20 Nisan 2025 Pazar

21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:56   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BAKANLıĞıMıZıN NORMAL DOĞUMU ÖZENDIRMESI SIZI NIÇIN BU KADAR RAHATSıZ EDIYOR?   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17   PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59    VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58   ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR  
 
     
   

Özyiğit: “Yenişehir’i birlikte yöneteceğiz”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, mahalle muhtarlarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Özyiğit, “Yenişehir’i muhtarlarımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2019 Salı 09:43   Okunma : 1227

CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir İlçesinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Seçim çalışmalarını ‘Yeni Yenişehir’ sloganıyla yürüten Özyiğit, burada yaptığı konuşmasına, partisinden üç dönem Yenişehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Genç’e vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladı.

“Sorunu kaynağında çözeceğiz”

Yenişehir ilçesinde, yeni doğandan ölene her kesin başkanı olmak istediğini vurgulayan CHP adayı Abdullah Özyiğit, bu hayalini gerçekleştirmesinde mahalle muhtarlarının büyük katkısını beklediğini dile getirdi.

Muhtarlık kurumunun demokrasinin temelini oluşturduğunu anımsatan Özyiğit, başkan olmasıyla birlikte her ay ilçede bulunan 32 mahalle muhtarını belediye görevlileriyle bir araya getireceklerini ve kentin sorunlarını ilk elden tespit edeceklerini bildirdi.

 Özyiğit, “Her ay siz muhtarlarımızı belediye bünyesinden oluşturacağımız ekiplerle bir araya getireceğiz. Bu ekip mahallelerinizde oluşan sorunları not alırken, öte yandan sizlerden gelen görüş, öneri ve talepleridikkate alacaklar. Bir sonraki ay yapılacak toplantıda ise önceden belirtilmiş sorunların çözülüp çözülmediği irdelenecek ve yeni sorunlarınız yada öneriniz not alınacak. Böylelikle Yenişehir ilçemizi siz muhtarlarımızın da katkılarıyla birlikte yöneteceğiz. Sorunu kaynağında çözerek pırıl, pırıl bir kent yaratacağız” dedi.

“Köyden mahalleye çevrilen bölgelerimiz önceliğimiz olacak”

Konuşmasında Büyükşehir yasasının değişmesiyle birlikte köyden mahalleye dönüştürülen bölgelerin olduğunu anımsatan Özyiğit, bu bölgelerin yeterince hizmet alamadığını tespit ettiklerini söyledi. Göreve gelmesinin ardından köyden mahalleye dönüştürülmüş bölgelerin öncelikleri arasında yer alacağını ifade eden Özyiğit, kırsalda yaşan vatandaşların kalkınması içinde çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi. CHP’nin kooperatifleşme konusuna büyük önem verdiğini ifade eden Özyiğit, “Kooperatifçilik, özünde karşılıklı güven ve dayanışmayı gerektiren bir olgu. Türkiye’de büyük sermaye grupları ve zincir yapılar birçok alanı ele geçirmiş durumda. Kentimizde de özellikle üreticilerimiz, esnafımız büyük mağduriyetler yaşıyor. Belediyemiz öncülüğünde bu konuda örnek teşkil eden çalışmalaryapacağız. Yenişehir’de 253 bin nüfus yaşıyor. On kadar eskiden köy olan şimdi mahalle statüsünde yerimiz var. Köylerde üretilen ürünlerle bir marka oluşturacağız. Kooperatifleşmeyi sağlayacağız, entegre tesis kuracağız. Ürünlerimizi saklayabileceğimiz ve temiz enerji ile çalışan soğuk hava depomuz olacak. Hasat sonrası saklama koşullarını sağlayabileceğimiz bir ortam kuracağız. Markalaşacağız ve marka garantisi de belediyemizin kaşesi olacak. Dolayısıyla hem üreticinin hem tüketicinin haklarını koruyacağız. Örneğin Karahacılı Köyü’nde üretilen narları işleyeceğiz ve tüm yurda dağıtılmasını sağlayacağız. Öte yandan kent merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın spor yapmaları için kırsaldaki mahallelerimize yönlendireceğiz. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen bu vatandaşlarımız, sporlarını yaptıktan sonra evlerine dönerkenüreticimizin ürünlerini satın alacaklar” dedi.

Muhtarlık binalarında kullanılan elektrik ve suyun önemli bir harcama kalemi olduğunu, bu giderleri muhtarların kendi bütçesinden karşılamak zorunda kaldığını da bildiklerini aktaran Özyiğit, belediye olarak bu konuda muhtarlara destek olacaklarını dile getirdi. Özyiğit, “Belediye başkanı olmam halinde tüm muhtarlıklarımızın çatısına güneş paneli yerleştireceğiz ve muhtarlarımız elektrik faturası ödemekten kurtulacaklar” diye konuştu. 

“Çağdaş bir Türkiye için ‘Erken Çocukluk Eğitimi’ vereceğiz”

Özyiğit, muhtarlarla yaptığı toplantının ardından seçim çalışmaları kapsamında İnönü Mahallesi sakinleriyle de bir araya geldi.Özyiğit,‘El ele, kol kola, omuz omuza’ şeklinde sloganlarla karşılandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in de katıldığı mahalle toplantısındakonuşan CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit,mevcut belediye başkanı İbrahim Genç’in eğitim ve kültür-sanat adına önemli işlere imza attığını söyledi.  Yeni dönemde partisinin bayrağı kendisine devrettiğini aktaran Özyiğit, Yenişehir’i kültür sanat konusunda bir adım daha ileriye taşıyacaklarını ve Yenişehir’i sanat başkenti yapacaklarının altını çizdi.

Eğitim konusunda ise Mersin’de bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Abdullah Özyiğit, Yenişehir’de ‘Erken Çocukluk Eğitimi’ni vereceklerini ifade etti. Bu eğitimde çocuklara değil ailelere eğitim verileceğini aktardı. Özyiğit, “Erken Çocukluk Eğitimiyle ailelerimize çocuklarımızın nasıl eğitileceğini anlatacağız. Bu eğitimle birlikte yeniden Atatürkçü, aydın ve Çağdaş bir Türkiye’yi yaratmış olacağız” dedi. Özyiğit’in bu ifadeleri kendisini dinleyenler tarafından büyük beğeni aldı ve dakikalarca alkışlandı.  

Paylaş :
Etiketler :  CHP, YENİ, YENİŞEHİR, ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA