27 Haziran 2024 Perşembe

22:26   SAĞLıK BAKANLıĞı, TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NDA SUNUM YAPTı, IKTIDAR VE MUHALEFET MILLETVEKILLERI ARASıNDA `TUTUKLU-TUTSAK` TARTıŞMASı YAŞANDı   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   22:16   DP`LI SALIH UZUN: "ALI ERBAŞ VE YUSUF TEKIN VARKEN TÜRKIYE`DE ATEIZM DERNEĞINE IHTIYAÇ YOK"   21:15   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA ROMANYA VE BELÇIKA SON 16 TURUNDA   21:14   KRIPTO DÜZENLEMESI TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDILDI   20:46   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASıNDA KARAR DURUŞMASı SANıK AVUKATLARıNıN GELMEMESI NEDENIYLE 1 TEMMUZ`A ERTELENDI   20:23   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANVEKILI GÜLIZAR BIÇER KARACA`Yı TEDAVI GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZIYARET ETTI   20:20   ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUN TEKLIFI: MÜFETTIŞLERCE YETERSIZ BULUNAN ÖĞRETMENLER, ADAY ÖĞRETMENLER VE YÖNETICI ADAYLARı MILLI EĞITIM AKADEMISI`NDE EĞITIME ALıNACAK   19:29   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ASGARI ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPıLMASı BIR ZORUNLULUKTUR"   18:19   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASı... MEHTAP SAKINCI`DEN MAHKEME HEYETINE: "VERECEĞINIZ KARAR ÖLÜRKEN EN AZıNDAN IÇINIZI RAHATLATACAK BIR KARAR OLSUN"   17:53   ÇANAKKALE AYVACıK`TA ORMAN YANGıNı   17:45   DEM PARTI`DEN KAYYıM UYGULAMASıNıN KALDıRıLMASı VE YERINE KAYYıM ATANAN BELEDIYE BAŞKANLARıNıN GÖREVE IADESI IÇIN KANUN TEKLIFI   17:37   SAADET PARTISI`NIN 30 HAZIRAN`DA YAPACAĞı OLAĞANÜSTÜ KONGREYI IPTAL ETTI... KONGRE OLAĞAN TARIHINDE YAPıLACAK   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   16:57   SEVDA ERDAN KıLıÇ`TAN `KONAK BİLSEM` AÇıKLAMASı: "BIR OKULUN SADECE ÜÇÜNCÜ KATıNA HAPSETMEK AKP`NIN BILIM VE SANAT DÜŞMANLıĞıNıN YANSıMASıDıR"   16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   16:28   ÖMER FETHI GÜRER: “ASGARI ÜCRET MUTLAK SURETTE ARTTıRıLMALı”   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI  
 
     
   

HOPA`DA POLİSİN BİBER GAZLI MÜDAHALESİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDEN METİN LOKUMCU, ÖLÜMÜNÜN 12`NCİ YILINDA ANILDI


Artvin Hopa`da 31 Mayıs 2011`de dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan`ın yaptığı ziyaret sırasında çıkan olaylarda polisin biber gazlı müdahalesi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ölümünün 12. yılında anıldı. Halkevleri`nden Kamil Ustabaş, "Hopalılar kendi geleceklerine kendi onurlarına sahip çıkmak üzere bu faşist iktidar karşısında direnişe geçtiler. Bizler 31 Mayıs günü bu mücadele içerisinde Hopalıların dostu, Hopalıların yoldaşı ve Hopalıların öğretmeni Metin Lokumcu`yu kaybettik. Ve söz olsun bu tarihsel mirası bize bırakanlara sözümüz sözdür, andımız var bizler onların bayraklarını en yükseğe dikene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz ve bu uğurda bedel ödemek gerekiyorsa bedel ödemeyi de hiç gözümüzü karartmadan göze alıyoruz” dedi.

 

Tarih : 31 Mayıs 2023 Çarşamba 21:01   Okunma : 452

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Hopa`da 31 Mayıs 2011`de dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan`ın yaptığı ziyaret sırasında çıkan olaylarda polisin biber gazlı müdahalesi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ölümünün 12. yılında anıldı. Halkevleri`nden Kamil Ustabaş, "Hopalılar kendi geleceklerine kendi onurlarına sahip çıkmak üzere bu faşist iktidar karşısında direnişe geçtiler. Bizler 31 Mayıs günü bu mücadele içerisinde Hopalıların dostu, Hopalıların yoldaşı ve Hopalıların öğretmeni Metin Lokumcu`yu kaybettik. Ve söz olsun bu tarihsel mirası bize bırakanlara sözümüz sözdür, andımız var bizler onların bayraklarını en yükseğe dikene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz ve bu uğurda bedel ödemek gerekiyorsa bedel ödemeyi de hiç gözümüzü karartmadan göze alıyoruz” dedi.

Artvin Hopa`da dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan`ın Hopa ziyaretinde 31 Mayıs 2011`de katıldığı protesto eyleminde polisin biber gazlı müdahalesi sonucunda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ölümünün 12. yılında anıldı. Hopa Meydanı`nda düzenlenen anmaya CHP, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Halkevleri, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ve Hopalı vatandaşlar katıldı.

"ÖZGÜRLÜK İSTEYENLERİN SESİNİ SOLUĞUNU ASLA KESEMEDİLER VE KESEMEYECEKLER"

Halkevleri`nden Kamil Ustabaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Metin Lokumcu`nun dostları, yol arkadaşları 31 Mayıs 2011 tarihinde Karadeniz`de bir isyan yükseldi deresine suyuna çaydaki, kotaya ve kontenjana hayır diyenler çayına sahip çıkanların isyanıydı. O günlerde bu memlekette iktidarda olanlar baskıyla zulümle bu ülkeyi yönetmeye çalışıyordu. Hopalılar kendi geleceklerine kendi onurlarına sahip çıkmak üzere bu faşist iktidar karşısında direnişe geçtiler. Bizler 31 Mayıs günü bu mücadele içerisinde Hopalıların dostu, Hopalıların yoldaşı ve Hopalıların öğretmeni Metin Lokumcu`yu kaybettik.

İki yıl sonra 2013`te yine Gezi`de ‘bunlar üç beş ağaç için isyan çıkarıyor` diyenlerin karşısında eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık talebiyle yine baskının ve zulmün karşısında dimdik direndik. Gezi`de de genç yoldaşlarımızı, genç arkadaşlarımızı katlettiler. Türkiye tarihinde ne zamanki Türkiye halkları, Türkiye işçi sınıfı hakları için ayağa kalkar, ne zamanki talepleri için örgütlenmeye başlar. Dönemlerin iktidarı tarafından katledilmeye başlarlar ama şunu iyi bilin bu memlekette onlarca binlerce canımızı aldılar fakat eşitlik ve özgürlük yürüyüşümüzü durduramadılar. Hopa bu tarihin somut tanığıdır. Vural hocamızı Adalet Partisi`nin iktidarında Hopa parkında öldürürken Hopalıların sindirileceği düşünülüyordu. İhsan Hacı Muratoğlu`na Trabzon`da pusu kuranlar, ‘bunlar bir daha başını çıkaramaz` diyordu. Mahir Çakır`ı, Hopa sokaklarında kalleş bir pusuda öldürenler bu halkı susturacaklarını düşündüler. Fakat Anadolu topraklarında eşitlik isteyen özgürlük isteyenlerin sesini soluğunu asla kesemediler ve kesemeyecekler.

"BİZİM MÜCADELEMİZ O SANDIKLARA SIĞMAZ, BUGÜNE KADAR DA SIĞMADI"

Bugün burada bizler sadece ve sadece 31 Mayıs`ı ve Metin Lokumcu`yu hatırlamak üzere toplanmadık arkadaşlar. Bizler tarihsel olarak bize bırakılan Mahir Çayanların, İbrahim Kaypakkayaların, Deniz Gezmişlerin mücadelesini devam ettiğinin bu mücadelenin er ya da geç bu topraklar üzerinde çiçekleneceğinin inancıyla buradayız. Hopalı dostlar asla umutsuzluk yok, yılgınlık yok bizim taleplerimiz, bizim mücadelemiz o sandıklara sığmaz, bugüne kadar da sığmadı. Bizler eşitlik isteyen, özgürlük isteyen, halkların kardeşliği isteyen ve bunun için mahallede, okulda sokakta mücadele edenleriz ve bu mücadelelerini en sonunda zaferle taçlandıracaklardır.

"BEDEL ÖDEMEK GEREKİYORSA BEDEL ÖDEMEYİ DE HİÇ GÖZÜMÜZÜ KARARTMADAN GÖZE ALIYORUZ"

Yeryüzünde yaşayanlar ikiye ayrılır birileri zülüm edenler, birileri katledenler ve hakkını hukukunu isteyenlerin üzerine tankıyla topuyla saldıranlar ve onların isimleri tarihin hiçbir noktasında anılmaz. Ve ikincileri var ve bu memlekete sahip çıkanlar yeryüzündeki toprağına, suyuna, insan haklarına ve insanların birlikte kardeşçe yaşama iradesine sahip çıkanlar var. Bu uğurda canlarını bedenlerini ve bu zulmün karşısında siper edenler var. Ve o siper edenler tarihin o güzel sayfasında insan oğlunun tarihi devam ettikçe onların isimleri anılır ve onların cesareti ile onların bize bıraktığı onurla birlikte biz bu faşizm karşısında bu diktatörlük karşısında bu yoksullaştıran ve halkı ezen, halkı yok sayan bu iktidar karşısında onlardan aldığımız cesaretle yürüyeceğiz, yürüyoruz şimdiden sonra da yürüyeceğiz. Ve söz olsun bu tarihsel mirası bize bırakanlara sözümüz sözdür, andımız var bizler onların bayraklarını en yükseğe dikene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz ve bu uğurda bedel ödemek gerekiyorsa bedel ödemeyi de hiç gözümüzü karartmadan göze alıyoruz”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA