20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

EĞİTİMCİLERDEN ‘ÇEDES PROJESİ` PROTESTOSU... “BAKANLIK, ÇOCUKLARIMIZIN PIRIL PIRIL ZİHİNLERİNİ ORTA ÇAĞ KARANLIĞINA SÜRÜKLEMEK İÇİN ADETA SEFERBERLİK İLAN ETMİŞTİR"


İzmir`de eğitimciler “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında okullarda `manevi danışman` adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesini protesto etti. Eğitim İş Bornova Temsilciliği Başkanı Dürdane Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklarımızın pırıl pırıl zihinlerini Orta Çağ karanlığına sürüklemek için adeta seferberlik ilan etmiştir” dedi.

 

Tarih : 11 Haziran 2023 Pazar 15:57   Okunma : 362

İzmir`de eğitimciler, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında okullarda `manevi danışman` adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesini protesto etti. Eğitim İş Bornova Temsilciliği Başkanı Dürdane Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklarımızın pırıl pırıl zihinlerini Orta Çağ karanlığına sürüklemek için adeta seferberlik ilan etmiştir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesi kapsamında, İzmir dahil birçok ilde 842 lise ve ortaokula, “manevi danışman” adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kuran kursu hocası görevlendirilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Bornova`da 700 öğretmen, projeyi protesto etmek için bugün basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim İş, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Tüm Yerelsen üyeleri ve veliler de destek verdi. Basın açıklamasını Eğitim İş Bornova Temsilcisi Başkanı Dürdane Tekin okudu. Tekin şunları söyledi:

"OKULLARIMIZDA DANIŞMANLIK HİZMETİ REHBER ÖĞRETMENLERİNİN SORUMLULUĞUNDADIR"

“Çedes protokolü kapsamında 842 okula, 3 okuldan birine manevi danışman adı altında imam, müezzin, din hizmetleri uzmanı, kuran kursu öğreticisi gönderilecektir. ÇEDES protokolü hukuksuzdur, Anayasa`nın 142`inci ve 128`inci maddesine aykırıdır. Ayrıca Milli Eğitim Temel Kanunu, ‘eğitim-öğretim hizmetinin bu kanun hükümlerine göre devlet adına yönetilmesinden, gözetim ve denetiminden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur` derken Bakanlık ÇEDES ve benzeri protokollerle bu görevleri tarikat ve cemaatin arka bahçesi olan dernek ve vakıflara teslim etmiştir. ‘Nöbetçi bir edebiyat öğretmeni, raporlu bir matematik öğretmeninin boş geçen dersine girip öğrencilerle ilgilenmiş olabilirsin ama sana ek ders ücreti ödemeyiz` diyen Bakanlık aynı hassasiyeti pedagojik formasyonu olmayan kişilerin okullarımızı elini kolunu sallayarak girip laikliğe ve bilimsel eğitimden uzak bir şekilde çocuklarımızın pırıl pırıl zihinlerini Orta Çağ karanlığına sürüklemek için adeta seferberlik ilan etmiştir. Okullarımızda danışmanlık hizmeti rehber öğretmenlerinin sorumluluğundadır.

Eğitim İş olarak sesleniyoruz, bizler ENSAR Vakfı`nda nitelikli cinsel istismara uğrayan çocuklarımızı unutmadık. Bizler tarikat yurdunda gördüğü baskılara dayanamayarak intihar eden, tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara`yı, kaçak kuran kurslarında yanarak can veren onlarca çocuklarımızı unutmadık, unutturmayacağız. ”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA