermek zorunda olduğu para. Bütün partilerin belediye başkanlarına gönderecek. Ben hizmette kantarın topuzunu kaçırmayacağım, size adaleti sağlayacağım. Bundan emin olabilirsiniz. Bir de tabi kendimi düşüneceğim. Veresiye satan gibi düşünüyoruz. İktidar bize geçsin ki hiç olmazsa adalet sağlansın. Kaynaklar, krediler, hibeler eşit olarak aktarılsın.”

Silifke`de daha önce yapılan arıtma tesisinin eski model olduğunu ve yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Silifke arıtması çok eski bir tesis değil, yeni bir tesis aslında ama eski yönetimler buraya demode bir modelin kurulumunu yapmış, tabii kokar. Dört yıldır uğraşıyorum. Buraya yeni bir tane yapmamız lazım. Atayurt, Atakent; buraları bir an önce yapmamız lazım. Buraların nüfusu artıyor. Sizin bu arıtmaya biraz dokunduk, bir revize ettik, teknik olarak bazı düzenlemeler yaptık, üstesinden gelebildik. İvedi olarak Taşucu`na kadar isale hattı çektik. Çünkü daha önce yapılan proje ve yer seçimi yanlış, yapılan temel çökmüş. Hızlı bir şekilde bütün abonelerin bağlantısını yaptık. Şimdi sistemi oraya aktarıyoruz” diye konuştu. 

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belediyeyi ilk aldıkları noktadan daha ileri noktalara taşıdıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Biz daha çok ve daha güzel işler yapmak istiyoruz. Kentimize daha fazla hizmet yapmak istiyoruz. Şu anda belediye olarak geçen yıldan da önceki yıldan da çok daha iyi noktadayız. Bunu her belediye başkanı söylemez. Bizim belediyemiz güçlüdür. Biz belediye olarak Türkiye`nin geliri iyi belediyeleri arasındayız. Mersin Belediye Başkanı ‘Param yok, bana ne para geliyor ki size hizmet edeyim` diyorsa dönüp bir aynaya bakacak. Ya bu işi bilmiyor ya da o belediyede başka işler dönüyor. Ben, Türkiye`nin beşinci-altıncı sırasında vergi ödeyen bir kentin belediye başkanıyım. O vergiden bana para geliyor, oradan kesiliyor. Burada ekonomi ne kadar fazla olursa, kentin cirosu ne kadar artarsa; ben daha zengin belediye, sizler de daha zengin bir kentin vatandaşlar olursunuz. Daha güzel yollarda, daha güzel tesislerde yaşamınızı sürdürürsünüz. İnşallah çok daha güzel hizmetler yapacağız.”

Daha sonra Taşucu Pazar Yeri`ne geçen Seçer`e, ziyaretlerinde CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Taşucu Mahalle Muhtarı Adnan Uysal ve Büyükşehir ile MESKİ bürokratları eşlik etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA